Gospodarstvo
Oglas

Proti delu na stara leta!

Ljubljana, 15. 09. 2014 06.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po ugotovitvah Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani* bo zaposleni, ki se bo upokojil leta 2025, prejemal pokojnino v višini samo 50 % svoje neto plače. Bi vam uspelo preživeti mesec s polovico tega, kar zaslužite sedaj?

NLB Vita - 1
NLB Vita - 1 FOTO:

Beseda o tem je nepotrebna, če za finančno varno prihodnost poskrbite že danes, z enostavno odločitvijo, da pričnete varčevati. Ni mogoče? Pomislite še enkrat: ekonomske projekcije kažejo, da bo v prihodnosti državna pokojnina znašala le približno polovico tega, kar zaslužite danes. Ja, zdaj je čas, da vzamete stvari v svoje roke!

6 neto letnih plač za pokojninsko rezervo

Po naših izračunih bi vsak od nas moral do upokojitve pri 65 letih privarčevati 6 zdajšnjih letnih neto plač za tako imenovano pokojninsko rezervo, iz katere bomo po upokojitvi 30 let mesečno črpali finančno rento. Priporočljivo je, da renta znaša približno 30 % naše neto mesečne plače.

Z NLB Vito Izbrano za pokojnino se da

Zavedajmo se, da za razmislek o varčevanju za pokojnino nikoli nismo premladi. Nasprotno, prej ko začnemo, manjši znesek bomo morali mesečno temu nameniti. Če ob tem izberemo naložbeno življenjsko zavarovanje NLB Vita Izbrana za pokojnino, ubijemo dve muhi na en mah: z investiranjem v vzajemne sklade družbe NLB Skladi poskrbimo za dodatek k pokojnini na dolgi rok, hkrati pa smo življenjsko zavarovani.

Koliko bi morali mesečno nameniti varčevanju za pokojnino izračunate tako, da v spodnji tabeli pri svoji starosti odčitate višino odstotka in ga pomnožite z vašo neto plačo. Kar dobite je znesek mesečne premije naložbenega življenjskega zavarovanja NLB Vita Izbrana za pokojnino. No, saj to bi pa šlo, kajne?

NLB Vita - 2
NLB Vita - 2 FOTO:

Pa še to: naložbeni del življenjskega zavarovanja NLB Vita Izbrana za pokojnino se prilagaja vaši starosti v skladu z naložbeno politiko pokojninske strategije. Poleg tega lahko v primeru, da se med zavarovanjem vaša finančna situacija spremeni, temu primerno prilagodite višino premije (najnižji znesek je 50 EUR) ali zahtevate mirovanje plačevanja premije, prav tako pa lahko zavarovanje kadarkoli predčasno prekinete z odkupom.

Za več informacij se oglasite v najbližji NLB Poslovalnici ali Banki Celje, pokličite na brezplačno telefonsko številko 080 87 98 ali poiščite informacije na spletni strani www.nlbvita.si.

NLB Vita - 3
NLB Vita - 3 FOTO:

NLB Vita Izbrana je naložbeno življenjsko zavarovanje, pri katerem je donos odvisen od gibanja vrednosti enot premoženja vzajemnih skladov. Tveganje, da bi bil lahko znesek izplačila naložbenega življenjskega zavarovanja nižji od zneska vplačil v naložbeno življenjsko zavarovanje, prevzema sklenitelj zavarovanja. Za izplačilo zavarovalne vsote in/ali odkupne vrednosti police jamči NLB Vita, življenjska zavarovalnica d.d. Ljubljana. NLB Vita Izbrana ni depozit in ni vključena v sistem zajamčenih vlog. *Študija Dolgoročni pomen 2. pokojninskega stebra, Ekonomska fakulteta v Ljubljani, marec 2010

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni