Premoženje v panamskih bankah kljub razkritjem rekordno veliko

Premoženje v panamskih bankah je kljub razkritju Panamskih dokumentov, ki nakazujejo na davčne utaje in pranje denarja, lani naraslo na rekordnih 121 milijard dolarjev. Mednarodni bančni center je ocenil, da se je vrednost premoženja, s katerim so upravljale, na letni ravni povečala za 3,3 odstotka.

Mossack Fonseca

Dva nekdanja zaposlena odvetniške pisarne, ki je pomagala bogatašem skriti denar, sta še vedno v priporu. (Foto: AP)

Panama se je po razkritju dokumentov o davčnih utajah in pranju denarja znašla pod številnimi pritiski, naj zaostri zakonodajo in zmanjša možnosti utaje davkov, vendar to podjetij in posameznikov ni odvrnilo od tega, da svoje premoženje hranijo tam.

Dva nekdanja vodilna panamske odvetniške pisarne Mossack Fonseca, katere dokumentni so razkrili, kako bogataši in vplivneži skrivajo svoje premoženje v davčnih oazah, sta po razkritju dokumentov še vedno v priporu zaradi obtožb o pranju denarja.

Panama je sicer lani zabeležila najhitrejšo rast med državami Latinske Amerike, saj je dosegla šest odstotkov, kažejo podatki Svetovne banke.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 24
Absolutist 19.03.2017 21:57:11
Od Mehike do Paname ni daleč.V Mehiki je odličen slovenski poštar med slovenskimi in naturaliziranimi Slovenci,ki tovorijo preko njega še vedno ogromne vsote v to majhno deželico.Iz neke mehiške banke so tudi pricurljale neke visoke vsote evrčkov na papirju z imenom in priimkom visoke osebnosti v Sloveniji.
Več komentarjev