Gospodarstvo

Todorić: Veliko sem naredil za Mercator, dobili ste najboljšo trgovino v Evropi

London, 07. 11. 2017 12.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
An.V./STA/K.H.
Komentarji
248

"To je ena majhna zmaga," je dejal Ivica Todorić, dolgoletni predsednik uprave Agrokorja po zaslišanju na sodišču v Londonu. Britanskim oblastem se je v spremstvu odvetnikov predal sam. Prvi narok je londonsko sodišče razpisalo šele za prihodnjo pomlad, poročajo hrvaški mediji. To pomeni, da izročitve letos še ne bo. Todorić pa je plačal tudi 113 tisoč evrov varščine in je na prostosti, a mora nositi elektronsko zapestnico.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Todorić se je predal britanskim oblastem
    01:11
    Iz SVETA: Todorić se je predal britanskim oblastem
  • Iz SVETA: Kaj je povedal Ivica Todorić?
    01:17
    Iz SVETA: Kaj je povedal Ivica Todorić?
  • Iz 24UR: Todorić se je predal policiji
    02:07
    Iz 24UR: Todorić se je predal policiji
  • Iz 24UR: Kaj čaka Todorića?
    00:43
    Iz 24UR: Kaj čaka Todorića?
  • Iz 24UR: Zagreb molči
    02:22
    Iz 24UR: Zagreb molči
  • Iz 24UR ZVEČER: So vedeli za usodo Agrokorja?
    04:02
    Iz 24UR ZVEČER: So vedeli za usodo Agrokorja?
  • Iz 24UR ZVEČER: Kaj Todorić odgovarja na vprašanja novinarjev o Mercatorju?
    02:27
    Iz 24UR ZVEČER: Kaj Todorić odgovarja na vprašanja novinarjev o Mercatorju?
  • Iz 24UR ZVEČER: Bo Todorić razkril tudi vpletene v Sloveniji?
    05:25
    Iz 24UR ZVEČER: Bo Todorić razkril tudi vpletene v Sloveniji?
  • Iz 24UR ZVEČER: Ivica Todorić v zaporu
    03:07
    Iz 24UR ZVEČER: Ivica Todorić v zaporu
Sodnik v Londonu je proti varščini izpustil Ivico Todorića, a ta bo moral nositi elektronsko zapestnico in ne sme zapustiti države.
Sodnik v Londonu je proti varščini izpustil Ivico Todorića, a ta bo moral nositi elektronsko zapestnico in ne sme zapustiti države. FOTO: dnevnik.hr

Hrvaški Dnevnik.hr poroča, da je glavni osumljenec v primeru Agrokor Ivica Todorić že stopil pred preiskovalnega sodnika na sodišču v Westminstru v Londonu. Na sodišče je prišel v spremstvu odvetnikov in prevajalca.

Londonsko sodišče je prvi narok razpisalo šele za 10. aprila 2018, kar pomeni, da Todorića letos še ne bodo izročili Hrvaški. 

Todorić naj bi na sodišču nasprotoval izročitvi Hrvaški. Nekdanji prvi mož Agrokorja je vplačal tudi 100 tisoč funtov (dobrih 113 tisoč evrov) varščine, da se lahko brani s prostosti. Britanske oblasti so mu odvzele potni list, nositi pa mora elektronsko zapestnico, še piše Dnevnik.hr

"To danes je ena majhna zmaga. Dolgo je trajalo, resno. Na sodišču nisem imel priložnosti povedati, da sem žrtev političnega pregona," je po odhodu s sodišča dejal Todorić. Novinarjem pa je zanikal, da bi dobil varnostno zapestnico na nogi.

Zavrnil je navedbe, da je uničil Mercator. Na vprašanje RTV Slovenija je povedal, da je Agrokor izboljšal Mercator, ki je dobil "najboljšo trgovino v Evropi in perfekten biznis v Srbiji".

Kaj bo z Mercatorjem?

V povezavi z Mercatorjem in njegovim statusom v okviru zgodbe o reševanju insolventnega Agrokorja se sicer te dni čaka na vsebino odločitve senata okrožnega sodišča o pritožbi države in banke Sberbank na sklep, s katerim je sodišče postopek izredne uprave v Agrokorju v Sloveniji poleti priznalo kot tuji postopek zaradi insolventnosti, kar pomeni, da bi tudi za Mercator v Sloveniji veljale odločitve, sprejete na podlagi hrvaškega zakona o postopku izredne uprave.

Sodišče je odločitev sprejelo minuli teden, objavljena pa naj bi bila v teh dneh na spletnih straneh Ajpesa. Po neuradnih informacijah časnika Dnevnik naj bi senat julijsko odločitev spremenil in odločil, da postopek izredne uprave v Agrokorju ni tuji postopek zaradi insolventnosti. TV Slovenija pa je poročala, da naj bi sodišče odločilo, da nekateri deli t. i. lex Agrokor v Sloveniji ne veljajo.

Todorić se je predal sam

Nekdanji prvi mož Agrokorja, za katerim je mednarodno tiralico razpisal tudi Europol zaradi suma korupcije, goljufije in ponarejanja dokumentov, se je dopoldan okoli 9. ure po lokalnem času predal londonski policiji. 

Tudi hrvaško notranje ministrstvo je uradno potrdilo, da so prejeli obvestilo o prijetju Todorića v Londonu. Zapisali so, da so britanske oblasti Todorića pozvale, naj pride na policijsko postajo. Ko je prišel, so ga prijeli na podlagi evropskega pripornega naloga, ki ga je na zahtevo hrvaškega tožilstva vložila hrvaška policija, so zapisali na spletni strani ministrstva.

Todorićeva hrvaška odvetnica Jadranka Sloković je po izpustitvi njene stranke za hrvaško uredništvo regionalne televizije N1 povedala, da je bil Todorić v stiku z britanskimi oblasti ter da je prejšnji mesec preko odvetnikov posredoval vse potrebne podatke o svoji dosegljivosti.

Hrvaški obveščevalci vedeli, kje je?

Hrvaški mediji še poročajo, da naj bi hrvaška obveščevalna služba že pet dni vedela, kje se nahaja Todorić, prav tako naj bi mu sledila in spremljala njegove telefonske pogovore.

Todorić se je predal policiji, poroča hrvaška televizija N1.
Todorić se je predal policiji, poroča hrvaška televizija N1. FOTO: Europol

Kot pišejo hrvaški mediji, bodo njegovi odvetniki verjetno izpodbijali proces izročitve, kar bi vrnitev v domovino lahko zamaknilo za več mesecev. V kolikor uspejo dokazati, da Todorića v domovini čaka nepošten in montiran proces, potem ga sojenje čaka v Veliki Britaniji. 

Hrvaški mediji so ugibali, da naj bi Todorićevi odvetniki sprožili tudi postopek zaščite pred izročitvijo Hrvaški, in to s pojasnitvijo, da gre za politični pregon.

Če bi se Todorić strinjal z izročitvijo Hrvaški, pa bi ga po hitrem postopku prepeljali v zagrebški zapor Remetinec.

Plenković: Zgodilo se je pričakovano 

Na Todorovićevo predajo se je že odzval hrvaški premier Andrej Plenković, ki je za Jutarnji list povedal, da se je zgodilo pričakovano. Dejal je, da v nadaljevanju pričakuje običajni postopek, ki ga narekuje mednarodno sodelovanje v kazenskih in pravnih zadevah med članicami EU. Ni pa želel špekulirati o časovnem okvirju za izročitev Todorića, ker verjame, da bo ta kot osumljenec izkoristil vse svoje pravice. 

Ob novici je hrvaška predsednica Kolinda Grabar Kitarović dejala, da je slišala, da je Todorić na Otoku, da pa ne ve njegovega naslova. Hrvaška vlada je namreč vztrajno zatrjevala, da ne ve, kje se nahaja Todorić, ki pa je medtem na svojem blogu objavil, da hrvaška vlada dobro ve, kjer se nahaja in kaj počne.  

Hrvaški minister za notranje zadeve Davor Božinović danes ni želel komentirati novice, da naj bi v parlamentu vedeli, kje se nahaja Todorić, in je vztrajno molčal. 

Spomnimo

Državno tožilstvo v Zagrebu je za dolgoletnim šefom koncerna Agrokor Todorićem tiralico razpisalo oktobra. Tožilstvo ga kot prvoosumljenega v primeru Agrokor bremeni odtujitve najmanj 130 milijonov evrov iz koncerna. 

Kazenske ovadbe so sicer vložili proti 15 osumljenim, vpletenim v afero Agrokor, preiskovalni sodnik pa je odločil, da se jih 14 lahko brani s prostosti. Med njimi sta tudi Todorićeva sinova. Enomesečni preiskovalni zapor pa je zaradi nevarnosti vplivanja na priče odredil le za Ivico Todorića.

