Gospodarstvo

Po medijskem pritisku zaradi spornega razpisa odstopil direktor Nigrada

Maribor, 01. 08. 2014 17.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Potem, ko so v javnost prišle podrobnosti spornega razpisa za svetovalca podjetja Nipa, ki po novem upravlja športni center Pohorje, je direktor Nigrada Vladimir Krajcer odstopil. Pravi, da je odstopil, da bi zaščitil svoje dobro ime in dobro ime družbe.

Direktor mariborskega komunalnega podjetja Nigrad Vladimir Krajcer je danes podal odstopno izjavo s tega položaja, že dan prej pa je odstopil kot direktor hčerinske družbe Nipa. Za takšen korak naj bi se odločil zaradi medijskega pritiska, ki je bil med drugim posledica spornega razpisa za delovno mesto svetovalca poslovodstva.

Nigrad
Nigrad FOTO: POP TV

"Glede na medijsko gonjo zadnjih dni je tako odločitev sprejel, da bi zaščitil svoje dobro ime in dobro ime družbe," so danes sporočili iz Nigrada. "Kljub ugotovitvi delovne inšpekcije, da v postopku razpisa delovnega mesta svetovalca poslovodstva hčerinske družbe Nipa ni bil storjen noben prekršek, se je namreč medijski pritisk na poslovodstvo Nigrada v zadnjih dneh zgolj stopnjeval," so dodali.

Krajcer se je znašel na udaru medijev pred dnevi, ko so na spletni strani Nigrada objavili prosto delovno mesto svetovalca poslovodstva s poklicem natakarja in licencami športnih zvez UEFA in FIFA. Razpis naj bi bil prirejen za Mirana Ferka, ki je bil doslej zaposlen kot vodja športnega turizma v Športnem centru Pohorje.

Krajcer ni tajil, da so v razpisu navedeni zgolj minimalni standardi izobrazbe tudi zato, da bi se nanj lahko prijavili tudi zaposleni v ŠC Pohorje. Nipa namreč trenutno usklajuje pogodbo o najemu infrastrukture ŠC Pohorje in potrebuje takšne kadre.

Miran Ferk
Miran Ferk FOTO: POP TV

Ferk ogorčen nad 'blatenjem njegovega imena'

Naposled je Krajcer sporni razpis razveljavil, na pisanje medijev pa je odzval tudi Ferk in izrazil ogorčenje nad blatenjem njegovega imena. "Moje delo in dobri kontakti s športnimi klubi po vsem svetu so razlog, da je Maribor obiskalo veliko število uspešnih tujih in domačih športnih klubov," je poudaril. "Razveselilo me je, da so v podjetju Nipa opazili moj angažma in minimalne standarde določili na način, da se lahko za delovno mesto prijavim tudi jaz. Zmotilo pa me je, da med pogoji niso bile dovolj poudarjene profesionalne izkušnje, ampak le formalna izobrazba in certifikat. Res je, da sem po poklicu natakar, vendar si po vsem tem takega odnosa medijev do mojega dela nikakor nisem zaslužil," je dodal. Kot je še zapisal v sporočilu za javnost, bo svojo kariero zdaj najverjetneje nadaljeval v tujini.

Nipa in ŠC Pohorje bi morala do četrtka podpisati pogodbo o najemu infrastrukture športnega centra, za kar sta se Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) in mariborska občina dogovorili pred mesecem dni, a se to doslej še ni zgodilo. Vsi vpleteni so se zavili v molk. "Na željo DUTB smo podpisali dogovor o varovanju poslovne skrivnosti, ki nas zavezuje, da zadeve ne komentiramo. Ko bo tako daleč, da bo jasno, ali pogodba je ali ni bila sklenjena, bomo to samoiniciativno javnosti sporočili," so povedali na občini.
 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (35)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

