Revozu vladnih 45,5 milijona evrov

Vlada je dodelila finančno spodbudo novomeškemu podjetju Revoz za investicijski projekt proizvodnje novega twinga in štirisedežnega smarta v višini 45,5 milijona evrov.

Vlada je dodelila finančno pomoč pod pogojem, da bo priglašeno pomoč odobrila Evropska komisija. Vrednost celotnega investicijskega projekta, gre za projekt francoskega avtomobilskega proizvajalca Renault kot lastnika novomeškega Revoza, je sicer ocenjena na 326 milijonov evrov.

Smart

V Novem mestu bodo proizvajali štirisedežnega smarta. (Foto: Reuters)

Predmet projekta je uvedba novih modelov vozil iz tako imenovane palete Edison, in sicer v okviru partnerstva, sklenjenega med Zvezo Renault-Nissan in nemškim Daimlerjem. Modeli palete Edison bodo narejeni na novi konstrukcijski osnovi.

Naslednika renault twinga in Daimlerjevega štirisedežnega smarta naj bi vključno z električnima različicama proizvajali v Revozu. Renaultova tovarna v Novem mestu sicer že sedaj proizvaja majhna vozila znamke Renault, namenjena evropskemu tržišču: twingo, wind in clio storia.

Konec leta 2013 pa je v Revozu načrtovana proizvodnja omenjenega naslednika twinga in Daimlerjevega štirisedežnega smarta. V Revozu v letu 2014 tako načrtujejo okrog 194.200 vozil iz palete Edison. Proizvodnja je predvidena najmanj do konca leta 2019.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 14
FafenziBitte 13.11.2011 21:28:37
Če so že v sloveniji delani bi pa lahko tudi malo bolj poceni bli. Twingo pa je itak škatla od avta, totalno grozn za vozit, drag pa *

Nevem no, men renoji niso neke baš
Več komentarjev