Njegovi odvetniki so potrdili, da je včeraj kazensko ovadil podpredsednico hrvaške vlade in ministrico za gospodarstvo Martino Dalić, izrednega pooblaščenca hrvaške vlade v koncernu Anteja Ramljaka ter Thomasa Wagnerja iz ameriškega finančnega sklada Knighthead.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (248)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

eFranjo
08. 11. 2017 22.15
+1
možakar je dober za vice
gongash
08. 11. 2017 10.30
+4
ko je bil jankovič je merkator uspeval ker so bile cene astronomske in so večinoma še danes, poleg tega pa ni bilo druge izbire, ni bilo hoferja, lidla, itd. če bi vsaj za to višjo ceno dobil tudi boljšo kvaliteto pa je ne.
gongash
08. 11. 2017 10.31
+3
jzkzfzmz
08. 11. 2017 09.37
+1
Malo boste morali prikazovat G. Ivana Pernarja, ki govori resnico v Hrvaškem saborju. No njega pa ne smete predvajat a ne? Tako kot HRT ga ne sme. Neodvisne TV pa lahko. ameriški prodani....
murinar
08. 11. 2017 09.19
+4
Mercator je zadolžil srbski kriminalec ,še bolj uničil pa hrvaški lopov povezan z našimi velelopovi ;lahovnik ,bratušek in kompanijo ! Golob je vseskozi opozarjal ,da je največja neumnost prodati Merkator pa so ga odstranili ravno tako Slaka ,ko je bil na RTV -ju ,ker je dregnil v prodajo Merkatorja južnim zapufanim !
Uporabnik981904
08. 11. 2017 09.09
-3
Mercator je bil jugoslovanski in velik takrat ko ni imel konkurence. Tako bi firmo lahko vodil tudi dobro dresiran majm... Nekaj takšnega je doletelo vso takšno "industrijo" ob prehodu na kolikor toliko tržne razmere. Pri nas so se dobro obdržali predvsem domači maj... preko svojih političnih podružnic :-)
Uporabnik981904
08. 11. 2017 09.25
+0
skupaj z številnim podmladkom in simpatizerji :-)
TOX6
08. 11. 2017 09.08
+0
Hrvaška obveščevalna služba je očitno dobro ustrojena in povezana z ostalimi sorodnimi službami. delujen na celotnem EU območju. V SLO ni sposobna nitii resnejših preprečevanj prehpda YUgob krimin združb ki dnevno prehajajo in švercajo orožje,droge in ljudi na slo južni meji oz schengenski meji???? Najverjetneje se iz tega financira kot bivša UDBA????
DAEMONIUM
08. 11. 2017 08.58
+8
Hrvaski obvescevalci so odkrili celo naslov v Londonu, kjer se je skrival Todoric. Kaj pa nasi t.i. obvescevalci?? Nekoc so imeli kombi za prisluskovanje pa so bili tako salabajzerski, da so s kombijem zasli na hrvasko ozemlje in so hrvatje kombi zaplenili ter ga po letu dni, ko so podrobno preucili opremo v vozilu, vrnili. Potem pa se nasi cudijo da so nas hrvatje prisluskovali?? Hocemo ali nocemo priznati ampak hrvaska je zares drzava, mi pa smo nekaksen skupek ki ga vodijo popolnoma nesposobni ljudje, ki se jim sanja ne kaj je drzava ki gledajo samo na to da si prilagodijo zakonodajo da jim bo omogocila nadaljno ropanje drzave, zdaj pa tudi sami kradejo kjer koli je to pac mogoce ko pa bodo pristali na naslednjih volitvah na smetiscu zgodovine pa bodo uporabili zakonodajo katero danes ustvarjajo, za nadaljno svoje bogatenje in izcrpavanje drzave!
Uporabnik113189
08. 11. 2017 09.24
+1
