Oglasno sporočilo

Preprečite decembrski bankrot!

Mesec december je čas, ki bi se ga morali vsi veseliti, še posebej otroci. Pa vendar je za marsikoga zelo stresen. Nekaterim stres povzroča že gneča v, pred in v okolici nakupovalnih centrov.

Drugim stres povzroča misel na to, kje bodo dobili denar, da bodo lahko obdarili svoje najbližje. Tretji se obremenjujejo s tem kaj bodo komu kupili, za koliko denarja, kje naj to najdejo itd. In pa še skupina ljudi, ki tega obdobja enostavno “ne mara” in najde še kup razlogov, zaradi katerih postanejo nestrpni.

 Ne glede na vse, je pomembno to, da se v večini temu stresu lahko izognemo. A le, če smo opremljeni z načrtom in če se znamo izogniti najpogostejšim napakam, ki nas kar nekaj stanejo.

Pa si poglejmo, katere so najpogostejše napake, ki jih naredimo ravno v času pred prazniki:

KUPUJEMO DARILA BREZ POSEBNEGA POMENA.

V hudem tempu življenja se to zelo pogosto dogaja (prepogosto). Razmislite raje o tem, da bi darilo izdelali sami ali pa kako bi osebi polepšali dan. Mogoče že samo s tem, ko ji boste pomagali pospraviti stanovanje ali ji pripravili dobro večerjo. Vse preveč kupujemo darila, ki so res brez posebnega pomena. Darila, ki so nam všeč in zato ni nujno, da bodo všeč tudi obdarjencu. Prav zanimivo bi bilo videti, koliko daril kroži od enega do drugega, ker so bila kupljena samo zato, da so bila kupljena.

OTROKOM KUPUJEMO DRAGA DARILA.

Ker mislimo, da jim moramo uresničiti vsako željo, ne glede na finančne posledice. Raje se pogovorite z otrokom in ugotovite, kaj je tisto, kar mu bo prineslo pravo zadovoljstvo. Mislite, da je res tisto najdražje najboljše in da bodo otroci potem bolj srečni? Vprašajte, kaj jim več pomeni – to, da več časa preživite skupaj, se igrate ali to, da dobijo igračo in se potem sami igrajo z njo?

POMANJKANJE ČASA: NAKUPOV BI SE MORALI LOTITI PRAVOČASNO IN PREMIŠLJENO.

Tudi proračun, namenjen za darila, bi morali imeti pripravljen že bistveno prej. Predstavljajte si, da se letos po nakupih odpravite popolnoma neobremenjeni, brez kreditnih kartic in z omejeno višino denarja, ki ga lahko namenite za darila. Je to za vas misija nemogoče? Poglejte si video na anini.financnirecepti.si, v katerem boste našli zimzeleni recept, saj ga boste potem lahko uporabljali vsako leto.

Sicer pa ... Privoščite sebi in svojim bližnjim letos nekaj drugačnega. Podarite jim svoj čas!

Več receptov na anini.financnirecepti.si.

Naročnik oglasa je Vezovišek&Partnerji, d.o.o.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo: