Tujina

Sarkozy in Merklova rešitev vidita v enotnejšem evrogospodarstvu

Pariz, 16. 08. 2011 10.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Sarkozy in Merklova sta se zavzela za to, da bi se vseh 17 držav z evrom k uravnoteženemu proračunu zavezalo tudi v svojih ustavah. Pozvala sta tudi k ustanovitvi "prave gospodarske vlade območja evra".

Merklova in Sarkozy sta se v Parizu sestala na pogovorih o negotovosti finančnih trgov in ukrepih v boju zoper dolžniško krizo v območju evra.
Merklova in Sarkozy sta se v Parizu sestala na pogovorih o negotovosti finančnih trgov in ukrepih v boju zoper dolžniško krizo v območju evra. FOTO: Reuters

Kot je po srečanju pojasnil francoski predsednik Nicolas Sarkozy, si z nemško kanclerko Angelo Merkel želita "prave gospodarske vlade območja evra", ki bi jo sestavljali predsedniki vlad in držav z območja evra. Po njunem predlogu bi se novo telo, ki bi ga imenovali na dve leti in pol, sestalo dvakrat na leto, v prvem mandatu pa bi ga vodil Herman Van Rompuy, sicer predsednik Evropskega sveta, poročajo tuje tiskovne agencije.

Sicer pa sta prvi mož Francije in prva dama Nemčije spregovorila tudi o skupnih evrskih obveznicah. Sarkozy je menil, da bi uresničitev te ideje močno ogrozila zlasti močnejše članice območja evra. Poleg tega je izrazil prepričanje, da bi bilo mogoče o tem v resnici govoriti šele po koncu procesa integracije. Da skupne evrske obveznice niso rešitev, ki bi prišla v poštev "danes", je zatrdila tudi Merklova.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

