Gospodarstvo

Zaposleni presenečeni nad prodajo Adrie Airways Tehnike: Zbrali smo denar in imeli občutek, da je ponudba konkurenčna ...

Ljubljana, 24. 11. 2015 12.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
N.S./STA/N.Š.
Komentarji
39

SDH in Aerodrom Ljubljana sta s poljsko družbo Linetech Holding sklenila pogodbo o prodaji delnic družbe Adria Airways Tehnika. Prodajalca pričakujeta, da bosta prejela celotno kupnino ter preknjižila delnice na kupca najkasneje 25. novembra.

Slovenski državni holding (SDH) in Aerodrom Ljubljana sta danes sklenila pogodbo o prodaji delnic (SPA) družbe Adria Airways Tehnika. 

Poljaki bodo za celotni delež Adria Airways Tehnika po neuradnih informacijah odšteli dva milijona evrov.
Za kupca so, na podlagi konkurenčnega prodajnega postopka, izbrali poljsko družbo Linetech Holding, ki je na koncu dala najboljšo ponudbo za 100 odstotni delež družbe Adria Airways Tehnika. Kupec je s prodajalcema sklenil tudi pogodbo o prenosu in prevzemu posojilnih pogodb, ki sta jih SDH in Aerodrom Ljubljana leta 2012 odobrila družbi Adria Airways Tehnika, so na spletu zapisali v SDH. SDH je imel sicer v Adrii Airways Tehniki 52,33-odstotni delež, Aerodrom Ljubljana pa 47,67-odstotnega.

SDH in Aerodrom Ljubljana sta vodila konkurenčen in transparenten dvofazni postopek prodaje, katerega cilj je bil maksimiranje kupnine. Hkrati pa sta si prizadevala, da bi Adria Airways Tehnika dobila lastnika, ki bo podpiral njeno rast in nadaljnji razvoj ter ohranil njene ključne funkcije v Sloveniji.
 

Družbo Adria Airways Tehnika je kupilo poljsko podjetje Linetech Holding.
Družbo Adria Airways Tehnika je kupilo poljsko podjetje Linetech Holding. FOTO:
Linetech Holding je začel na trgu poslovati leta 2009. Danes so prisotni na sedmih poljskih letališčih, med drugim v Varšavi, Krakovu, Gdansku in Vroclavu. Zaposlujejo več kot 200 ljudi, je zapisano na spletni strani družbe.
Marko Jazbec, predsednik uprave SDH, je ob sklenitvi SPA povedal: ''Smo izjemno zadovoljni z izidom postopka prodaje družbe Adria Airways Tehnika. Menimo, da bo družba dobila novega lastnika, ki bo zagotavljal njeno rast, nadaljnji razvoj ter bo vzdrževal dobre odnose z vsemi deležniki družbe.''
 
Zmago Skobir, poslovodni direktor Aerodroma Ljubljana, je izrazil zadovoljstvo ob podpisu transakcijskih dokumentov: ''Aerodrom je vstopil v Adrio Airways Tehniko z jasnima ciljema - ohraniti dejavnost vzdrževanja letal na ljubljanskem letališču in zagotoviti smelejši prihodnji razvoj družbe Adria Airways Tehnika. Prepričani smo, da je bil v postopku prodaje izbran priznan mednarodni ponudnik, ki bo družbo, med uporabniki in poznavalci znano predvsem po visoki strokovnosti njenih zaposlenih, še oplemenitil. Novemu lastniku predajamo podjetje z dobrimi temelji in visokim potencialom, ki ga daje strateška lega Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana.''
 
S plačilom kupnine in preknjižbo delnic bo uspešno zaključena prodaja 100 odstotnega deleža družbe Adria Airways Tehnika.

Piotr Kaczor, predsednik uprave družbe Linetech Holding je povedal: ''S ponosom oznanjamo nakup Adria Airways Tehnike. Prizadevali si bomo za rast in razvoj družbe z vlaganjem v ljudi, nove tehnologije in opremo. Zahvaljujoč tej združitvi se bodo povečale naše skupne zmogljivosti letalske podpore najbolj pogostih tipov letal:  Boeing, Airbus, Bombardier, Embraer in ATR. Linetech Holding namerava zaposlovati in vlagati v izobraževanje in pridobivanje novih licenc zaposlenih. Skupina bo imela skupaj šest hangarjev, namenjenih baznemu vzdrževanju letal, kar bo omogočalo hkratno servisiranje do 13 različnih letal C klasifikacije. Linetech Holding bo tako, s pridobitvijo Adria Airways Tehnike postal eno vodilnih podjetij za nudenje MRO storitev (storitev vzdrževanja in servisiranja letal) v Evropi.'' 

Direktor zadovoljen ...