Razloga zakaj si tako navdušen nad hrvaško državo ne poznam, je pa res, da je ta država vse samo dobra ne. Prava parodija, zgrajena na mitu velike hrvaške in osvajanja tuje zemlje, otroški vrtec, kjer pošiljajo svoje državljane v vojne in revščino, elita pa krade na debelo..Ni naključje, zakaj so se njihove "naložbe" preselile v Slovenijo. Gre za podrobnost, na katero nihče ne pomisli, ki nima izkušnje z balkanci..Med seboj tekmujejo kdo bo bolje in več ukradel..Če ti uspe zbrati milijone ali kar milijardo, potem imaš v tem okolju problem in to zelo velik.. V takšni državi kjer vsi kradejo boš hitro revež. Torej je izbira jasna, preseliti v Slovenijo. Žal pa so s prihodom tega "kapitala" pridejo v paketu tudi navade iz sosednjih državic bivše Jugoslavije. Svojo prakso prevar, tatvin, korupcije in drugih nečednih dejanj so prenesli tudi v našo družbo..To so se v Avstriji že davno naučili in to je tudi glavni razlog zakaj ne želijo imeti z balkanom NOBENEGA OPRAVKA. Ne dovolijo investicij in nakupov v svoji državi določenim "investitorjem", to smo v praksi videli. Vedno najdejo pot in način, da se kapitalu iz naših krajev investiranje "ponesreči". No, s tem ne trdim da nimajo težav, so pa uvozili islam, kar je isto, le zapakirano drugače. Skratka, če nisi stalno pozoren, se plevel takoj razraste..Tako pač je v naravi. Kulturne rastlinice je potrebno negovati, sicer ni pridelka. V naši državi imamo danes precej težav, nekaj naših znanih strank se odkrito navdušuje nad politiko in kulturo bivših republik, celo sodelujejo s politiko ustaštva ali četništva za katero je dokazano da je bila za slovence genocidna. Toliko o "zavednih" slovencih.
resslovenka
08. 11. 2017 10.16
-2
Klasik》ne vem kako lahko nek "balkanec z juga" vsili nekemu "slovenskemu poštenjaku" ideje da je najbolje krasti kot sraka in nakraden denar pospraviti na varno. Prosim razloži mi. Da ne bom umrla naivna!
Uporabnik113189
08. 11. 2017 10.39
Khm, sem že imel napisan dolg komentar z nazornimi primeri in celo kakšnim imenom, potem pa sem se vprašal, zakaj ne bi nekomu privoščil da umre naiven. In vse zbrisal. Če v dolgih letih nisi uspel razviti vrednot in kulture, (poleg pohlepa po oblasti in denarju), potem je pač naivnost še najboljše kar te lahko doleti.
proofreader
08. 11. 2017 08.46
+4
Novinarka RTV SLO ne ve, da Mercator še obratuje?
opazovalec_
08. 11. 2017 08.34
+8
"Veliko sem naredil za Mercator..." samo še vedno ne toliko kot Zoki, ki ga je pahnil v propad in potem še naša vlada, ki ga je prodala :D Komu naj sedaj čestitamo?
Eastman
08. 11. 2017 08.43
+4
Ne razumem kako je Zoki pahnil Mercator v propad. Pod njim se je širil in skoraj kupil Konzum. Mercator smo prodali zato, ker so se Janša in Bavčar dogovorili, da ga kupijta Istrabenz in Pivovarna Laško, ki pa sta ga zaradi krize morala potem prodati, predvsem zaradi Istrabenza.
opazovalec_
08. 11. 2017 08.52
+1
Ofca neumna, Zokija si ftakni nekam v tri ...
opazovalec_
08. 11. 2017 09.05
+1
Kot da še ta gnili šerif nikoli ni naredil nič nezakonitega, lopovskega, koruptivnega.... ITAK PA JE IN BO PRED SLOVENSKIM SODIŠČEM VEDNO NEDOLŽEN TUDI ČE SE VE DA JE DRUGAČE ČISTO NASPROTJE!
Eastman
08. 11. 2017 09.13
+1
Prosil sem te da napišeš kako ga je pahnil v propad, neda me žališ. Če veš napiši a je to tako težko.
murinar
08. 11. 2017 09.18
+0
Zadolžil ga je srbski kriminalec ,še bolj uničil pa hrvaški lopov povezan z našimi velelopovi ;lahovnik ,bratušek in kompanijo ! Golob je vseskozi opozarjal ,da je največja neumnost prodati Merkator pa so ga odstranili ravno tako Slaka ,ko je bil na RTV -ju ,ker je dregnil v prodajo Merkatorja južnim zapufanim !
ochi
08. 11. 2017 09.24
-1
Jankovic je siril monopol na pufih ki jih placuje proracun. Naredil ni nic trajno koristnega ali uspesnega. Odobno kot nlb ki je ob dokapitalizaciji milijarde evrov imela 50 miljonov dobicka. Halo ne se hwcat
Viking666
08. 11. 2017 09.27
+0
opazovalec_
08. 11. 2017 09.28
+1