POŠTENO JEBENO
04. 08. 2014 10.43
-1
Pa dajte že umaknit ta članek....KER NIHČE NE VERJAME TEJ BASNI KI STE JO SPISALE ŽIVALCE, noooo
.jest
03. 08. 2014 21.33
+2
Za sekretarje in svetovalce, ki jih je večina nesposobnih v javnih ustanovah, pa zahtevajo univerzitetno izobrazbo. Najverjetneje bi bili natakarji res bolj sposobni. Se je pa ta Ferk zlagal na veliko glede razpisa. Dejal je "Razveselilo me je, da so v podjetju Nipa opazili moj angažma in minimalne standarde določili na način, da se lahko za delovno mesto prijavim tudi jaz". Torej laž, da se lahko na delovno mesto prijavi tudi on. Prijavi se lahko skoraj samo on.
bossanoga
03. 08. 2014 15.16
+1
Kaj, ko bi objavili še eno novo veliko fotografijo tega "VELECENJENEGA in SPOŠTOVANEGA" direktorja Krajcarja, da bi vsi vedeli, kdo ima "DOBRO IME".
Tujina123
03. 08. 2014 08.07
+5
V tej Sloveniji je SLOVENC SLOVENCA okradu. Ni zunanjih sovražnikov.
Dušan Vre?ek
03. 08. 2014 07.07
+6
Zanimivo, Po podatkih iz leta 2013, bi človek sodil, da bi moralo biti ravno obratno. NIPA je imela 165.000 EUR čistih prihodkov, in 2000 EUR dobička, Ferk s.p. pa 480.000 EUR čistih prihodkov in 40.000 EUR dobička. In to samo z delom v popoldanskem času. Kaj bi bilo če bi Ferk delal cel dan.
Dušan Vre?ek
03. 08. 2014 06.58
+5
A mi lahko kdo pove, zakaj človek, ki na popoldanski s..p naredi v enem letu z svetovanjem 469.000,00 EUR prometa potrebuje redno službo v paradržavni firmi. Za mnenje bi povprašal g. Cerarja, če bo utegnil odgovorit na to vprašanje.
Tujina123
03. 08. 2014 08.13
+4
Znadu je se je,ker sistem to dopušča in velja miselnost: če drugi tako delajo, bom pa še jaz. Mu nakažejo 469.000 in on potem nazaj izplača na roko direktorju. Kaj pa misliš kako to gre? S že prikazovali fiktivne posle, da so denar spravljali ven na privat račun in ker si direktor ne more na svoj s.p. da ne bi bilo prevec ocitno, sta se zmenila, jasno kot beli dan. Pa mal stroske prikaze in na koncu se itak placa davek SAMO od dobička na s.p., ne pa od 469.000 prihodka. Izi! iz ker vladimi krajcer ve, da so mutna posla, in ga bodo medijil raztrgali in brskali...raje prej odstopi in upa, da se bo lazje potihnilo in pozabilo.....to je edini razlog, banda !
suhasalama
02. 08. 2014 15.27
+17
Primerno bi bilo, da še finančna policija pregleda vse posle in finančne transakcije celotnega ŠC Pohorja,.... Marsikdo bi se še potil in .....in prav bi bilo, da se še kdo malo usede zraven JJ... Če bo le imela policija dovolj velika jajca da vse skupaj razišče, ker zadeve tudi tukaj segajo do imen na visokih položajih še mnogih podjetij in politike.
slayer2
02. 08. 2014 17.16
+6
Zvone Ertl
02. 08. 2014 13.51
+1
si že zamudil
1A_
02. 08. 2014 11.39
-2