janez6b
17. 08. 2011 15.37
bravo mali butec, se podpišem.
Aven
17. 08. 2011 15.21
Sarkozy bo naredil za Francijo in Evropo največ če takoj odstopi.
yarrick
17. 08. 2011 15.13
OldWorldOrder. 17.08.2011, 00:37 ampak ti maš pa res trdo bučo, ane ;) ? Daj se ozri v zgodovino in povej, KDO je bil naslabšem, Tisti ki so imeli denar in s tem MOČ ali tisti ki so imeli zemljo in so pridelovali hrano? kolk carjev je blo RES lačnih? Kolk vojaških generalov je umrlo zaradi lakote? Kolk finančnikov in špekulantov je umrlo zaradi pomanjklanja? Ne govori, da bodo ONI na slabšem, ker če Ti ne BOŠ SKRIL hrane, bodo oni tvojo hrano lepo pobrali in se mastili z njo, ti pa boš lačen ždel nekje v kotu... Pa že zadnjič sem ti povedal, da je na svetu 7 miljard ljudi in par tisoč ali desettisoč elitistov, zakaj jih pol NE VRŽEMO DOL? daj bodi nam za zgled , pa začni pospravljati z to nesnago.Se ti bomo pridružili, resno... @maliButalec 16.08.2011, 23:47 ravno včeraj sem bral o neki fleksibilnih čipih, ki se napajajo preko električnih impulzov človeškega živčnega sistema.v kolikor se zadeva sliši zanimivo, je vseeno nevarna.Vsak Wi Fi sistem se da slediti, vsak oddajnik izslediti..zbogom svoboda...
wsharky
17. 08. 2011 10.20
... predsednik nove 'gospodarske vlade območja evra' bo Borutek ... in EU bo resena vseh skrbi v 2 letih - propade celotna EU - 100% ...
OldWorldOrder.
17. 08. 2011 00.37
dokler je nas 1.000.000 na vsakega izmed njih, si bomo sami krivi, če bomo sužnji. no, zaslužili si bomo to, če smo res tako butasti in pokorni. milijarde si lahko pa nekam zatlačijo, dokler bom jaz pridelal kruh, meso, jabolka, on pa nič. kdo od naju bo prej crknil od lakote? denar ni okusen, baje.
tomi.passion@gmail.com
16. 08. 2011 23.48
New world order, one world government. Stvar vse bolj dobiva podobo.
maliButalec
16. 08. 2011 23.47
Prihaja Nov Svetovni Red. Najprej ustvarijo probleme in potem nam podajo njihove rešitve. Prehajamo v Suženjski Vek. V Vek, kjer bo suženj vreden manj od počenega groša. Ljudje, navalite, da Vas še čip-irajo. Kot kaže - teorije zarote, postajajo vedno bolj samo teorije oz. teza, ki se bo uveljavila. Recimo Ne, Novi Svetovni ureditvi - uprimo se dokler se še lahko. Ko bo imel vsak vstavljen čipo v telo, potem bo vsak upor zatrt že v kali. Smo na najhujši točki obstoja človeštva. Elita in njihov pohlep po moči in oblasti, bosta uničila našo Civilizacijo. V tem trenutku ni rešitev v resetu sistema, ampak je potreben format sistema - Eliti in njihovim politikom odvzeti moč in vpeljati čisto Nov Sistem, ki bo temeljil na humanosti do sočloveka, razumu, radosti, sreči in veselju, predvsem pa ljubezni. Če tega ne sprejmemo sedaj, ko še je čas, kajti v nasprotnem primeru, se bodo naslednje generacije rodile kot sužnji, bodo živeli kot sužnji in bodo tudi umrli kot sužnji.
blue-art
16. 08. 2011 22.53
Saj ne vem, če sploh kdo ve za kaj se sploh gre, ne želite si močnega evra, želte si stabilen evro, kar pa ne bo tako lahko, ne vem če sploh kdo ve kje ste dejansko.
yarrick
16. 08. 2011 22.10
@crnkamn 16.08.2011, 20:06 berlin za glavno mesto združenih držav evrope, ostale države pa kot v ameriki zvezne države? ja bi rekel daj e nekako tako verjetno BILO mišljeno.Ampak imeti eno državo z tako različnimi zveznimi "deželami" bi bilo kratkomalo NEMOGOČe peljati.Nikakor pa NIHČe ne more pričakovati da bi se vse države poenotile v ist sistem kot ga pelje nemčija ali francija.Bolje da Eu razpade kot pa da gremo v tak sistm, kot is ga ti opisal....
Frane Šajn
16. 08. 2011 21.58
GLEDE NA ZGORNJO SLIKO NEBO ŠE OKRONANA TA NOVICA Z ZAKONSKO ZVEZO SE VAM NE ZDI! PODEN DO PODNA!
Ofca1A
16. 08. 2011 21.44
Mora se na tem delat,...!!!!! Če že živimo materialno,.... :) Sam jaz res vsak dan manj!!!
Uporabnik113189
16. 08. 2011 21.12
Merklova in Sarkozy sta se končno dokopala do resnice, da brez razvoja in večje kupne moči v vseh državah EU ni prihodnosti za njuna gospodarstva. Množice so brez dohodkov in ne kupujejo. Rast se zaustavlja. Pri tem pa niti z besedo ne omenita Berlusconija, ki nadaljuje italijansko tradicijo. Najprej so lahi uničili liro, ki je bila že tako razvrednotena, da ni bilo več prostora ua tiskanje ničel, potem pa so se pridružili evru in najeli blazne kredite, za katere nihče ne verjame da so jih sposobni plačati. Rezultat je že znana, evroti bodo imeli v vsakem primeru kakšno ničlo več, ( s tiskanje obveznic ali brez) to pa je tisto, kar je glavni glavobol vseh ostalih držav. Gospoda se ma vse načine izogiba tistemu, kar bi edino pripomoglo k izboljšanju. Obdavčenju najbolj bogatih..Tiskanje evro obveznic seveda pomeni več papirja, katerega vrednost bo vprašljiva in novo možnost, kjer se bodo bogataši igrali svoje igrice na račun revnih.
rudra
16. 08. 2011 20.27
Ta Sarkozy na vsaki fotografiji samo žuga! Ali nam hoče kaj povedati?
crnkamn
16. 08. 2011 20.06
Grim_reaper: A nismo VSI člani EU? Zgleda da samo na papirju! Jest nism glasoval za EU zato da bodo nasi politiki brez hrbtenice samo kimal, ali pa da nam bodo ukazovali nemci in francozi. Svoj glas sem dal ravno zato da do teh bedastoc ne pride, ker mi je bilo dost jugoslovanskega modela, ko so eni delal posteno, drugi pa govoril in zivel na nas racun! Ce smo evropa smo evropa razlicnih narodov in kultur, ter konsenza. To kar pa zelijo oni pa zgleda bolj na ZDA, iz evrope razlicnih narodov in kultur zelijo narediti zdruzene drzave evrope v kateri bodo imeli glavno besedo nemcija in francija, z kaksno lutko iz portugalske ali belgije z nazivom predsednik!
rudra
16. 08. 2011 19.57
A bomo varčevali samo mali,ali bodo bogati bolj obdavčeni Angela?
bingo 1
16. 08. 2011 17.57
Gos kanclerka Angela in gos Sarkozy so rekli edino lepo čudovito reč izhod iz krize je izboljšanje z gospodarsko krepitev z javno-finančno disciplino in nadzor nad vsem za boljše danes in bodočnost v evro-območju---bingo x Ljubljana----
yarrick
16. 08. 2011 15.20
ee sam jaz pa tega NE RAZUMEM..kaj zaboga ta dva vedno nekaj pleteta in pleteta za našimi hrbti ? A nismo VSI člani EU? Pa naj se zadeve, ki bodo KORENITO spremenile življenje v EU dogovarjajo na sestankih kjer bodo udeležene VSE države ki os znotraj EVRO območja !!! Tole semi zdi prav hinavsko da se bosta ta dva nekaj zmenila potem pa vse nas prisilila v sprejetje zakona tako ali drugače...
TA_RDEC
16. 08. 2011 14.35
uboga elita, toliko dela ima z vami, neposlušno rajo....
CheGaucho
16. 08. 2011 13.03
Kje pa je naš Borat?? A nebi moral on tudi že tam biti, da bi se dogovorili kdaj skočimo na vlak :D heheheh