Tako, da ga je lepo pufal. Vlagal kao v nove trgovine po jugi-kjer so razni liderji potegnili svoje mastne provizije z zokijem na čelu (se ve kako gradbene in poslovne investicije potekajo v Sloveniji, ko imajo tajkuni prste vmes, da se vse 3x preplača). Glede na njegov značaj je verjetno veliko pospravil v svoj žep tudi na čelu vodstva trgovine in poskrbel, da so določeni dobavitelji in posredniki imeli lep biznis. Razne lokalne pridelovalce je Mercator žmikal za vsak cent po načelu (pokvarljiv pridelek ali prodaš za izsiljeno podceno ali ti zgnije doma v skladišu in nimaš nič). Na koncu je nekaj bilo v akciji, ostalo pa je bila akcija za provizije določenih posrednikov....
Eastman
08. 11. 2017 09.34
+1
Aha, a po svetu pa podjetja, katera se širijo ne vzamejo kredita? Pa a ni Mercator prodajal slovenske izdelke tudi v trgovinah na Hrvaškem, BiH in Srbiji, mislim da so imeli celo obvezno razmerje slovenskih izdelkov. Zdaj ko je hrvaški, je večina generičnih izdelkov Mercatorja Hrvaških (od podjetij skupine Agrokor), le kaj si zdaj mislijo slovenski dobavitelji katere je prej Janković stiskal, zdaj pa jih sploh ni v Mercatorju. Pa zdaj provizije pobirajo hrvatje, prej so jih pa slovenci...
resslovenka
08. 11. 2017 10.22
+1
Ne pozabite kdo je prodal Mercator. Kdo se je zavzemal da prodaja uspe in tudi je. Kdo je pokasiral pod mizo brez nepotrebnih prič. Ne morem razumeti naivnosti in zaslepljenosti slovenceljnov. Kaj pa Mercatorjevi direktorji po Jankoviču? Nič vedeli? No so se vsaj pravočasno pospravili na varno z dobrimi odpravninami. Kje vedrijo sedaj? Kdo ve?
opazovalec_
08. 11. 2017 11.38
+1
Zoki je na račun merkatorja delal samo za svoje dobro in za dobro svojih pobratenih podjetij in mafijskih pajdašev. A je kdaj bil kje na kakem drugem položaju drugačen? Eastman, če se zdravo podjetje po svetu širi, dela na strategijah in načrtih, da to izvede čim bolj recionalno, ter da s svojim širjenjem poveča dohodek, ne pa, da za mafijske prisklednike pere denar. Sej pa je ista zgodba kot z rekonstrukcijo SŽ, gradnjo TEŠ, Stožice, AC, MOL, Mariborski radarji,...
white power
08. 11. 2017 08.33
+1
kaj se ta lopov sploh glasi
opazovalec_
08. 11. 2017 08.53
+4
Naredil je umazani del posla za domovino Hrvatsku!!
opazovalec_
08. 11. 2017 08.58
+3
proofreader
08. 11. 2017 08.33
+5
Leclerc ima vse ceneje, tudi slovenske izdelke.
Eastman
08. 11. 2017 08.41
+2
cirenij
08. 11. 2017 08.42
+2
Pokvarejeno in zamrznjeno meso itd...............
daw1d
08. 11. 2017 08.43
+3
Bravo mojster, potem pa kar veselo v Leclerc
proofreader
08. 11. 2017 08.48
-4
Izziv: najdi izdelek, ki je v Mercatorju cenejši.
Eastman
08. 11. 2017 09.12
+2
proofreader... zlahka najdem, vendar ne takoj zdele bi moral malo pogledat. Pred leti sem si delal primerjave artiklov iz trgovin SPAR, MERCATOR, LECLERC in TUŠ. Primerjavo sem delal med ENAKIMI artikli v teh trgovinah (npr. original jogurt L. Mlekarn, ter navadno ceno ne akcijsko) Zanimivo, da je bil TUŠ skoraj vedno najdražji, ostali trije so bili primerjljivi. In da kar nekaj izdelkov je imel Mercator najcenejših.
Verbena
08. 11. 2017 08.13
+12