Samo malo ... Najprej je pripravil očitno prirejen razpis, potem pa odstopil zaradi pritiska medijev, da bi zaščitil svoje dobro ime? Ta človek je hudo neinteligenten. Najprej - glede na poslovnik podjetja javni razpis sploh ni potreben, drugič - če smo objektivni, to ni tako huda zadeva, ampak vseeno - če je že razglasil razpis, bi lahko opredelil samo izobrazbene pogoje, ostale prav smešne postavke pa bi lahko izpustil, kar kaže, da je gospod resnično zelo neinteligenten, pa še nevešč posla in in neroden. Po vsem skupaj se mi zdi, da je to zelo neposrečen poskus diskreditacije župana Fištravca pred volitvami ... Konec konec so počitnice, o ničemer se ne piše, zaradi te bedarije pa mediji delajo halo, kot da gre za neko izjemno pomembno stvar. Ta novica je vzporejana z zapornikom Janšo, ki se prosto sprehaja po Sloveniji, kar pa je resnično nezaslišano in nenormalno.
maliButalec.
02. 08. 2014 11.10
+11
In, kako v praksi delujejo "svetovalni s.p. -ji in d.o.o. -ji". Svetujem ti, da vzameš na firmo 3 milijone kredita. En milijon daš bankirju, ki ti odobri kredit, en milijon daš meni, ker sem ti to svetoval in en milijon obdržiš za sebe. Ko pa podjetje več nebo zmožno odplačevat dolgov, (kreditov) ga daš v prisilno poravnavo ali osebni stečaj in že naslednji dan odpreš novo podjetje z novim imenom in isto dejavnostjo in ponoviš zgodbo. Mater je težko bit v Sloveniji "svetovalec podjetju", ko pa nihče ne potrebuje odplačat kreditov. Ups, zmotil sem se: kreditov ni treba odplačat Eliti, navaden državljan pa ga more oz. če bo banki ostal dolžen 10€, ga bodo rubili. Žalostno, ampak resnično. Vse v SLO gre v bankrot, ravno zaradi teh kvazi "svetovalnih" hčerinskih podjetij, ki izčrpavajo podjetje in ga na koncu vržejo v stečaj, banke, pa ne dobijo nazaj vrnjenega dolga in potem dajo te "izgube/terjatve" na slabo banko, katere kredite odplača narod, preko dokapitalizacij teh bank. Pa to je ja kraja pri belem dnevu.
maliButalec.
02. 08. 2014 10.48
+21
Zakaj bi nekdo, ki zna nemško, angleško in rusko, delal v Sloveniji za 1000-2000€ na mesec, če pa bi v sosednji Avstriji, glede na reference dobil 2500-3000€??? Odgovor je preprost: Miran Ferk v ŠCP ni zaslužil 1000€ na mesec, niti 2000€, ampak je zaslužil vsaj od 6.000€ do 10.000€ (neto) na mesec - seveda, če seštejemo redno zaposlitev + popoldanski s.p. s 480.000€ prihodkov. In zakaj bi se potem Miran Ferk, tako trudil, da bi se zaposlil na Nigradu / NIPA, namesto, da bi takoj šel v Avstrijo delat??? Razlog: plača na Nigradu bi bila vsaj trikrat višja kot v Avstriji, pa čeprav imajo v Avstriji 14 plač (regres+božičnica). In Miran Ferk ni nor, da bi delal v Avstriji za 3 jurje, če pa lahko v Sloveniji dobi 6-10 jurjov. Sedaj pa on nekega poštenjaka špila pred kamerami, a je isti lopov kot njegov pajdaš Rataj. Ni čudno, da je ŠCP propado, če pa so ga tak izčrpavali, si talali denarce na "hčerinske firme" in ga pufali (seveda najeti kredit ni šel v infrastrukturo in razvoj centra, ampak na račune njihovih svetovalnih podjetij), sedaj pa se Rataj vozi po Mariboru z Audi R8 oz. v tem trenutku križari s svojo jadrnico nekje na morju. Športni Center Pohorje, pa je dolžen več kot 100 milijonov €. In kdo bo odplačal te kredite?? Ferk?? Rataj?? Ali državljani Republike Slovenije?? Odgovor je čisto preprost.
Leonardo09
02. 08. 2014 10.20
+13
