Gospodarstvo

Piciga predčasno odhaja s čela Hita

Nova Gorica, 17. 11. 2016 18.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dimitrij Piciga predčasno zapušča funkcijo predsednika uprave Hita, ki jo je zasedal zadnja tri leta. Razlog naj bi bil različen pogled na vodenje družbe v prihodnje med njim in nadzornim svetom. Poleg njega iz Hita odhaja še ena članica uprave.

Dimitrij Piciga je družbo Hit vodil od leta 2013, mandat pa bi se mu iztekel leta 2018.
Dimitrij Piciga je družbo Hit vodil od leta 2013, mandat pa bi se mu iztekel leta 2018. FOTO: www.slovenia.info

Dimitrij Piciga predčasno odhaja s položaja predsednika uprave Hita, ki ga zaseda od pomladi 2013. Z nadzornim svetom je dosegel sporazum o predčasnem prenehanju mandata. Prav tako zapušča Hit članica uprave Simona Mele, ki je skrbela za kadrovsko-pravno področje, v upravi tako ostajata Zvonko Šuler in Marjan Zahar.

"Razlogi so različni pogledi na vodenje družbe v prihodnosti," je po zaključku seje nadzornikov povedal predsednik nadzornega sveta Hita Marino Furlan. Javni razpis za novega predsednika uprave bo objavljen v prihodnjem tednu.

Piciga bo Hit vodil do konca tega leta. Mandat predsednika uprave bi se mu sicer iztekel junija 2018.

Družba Hit sicer uspešno posluje in ponovno ustvarja dobiček. V prvih desetih mesecih letos je ustvarila 132,2 milijona evrov bruto realizacije, od tega 113,7 milijona evrov z dejavnostjo igralništva, kar je 6,7 odstotka več kot v enakem lanskem obdobju.

Hitove igralnice je v tem obdobju naštele 1,1 milijona obiskovalcev, kar je za 2,3 odstotka več kot pred letom dni. Hotelske zmogljivosti je koristilo 76.500 gostov, ki so ustvarili 144.500 nočitev. Hitovi prihodki so se v tem obdobju povečali za šest odstotkov na 111,6 milijona evrov, devetmesečni dobiček iz poslovanja pa je znašal 7,6 milijona evrov. Ocena čistega dobička v tem obdobju je pozitivna in znaša 6,3 milijona evrov.

Pomembno prelomnico v letošnjem poslovanju so v družbi Hit ustvarili prav v mesecu oktobru. Bruto realizacija od iger na srečo je v oktobru ocenjena na 14,3 milijona evrov, kar je 25 odstotkov nad načrti in 30 odstotkov več kot v lanskem oktobru.

Do konca leta med drugim v družbi Hit zaključujejo dva pomembna investicijska projekta. V igralniško-zabaviščnem centru Perla bodo v sodelovanju z družbo Interblock v začetku decembra predstavili inovativni zabaviščni produkt Pulse Arena, dogodki ob odprtju hotela Mond v sklopu istoimenskega igralniško-zabaviščnega centra v Šentilju pa bodo potekali med 15. in 17. decembrom.

Piciga je na čelo družbe prišel sredi marca 2013, potem ko so nadzorniki zaradi hujših kršitev obveznosti in nesposobnosti vodenja razrešili dotedanjega prvega moža Hitove uprave Draga Podobnika. Polni petletni mandat za vodenje turistično-igralniškega podjetja v pretežno državni lasti je nato od nadzornikov dobil konec junija istega leta.

V tem času mu je uspelo obrniti Hitovo poslovanje, ki je bilo v letu 2013 še negativno. Ob rasti obiska in prihodkov so tako lani v družbi ustvarili 5,8 milijona evrov čistega dobička, potem ko je bil v letu 2014 še pri minimalnih 187.521 evrov.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CHANEL MADEMOISELLE
20. 11. 2016 12.57
+2
Samo Piciga, garnituro bodo pa celo zamenjal, vsaj vodilno.
pepikrlinca
17. 11. 2016 19.54
+12
hit ima dobiček in je zadišal mrhovinarjem.....