Gospodarstvo

Podpisani dogovor zadošča za začetek del na Pohorju

Maribor, 30. 10. 2014 13.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mariborski župan Andrej Fištravec je potrdil, da so podpisali dogovor med vodstvom občinskega Marproma in stečajnim upraviteljem Športnega centra Pohorje. Tako bodo že kmalu stekla pripravljalna dela na novo smučarsko sezono.

Dobre novice s Pohorja.
Dobre novice s Pohorja. FOTO: Thinkstock

Mariborski župan Andrej Fištravec je potrdil, da so danes že podpisali dogovor med vodstvom občinskega Marproma in stečajnim upraviteljem Športnega centra (ŠC) Pohorje, po katerem bo mariborski avtobusni prevoznik že v ponedeljek začel z remontom žičniških naprav in pripravami na prihajajočo smučarsko sezono. Zdaj pa čakajo še na pravno mnenje.

Kot je pojasnil župan, so najprej res mislili, da morajo zelo hitro ukrepati, kar se tiče prenosa koncesij, a so zdaj s stečajnim upraviteljem Dragom Dubrovskim dosegli dogovor, da delovanje žičniških naprav takoj prevzame Marprom. V tem času na mestni občini pričakujejo še zunanje pravno mnenje o tem, da je model, s katerim rešujejo Pohorje, pravno ustrezen.

"Remont gondole že poteka, saj je slaba banka zagotovila denar, v ponedeljek pa se bo na osnovi dogovora med Marpromom in stečajnim upraviteljem začel remont ostalih žičniških naprav. Ko bomo pridobili mnenje, ki ga pričakujemo v začetku naslednjega tedna, bomo sklicali izredno sejo, na kateri bomo odločali o prenosu koncesij," je dejal Fištravec in dodal, da mnenje pripravlja mariborska pravna fakulteta.

Koncesije bodo prenesli na Marprom

Po njegovih besedah danes podpisani dogovor zadošča za začetek del na Pohorju, saj ta trenutek za kaj takega ni nobenega drugega interesenta. Potrdil je, da bodo koncesije prenesli neposredno na Marprom, tako da prvotna ideja o tem, da bi jih na občinsko podjetje Pohorje za šport in turizem, zdaj odpade. S tem modelom se je strinjal tudi Dubrovski in je po županovih besedah najhitrejša pot do zagotovitve smučarske sezone.

Poleg tega je Fištravec komentiral svoje pretekle besede o tem, da bo propad mariborskega turističnega podjetja veliko stal tudi mestno občino. Zdaj je ocenil, da je bil podpis nekdanjega župana Franca Kanglerja na aneks k pogodbi o poroštvu za zasebno podjetje sicer nezakonit, a bodo skušali dokazati ničnost pogodbe. V tem trenutku po njegovem občini ne grozi večja nevarnost.

Direktor Marproma Bernard Majhenič je že v sredo povedal, da verjame v letošnjo sezono na Pohorju. Denar za prevzem žičnic je po njegovih besedah zagotovljen, saj imajo že nekaj časa na računu za to namenjenih 200.000 evrov, ta teden pa jim je bilo odobrenih še 250.000 evrov limita. Za potrebe remonta naj bi za zdaj potrebovali okoli 25 delavcev, ki so ob stečaju ŠC Pohorje ostali brez zaposlitve.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Krta?a 21
02. 11. 2014 10.19
super, vidim da ze sneg mecejo....jaki ste s temi novicami hehehe
Matjaž Poto?nik 1
30. 10. 2014 15.42
+11
Škoda bi bilo,če ne bi bilo več smučanja na Pohorju....Mariborsko Pohorje je edinstveno v Sloveniji-je blizu mesta,nudi VSE za pohodnike,planince, kolesarje, smučarje......in ko jim je "dost" športa, so čez 10 minut v centru mesta....na zabavi, ob Dravi, v hotelu še prej,itd....res bi bilo škoda....
Leonardo09
30. 10. 2014 15.20
+6
te občinske firme so sama korupcija,kadrovanja po politični liniji,sama zguba
hansola
30. 10. 2014 14.55
+2
Bedarija popolna, pustit, da gre firma dokončno v stečaj, pa da se najde to, ki bi magari zastonj prevzel, kakšen tuj upravitelj, ki zna kak se zadevi streže. Zdaj bo pa spet ista zgodba, slaba sezona, zadolžitve pomlad, poletje in jesen pa nič. Dajte si pogledat malo v avstrijska smučišča poleti, isto zasedena kot pozimi!
NicNeVem
30. 10. 2014 14.41
+11
...v primeru NLB (ko so v Črni Gori prebutali člana uprave) pa komentarji niso dovoljeni...tako daleč sežejo lovke NLB...nisem nasilnež, je pa zgleda tak način obračunavanja edini, ki bo dosegel odgovorne za kraje in s tem javni posmeh*
johndoe35
30. 10. 2014 14.36
+8
Začel se je zapravljati denar in zadolževanje.... ČE NE BO SNEGA BO MILIJOSNKA IZGUBA. boljše da bi vse to predali tujcem saj ne bodo odnesli iz slovenije pohorje
Leonardo09
30. 10. 2014 14.16
+2
vse skupaj je na majavih nogah,tudi marprom diha na škrge
TtheG**
30. 10. 2014 14.16
+4
Dragi moji državljani in državljanke. Če bo vse tako kot treba in če bo zima dala dosti snega , vabljeni na pohorje ! Dobrodošli !
MakoTaja
30. 10. 2014 14.10
+10
Me veseli da bo Mariborsko Pohorje obratovalo :)