Gospodarstvo
Oglas

Naši paketi vas najdejo kjerkoli

Maribor, 20. 04. 2015 07.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Pošta Slovenije
Komentarji
0

Prednosti Pošte Slovenije temeljijo na visoki kakovosti storitev, zanesljivosti, številnih dopolnilnih storitvah, sodobni tehnološki podpori in dostopnosti omrežja (sprejemno-izročilnih mest).

Zakaj je Pošta Slovenije odličen logistični partner?

POSTA - 1
POSTA - 1 FOTO: POSTA

V primerjavi s konkurenčnimi ponudniki se lahko Pošta Slovenije pohvali z izredno dobro razvejano mrežo, specializirano za podporo logističnim storitvam, vsakodnevno prisotnostjo pismonoš pri vseh gospodinjstvih, s transparentnim finančnim poslovanjem z odkupnimi zneski ter možnostjo prevzema nevročenih pošiljk na pošti. Dejstvo, da za 99% paketnih pošiljk izvedemo dostavo že naslednji dan po oddaji pošiljke, v dveh dneh po oddaji pa dostavimo vse pakete, priča samo zase. Mesečno sprejmemo oziroma dostavimo več kot 500.000 paketov. S 6.000 zaposlenimi in 2.600 vozili imamo znanje in sredstva, da se v popolnosti prilagajamo potrebam naših partnerjev.

Paleta vam prilagojenih storitev

Pošta Slovenije zagotavlja sobotno dostavo za 60 odstotkov gospodinjstev v Sloveniji, vsakodnevno pa nudi tudi alternativne oblike dostave, in sicer:

- dostavo v izbranih časovnih terminih (dostava do 10. ure, po 16. uri, med 18. in 20. uro),

- dostavo na izbran naslov (v službo, k sorodniku, sosedu …),

- dostavo na izbrano pošto,

- možnost brezplačne ponovne dostave paketa,

- možnost, da pred dostavo paketa pokličemo naslovnika .

Pošta
Pošta FOTO: Pošta

Ob tem pa zagotavljamo tudi širok nabor blaga in dokumentov za opremo pošiljk visoke kakovosti (paketno embalažo, polnila za notranjo zaščito vsebine, obrazce za sprejem pošiljk …).

Če pošiljke ni mogoče vročiti na naslovu zaradi odsotnosti naslovnikov, lahko ti pošiljko prevzamejo na pošti v 15 dneh oziroma ob dogovoru hrambe v 30 dneh.

Omogočamo tudi brezplačno storitev Dostava pošiljk sosedu: naslovnik izbere soseda, ki stanuje v njegovi neposredni bližini in ki lahko v primeru naslovnikove odsotnosti zanj prevzema vse vrste paketov.

Enostavno, preprosto in od koderkoli – oddaja paketov na sedežu podjetja ali od doma

POSTA - 3
POSTA - 3 FOTO: POSTA

Pošta Slovenije ponuja pogodbenim strankam brezplačen prevzem paketov na njihovem naslovu. Uporabniki poštnih storitev lahko opremijo pakete doma ali na sedežu podjetja tako, da natisnejo in izpolnijo obrazec (paketno spremnico), ki je na voljo na spletni strani www.posta.si. Izpolnjen obrazec skupaj s paketom predajo pismonoši. Prav tako lahko naročijo izredni prevzem pošiljk na naslovu.

Pošiljatelj lahko pošlje paket z odkupnino, ki jo prejemnik plača ob prevzemu pošiljke, znesek odkupnine pa jena račun pošiljatelja nakazan še isti dan. Znesek odkupnine se lahko pošiljatelju izplača tudi v gotovini. Podprli smo brezgotovinsko plačevanje odkupnin na dostavi. S POS-terminali smo opremili 97 pismonoš, ki dostavljajo paketne pošiljke, do konca leta 2015 jih bomo še 500. Prav tako uvajamo sprejem pošiljk z odkupnino brez vplačilnega dokumenta (položnica, nakaznica), kar predstavlja za naslovnika in pošiljatelja nižje stroške.

Sledite svojim pošiljkam na vsakem koraku

Uporabnikom poštnih storitev Pošta Slovenije omogoča sledenje pošiljk:

- prek spletne strani www.posta.si,

- s pomočjo programskega paketa za vzpostavitev Spletnega servisa za sledenje, ki omogoča uporabnikom dostop do strežnika s statusi pošiljk,

- na brezplačni številki klicnega centra (080 14 00).

POSTA - 4
POSTA - 4 FOTO: POSTA

V okviru storitve v oblaku lahko pošiljatelji uporabljajo poslovni portal, ki omogoča pregled vpisanih podatkov glede oddanih pošiljk, vpogled v status pošiljk (sprejem, dostava, izročanje), obdelavo, tiskanje in izvoz podatkov.

V sklopu sledenja je mogoče dobiti statuse o pošiljkah tako za notranji promet kot za večino pošiljk v mednarodnem prometu.

Največja mreža v državi z več kot 650 oddajnimi mesti

Uporabniki poštnih storitev lahko oddajo pošiljke na več kot 550 poštah ter na 114 Petrolovih bencinskih servisih (18 bencinskih servisov je odprtih 24/7).

V letu 2015 načrtujemo tudi postavitev samopostrežnih avtomatov, kjer bodo uporabniki poštnih storitev lahko prevzemali in oddajali pošiljke 24 ur na dan, 7 dni v tednu. Prav tako uvajamo storitev obveščanja strank o dostavi pošiljk s SMS-i in e-sporočili, kar bo še povečalo delež vročenih pošiljk ob prvi dostavi.

POSTA - 5
POSTA - 5 FOTO: POSTA - 5
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1