Izvršni direktor Adrie Airways Tehnike Maksimiljan Pele meni, da je bil postopek izpeljan korektno, in pozdravlja spremembe, so sporočili iz družbe. "Vsi zaposleni v Adria Airways Tehniki smo bili dolgo na trnih, kaj in kako se bo zgodilo. Zato sem vesel, da gre podjetje v roke uspešni družbi na področju vzdrževanja in servisiranja letal, za katero verjamem, da si bo prizadevala k uspehu in rasti. Obetam si dobro sodelovanje, ki ga bomo zasledovali s skupnim ciljem," je dejal.

Zaposleni presenečeni

Za odkup so se zanimali tudi zaposleni v Adrii Airways Tehniki. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, so ustanovili namensko družbo za notranji odkup in zbrali skoraj pol milijona evrov lastnih sredstev ter pridobili dodatne vire financiranja do skupne ponujene kupnine prek pet milijonov evrov.

"Na sestankih z obstoječimi lastniki smo jasno izrazili tudi pripravljenost, da lastni vložek še povečamo," so zapisali in na podlagi informacij iz medijev ocenili, da bo kupec za Adrio Airways Tehniko (vključujoč odplačilo posojila) odštel le pet do deset odstotkov več od njihove ponudbe. Glede na to so prepričani, da je bil edini kriterij izbire zgolj cena.

Prodaja podjetja za njih predstavlja precejšnje presenečenje, saj so imeli občutek, da je njihova ponudba konkurenčna in da so enakovredno obravnavani partner.

Na prodajo so se odzvali tudi v Združeni levici, kjer sicer že vseskozi nasprotujejo privatizaciji. Menijo, da prodaja ne bo prispevala k zmanjševanju slovenskega javnega dolga, lahko pa ogrozi obstoj podjetja in bistveno poslabša pogoje za opravljanje letalske in letališke dejavnosti v Sloveniji.

Skrbi jih tudi, ker gre za "neznanega poljskega kupca", ki deluje šele pet let. " SDH bi moral namreč poleg kriterija cene upoštevati tudi vpliv prodaje na zaposlenost, ohranitev sedeža na Brniku in razvoj letalstva v Sloveniji. Ti kriteriji pa so odločno na strani delavcev, ki so hoteli izvesti notranji odkup," menijo.

Delavski odkup podpirajo tudi Socialni demokrati, ki zdaj obljubljajo, da se bodo "zavzeli, da se v najkrajšem možnem času zagotovi ustrezen mehanizem, ki bo omogočil načine in pogoje, pod katerimi bo država spodbujala delavske odkupe podjetij".