bivši vodilni pa na dopustu ,vsak na svoji jadrnici ,občinska podjetja pa donirajo za plače ha ha ha....
Vstajnik2014
02. 08. 2014 10.07
+13
Nardimo bilanco 7mescov: - nic novih poslov - nove zaposlitve - sluzben avto - dve placi mesecno - dve pogodbi o zaposlitvi (prva je nezakonita) - donacije privatnikom - same svetovalne pogodbe - bancni racuni prazni - delavcem znizal place Rezultat - Nigrad na tleh, v minusu, zdaj pa je tak ded pobegno! Ve se kdo gre prvi z ladje!
POŠTENO JEBENO
02. 08. 2014 10.01
+14
Davčno inšpekcijo naj pošljejo v to podjetje in boste videli zakaj je odstopil barabin!!!
Leonardo09
02. 08. 2014 09.47
+10
preko ratajevih firm oziroma firme njegove žene ali hčerke so šli vsi posli z teptalniki ,snežnimi topovi in ostalo opremo,se pravi športni center pohorje je kupil opremo po enkrat višji ceni od nabavne,čeprav je bil garant za posojilo
Mind_of_Pink
02. 08. 2014 01.01
+11
Bančnik ne more voditi gradbenega podjetja. Še posebej pa ne, da si najprej ko prevzameš, omisliš novi avto. Najprej se mora poskrbeti za delavce, da bodo za fizično delo dobili solidne plače.
batom@pinkponk.com
02. 08. 2014 00.31
+14
Tezko bo ohranu cisto ime... Ga je ze cist zapacal...
maliButalec.
01. 08. 2014 23.58
+25
Vpišite v bizi: Miran Ferk s.p. in boste videli, da je poleg zaposlitve, še imel popoldanski s.p. na ŠCP in je samo v lanskem letu s svetovanji in organizacijo zaslužil oz. dobil od Športnega Centra Pohorje 480.000€. Tukaj se takoj poraja sum, da gre za načrtno izčrpavanje podjetja. Najdite mi enega podjetnika v gospodarstvu v Sloveniji, ki bi delavcu poleg plače, še plačal 480.000€ na popoldanski s.p. Za ta dnar že moreš bit direktor, ne pa NATAKAR. Ma sami lopovi, ni čudno, da je ŠCP propado, če so si pa tak talali dnare.
maliButalec.
02. 08. 2014 00.05
+20
Športni Center Pohorje: prihodki 7 milijonov evrov. Odhodki: 480.000€ Miran Ferk + redna plača / in še ostali s.p.-ji in d.o.o.-ji drugih udeležencev. Na koncu leta pa 4 milijone € izgube. Sami lopovi pri koritu Športnega Centra Pohorje. Končni rezultat: ni blo več denarja za "navadne" delavce in je vse skup propadlo, sedaj pa občina rešuje, kar se še rešit da. Kdo bo odgovarjal za vso to krajo in povzorčeno izgubo in najete več 100 milijonske kredite???
joze drugi
02. 08. 2014 14.07
+10
Kitajci takšne streljajo na štadionih. Jaz vseeno nisem za nasilje zato bi jim vse pobral do centa, za kazen pa še dvajset let prisilnega dela. Dejstvo je, da je takšnih ferkov v koruptivni Sloveniji na tisoče. Zaradi njih država razpada in bo v kratkem razprodana za drobiž.
mastablasta
01. 08. 2014 23.43
+6
torej če bi se prijavil nadelovno mesto nek univ. dipl. ekonomist z licencami fifa in uefa bi bil potem sprejet ekonomist? ker bi imel več kot je zahtevano...
maliButalec.
01. 08. 2014 23.53
+17
Mislim, da ne. Tukaj se je iskalo isključno NATAKARJA oz. priredili so razpis, ker so že vnaprej določili, da zaposlijo Ferka.
rfhkl
01. 08. 2014 23.00
+13
Odstopu že a še vedno ostaja direktor v dveh občinskih podjetjih!!!!!!!! HEHE, pa vas je z.....