Ne verjamem , da bo Todorić izročen Hrvaški , čeprav Plenković pravi , da pričakuje običajni postopek , ki ga narekuje mednarodno sodelovanje v kazenskih in pravnih zadevah med članicami EU !!! ... verjamem pa , da si ga hrvaški politiki nič ne želijo na domačih tleh ... kajti , kot je v pogovoru na Nova tv , hrvaški , da ne bo pomote , dejal strokovnjak za krizni menedžment , Agrokor ni imel nobenega nadzora več kot 17 let !!! ...in kot je dejal predstavnik Sberbank , ki toži za svoj denar, čez milijardo evrov , v svoji praksi še niso naleteli na take prevare , kot se jih je poslužil Agrokor ...kaj bo epilog vsega tega ? ..veliko medijskega linča , besed , na koncu pa bo vse plačalo hrvaško ljudstvo ...nekaj časa se bo o tem še govorilo , nato pa prešlo v pozabo ...saj vemo , kot doma !!! ...me pa malo le zanima mnenje izrednega člana uprave Mercatorja , saj vemo , tistega strokovno usposobljenega človeka , ki ga je nastavila naša vlada , čeprav smo potem izvedeli , da gre za dotedanjega direktorja RK Celje in da je to finančnik brez izkušenj z vodenjem večjih sistemov ....ampak naša vlada pravi , da javni interes presega interese lastnikov ...bomo videli ...
resslovenka
08. 11. 2017 10.24
violeta12
08. 11. 2017 08.07
+3
čestitke pa našemu Jankoviču,trgovke so ga oboževale.......vedno je bila moja ljubša trgovina
violeta12
08. 11. 2017 08.07
-4
Uporabnik981904
08. 11. 2017 08.34
+0
legvan1
07. 11. 2017 22.49
+1
hvala bogu, da mercator ni več slovenski
CIGU MIGU
08. 11. 2017 08.39
+3
a si siguren da ni kakšen slo politik prišlepan na dohodek
BobbyP
07. 11. 2017 22.31
+30
Ta bo sedel toliko kot Zidarjev Ivan. Na fotelju namreč. En v Dubaju, drugi pa v Londonu. V mali podalpski državici pa se pri ljudeh istočasno pojavlja epidemija neprijetnega ščemenja okoli "zadnjega vhoda". ..... na suho pač ni prijetno.
Mali medo
07. 11. 2017 22.02
+34
kje je sedaj Lahovnik
SnorkovSIN
07. 11. 2017 21.54
-12
Jaz grem h milki v trgovino 200m stran kakšen Mercator lepo vas prosim. Spoštovane tovarišice spoštovani tovariši. Lahko noč
Kollerik
07. 11. 2017 22.29
+15
Lepo, da se pofotraš s tretje razredno, manjvredno hrano, namenjeno iz zahoda za vzhodnjake.......lahko noč....
Uporabnik113189
07. 11. 2017 21.52
+19
Svoje čase smo imeli opravka s kriminalcem in pralcem denarja, ki se je skrival v državi z anglosaksonskim pravnim redom..Kako to poteka, je za naše pojme precej nenavadno..Na primer, če hočeš da prizna vsem dokazom navkljub da je kriv ( prijet je bil z roko v vreči) mu moraš še plačati. Mislim da je Ivica popolnoma brez skrbi. Vse dokler bo imel kaj pod palcem ga bodo imeli kar v Londonu. Ima pa tudi mnogo "prijateljev", ki so pripravljeni primakniti kakšen evro, da se ne bi prikazal v domovini. Dobro je vedel kam se mora umakniti da bo varen do smrti. Pri milijardah so milijoni drobiž in tega drobiža se ni branil. Ko bodo izročili kraljico, ki svoj denar skriva v davčnih oazah ( najbolj smešno je to da je cela vrsta državnikov kriva utaje davkov, potem si ni težko ustvariti slike v kakšnem norem svetu živimo) bo tudi Ivica kmalu na vrsti. Razen če nimajo takšne pravne države kot v Sloveniji, za male ribice hudo za velike pa prijazno..
Eastman
08. 11. 2017 08.44
+2
Ivica bo taradi svojih milijonov dobil njihovo državljanstvo in lepo užival dalje.
deltex
07. 11. 2017 21.10
+71
Jasno je, da je Todorič vse kar ima nagrabil s pomočjo politikov, teh in onih. In dokler se je pol vplivnih Hrvatov, številne stranke in vedno požrešna Cerkev pridno napajalo preko Agrokorja in povezanih družb , je bilo vse OK. Ko je balon počil, so Ivici "pustili", da pobegne in kaj hudega mu tudi ne bo. Tip namreč pozna ogromno umazanih podrobnosti, ki jih bo razkril, če bo potrebno. Vsa ta predstava s tiralico je namenjena zgolj raji.
Borec21
07. 11. 2017 21.13
+12
valjhunsinkajtimara
07. 11. 2017 21.04
-4
Googlaj Matthew Scully-Hicks.
SnorkovSIN
07. 11. 2017 21.52
-3