Adria Airways Tehnika je evropski pooblaščeni servisni center za letala kanadskega proizvajalca Bombardier, usposobljen za vzdrževanje letal serije CRJ, vzdržujejo pa tudi letala evropskega proizvajalca Airbus. Kot hčerinska družba slovenskega letalskega prevoznika Adria Airways so nastali spomladi 2010, pred tem pa so kot poseben sektor delovali znotraj Adrie Airways.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (39)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BULDOH
08. 12. 2015 10.16
ZDAJ BO PRŠU NOVI REŠITELJ DOBOVSKI-ISTO SRANJE DRUGO PAKOVANJE....
BULDOH
08. 12. 2015 10.13
Leva vlada s cmerkotom vred-LOPOVSKA....
Uporabnik113089
29. 11. 2015 11.57
Republika Bandistan....Kako bodo šele zaposleni presenečeni, ko bo novi lastnik oklestil število zaposlenih za 40%......Bodoči lastniki Adrie tehnika so baje servisirali predsedniško letalo, ki se je sklatilo nad Smolenskom leta 2010 (če se ne motim)....
Nowotny
27. 11. 2015 20.25
+1
poljš da se je to le prodalo, kot pa da gre v stečaj... ker če bi ostalo v SLO rokah, bi zaradi korupcije crknilo.
RdecaZvezda
25. 11. 2015 08.05
+6
pa tota naša država je podn od podna
luciluk
25. 11. 2015 19.06
+4
Fifi 24
27. 11. 2015 18.52
luci daj prišepni mi kaj bi bilo po tvoje pametno izvolit?...Sicer se mi dozdeva da poznam odgovor a vendar?
.jest
24. 11. 2015 21.42
+6
Kot ponavadi v našem kradistanu je ničkolikokrat omenjena laž, ki se imenuje transparentnost.
dostojevski II
24. 11. 2015 21.13
+7
Zaposleni presenečeni.... Če niso ponudili provizije, je presenečenje odveč. Živel kapitalizem ! Živela demokracija ! Živela druga Švica !
SPB1
24. 11. 2015 21.17
+15
bojer
24. 11. 2015 20.14
+5
Škoda, vsakdo, ki nekoliko spremlja prodajna dogajanja, bi pomislil na podkupnine. Razmišljanje je še toliko bolj na mestu, če je bil denar doma, izkušeni ljudje, .......in še bi se dalo naštevati, vse v prid domačega nakupa.
jung
24. 11. 2015 19.37
+6
Zbudimo se vendar Slovenci !! Saj so v EU že vsi pred nami. To ni YU, kjer smo bili KAO carji.
luciluk
25. 11. 2015 19.07
-1
ampak vodilna elita je še zmeraj ista!!!! Levaki še vedno furajo to barko
VSEZNALECno1
24. 11. 2015 18.46
+9
LEVAKI PRODAJAJO BIVŠIM LEVAKOM,....... EKOLA.......... NORO............ NO sej od Poljske se lahko učimo... nažalost.....
Myroommyrules
24. 11. 2015 18.45
+9
g. Akrapovič, kako bi vi to prodajo komentiral?
EMINENT
24. 11. 2015 20.04
+9
U4
24. 11. 2015 17.34
+18
Fantje, pozabili ste podkupnino poriniti. Zdaj je direktor SDH Jazbec.
razocarani
24. 11. 2015 17.57
+14
ravno na to sem takoj pomislil ,vecja kuvertiva v zep in je sla pogodba drugam ,,pri nas je vse skorumpirano do konca ,,res smo dezela kjer zlocinci obvladujejo prav vse ..
EMINENT
24. 11. 2015 20.06
+6
Ko so načrtno izpeljali najprej privatizacijo DUTB in nato še SDH, je pa večina ko biki na rdečo krpo po tujcih tolkla.
Jarej
24. 11. 2015 16.17
+8
Kmet je dolga leta obdeloval zemljo, moderniziral stroje, hleve, skratka ustvaril uspešno posestvo. Vrli politiki so s svojimi pametnimi politikami znižali cene dobrinam, ki jih je kmet proizvajal. Kar naenkrat se ni nič več izplačalo pridelovati. Ja bom pa užival, se je odločil, oddal kmetijo v najem in odšel dvakrat po štirinajst dni na morje - prvič v življenju, in tudi zadnjič. Sredstev za preživetje do konca leta je zmanjkalo. Nič, se je odločil, bom vzel zgled po državi in vsemogočnemu SDH - kmetijo je prodal najemniku za tržno ceno, ki pa ravno v trenutku prodaje ni bila najboljša. - sam pa naprosil novega lastnika, da ga je na kmetiji zaposlil. Kje na zemlji bi se lahko kmet navlekel takšnega zgleda?
Jarej
24. 11. 2015 16.18
+5
Vladali so nam politiki obeh polov, a največ škode so storili mavrični.
EMINENT
24. 11. 2015 20.12
+1
Ne zavajaj! Največ škode je naredil Janša! Poleg sedem palčkov in vrhovnega seveda.
Borec21
24. 11. 2015 16.08
+8
Tako kakor se sedaj dela to je totalno brezvladje takoj nove volitve.............pa pepefrnikola bi bolj vodu državo
EMINENT
24. 11. 2015 20.16
-1
Ne, nikakor! Velika napaka je bila, ko smo Pahorja odstavili in mu onemogočili naziv grobarja. Je bilo treba grobarstvo v celofan zavit in po počasni pošti na pravi naslov poslat. Pošiljko še čakamo, ma verjemite, da se ni zgubila in bo na naš naslov prišla.
Iluzionist
24. 11. 2015 16.03
+11
foteljašem se bolj splača pogovarjati s tujci, ki lahko vsaj pošteno podkupnino pljunejo, delavci lahko že dobijo denar za nakup, ampak od kje bo prišel še milijonček pod mizo za zaposlene na SDH-ju? pa tudi, če bi ga dali, bi bilo foteljaše strah, da se bo preveč razvedelo, Poljaki bodo tiho
CHANEL MADEMOISELLE
24. 11. 2015 14.23
+24
Samo 2 milijona. SDH ali ste nas ze oškodovali? Kaj ste pa dobili od Poljakov, da ste prepoceni prodali? Kdo se je pogajal za ta znesek, kateri akterji so zraven? A to je zato poceni, ker so še plave kuverte zraven?
puspan
24. 11. 2015 13.56
+13
Pokupili nas bodo tisti, katerim smo se še do nedavno nazaj norce brili iz njih. Tako pač izgleda pot nazaj v socializem.
LazVRde?em
24. 11. 2015 13.38
+19
Včasih smo se iz Poljakov delali norca. Danes nas kupujejo. Vzrok ? Oni so nagnali levičarje.
25kur
24. 11. 2015 13.05
+5
vse prodat, da bodo vsaj delovna mesta ostala
AndrejPaTo
24. 11. 2015 12.53
+5
Aerodrom Ljubljana - a ni ta zadeva nemška? Bo treba v Frankfurt poklicat in ne v Ljubljano.