Gospodarstvo

FOTO: 'S sredstvi bomo omogočili, da bo Cimos stabilen'

Senožeče, 01. 12. 2009 13.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

SID banka je Cimosu odobrila posojilo za razvojna projekta v višini 40 milijonov evrov. Podpis pogodbe je dokaz, da so Cimosovi projekti dobri, so dejali v družbi.

V Cimosu
V Cimosu FOTO: Dare Čekeliš
Posojilo je namenjeno projektoma, katerih predračunska vrednost je 50 milijonov evrov. Od celotne vrednosti investicije predstavljajo naložbe v raziskave, razvoj, nove tehnologije in sodobno proizvajalno opremo 44 mio evrov, preostanek pa naložbe v namenska obratna sredstva. Vodstvo družbe Cimos

Predsednik uprave koprske družbe Cimos Franc Krašovec in predsednik uprave SID banke Sibil Svilan sta v Cimosovem proizvodnem centru v Senožečah danes podpisala pogodbo o sofinanciranju, s katero je SID banka Cimosu za razvojna projekta odobrila kredit v višini 40 milijonov evrov.

'Podpis dokaz, da so projekti dobri'

SID banka je posojilo pridobila iz sredstev Evropske investicijske banke (EIB), namenjenih financiranju raziskav, razvoja in inovacij na področju odprave, izenačevanja in zmanjševanja emisij ter energetske učinkovitosti, je ob podpisu pogodbe pojasnil Svilan. Kot je dejal, bo "razvojni efekt" Cimosu SID banka zagotovila z daljšo ročnostjo in ugodnejšo obrestno mero ter kreditnimi pogoji. Projekt bo v vrednosti 50 odstotkov krila EIB, 35 odstotkov bo prispevala SID banka, preostalo pa Cimos in drugi viri. "S sredstvi bomo omogočili, da bo Cimos stabilen v letih od 2012 do 2015 in kasneje," je ob podpisu pogodbe poudaril predsednik uprave Cimosa Krašovec. Sredstva bodo družbi omogočila razvoj, podpis pogodbe pa je dokaz, da so Cimosovi projekti dobri, je še dejal.

Cimos
Cimos FOTO: Dare Čekeliš

Svilan pa je ob tem poudaril, da so "inovacije, ki jih Cimos zagotavlja s projektoma, tiste, ki slovenski industriji omogočajo, da drži korak s svetovno avtomobilsko industrijo". Z omenjenima projektoma se v Cimosu po njegovem približujejo najvišji kakovosti, kar podpirata tudi SID banka in EIB. "To je le ena od linij, ki jih SID banka namenja avtomobilski industriji," je še pojasnil Svilan. Celoten projekt znaša po njegovih besedah 136 milijonov evrov, pri čemer bo 80 milijonov evrov krila EIB, ostalo pa SID banka.

Z omenjeno linijo financiranja bo SID banka tudi drugim podjetjem skušala zagotoviti razvojni preboj za prihodnost in omogočiti boljše poslovanje in razvoj celotne avtomobilske industrije, je še dejal Svilan. Do zdaj se je za sofinanciranje projektov po njegovih besedah prijavilo 15 podjetij z 31 projekti, od katerih je bilo 21 projektov že ocenjenih.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gordo
02. 12. 2009 00.45
zopet denar kapitalistom,potem stečaj,delavci na borzo,denar iz sklada pa ka hudiča se greste.
Protizujfom
01. 12. 2009 16.25
Stran vržen denar,naj raje vzamejo od zanič projektov,zaradi katerih trpijo ljudje vsakodnevno.