Gospodarstvo

Sodišče uvedlo preiskavo v primeru 250-milijonskega oškodovanja Teš 6

Celje, 20. 02. 2017 20.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Celjsko okrožno sodišče je uvedlo preiskavo suma zlorabe položaja in ponarejanja listin v zadevi Teš 6. Šlo naj bi za več kot 250-milijonsko oškodovanje šoštanjske termoelektrarne. V preiskavi sta se poleg slovenskih znašli tudi dve fizični osebi iz tujine in Alstom, ki je bil izbran kot najboljši ponudnik.

Okrožno sodišče v Celju je uvedlo sodno preiskavo suma zlorabe položaja in ponarejanja listin v zadevi Teš 6, je poročala Televizija Slovenija. Gre za primer nekaj več kot 250-milijonskega oškodovanja Termoelektrarne Šoštanj (Teš), v preiskavi pa sta poleg slovenskih dve fizični osebi iz tujine in Alstom, ki je bil izbran kot najboljši ponudnik.

Na tožilstvu so za televizijo potrdili, da je preiskovalni sodnik 10. februarja uvedel preiskavo. Tako se bodo 10 let po podpisu pogodbe in pet let po prvih hišnih preiskavah začela zaslišanja prič pred sodiščem.

Gre za tri sklope očitkov o oškodovanju, in sicer glede dobave opreme za blok 6 v višini 250 milijonov evrov, rekonstrukcije kotla na bloku 5 v višini 360.000 evrov in nabave merilnega sistema za bloka 4 in 5, v višini 280.000 evrov.

Gre za primer več kot 250-milijonskega oškodovanja Teš 6.
Gre za primer več kot 250-milijonskega oškodovanja Teš 6. FOTO: POP TV

Že dobri dve leti po hišnih preiskavah je specializirano tožilstvo novembra 2014 vložilo zahtevo za uvedbo sodne preiskave, nato pa se je soočalo s težavami pri zaslišanju prič v Franciji in pridobivanju podatkov o finančnih nakazilih. Prav zaradi težav v Franciji se je uvedba kazenskega postopka ves čas odmikala.

Na francoskem veleposlaništvu v Ljubljani sicer ne želijo komentirati nekooperativnosti svojih organov. So pa slovenski tožilci, ker nikakor niso uspeli zaslišati predstavnika Alstoma, predlagali uvedbo preiskave brez tega zaslišanja, je poročala televizija.

Nato naj bi se zapletlo na sodišču v Celju. Po dolgotrajni bolniški prvega sodnika so lani zadevo predodelili novemu sodniku, ki je izdal sklep, s katerim je uvedena preiskava zoper 10 fizičnih in dve pravni osebi zaradi zlorabe položaja in uničenja poslovnih listin.

Televizija Slovenija ni navedla, kdo je med osumljenimi v preiskavi, so pa navedli, da se je nekdanji prvi mož Teša Uroš Rotnik znašel tudi pod drobnogledom finančne uprave. Po odmerjenih skoraj dveh milijonih evrov dodatnih davkov se je Rotnik na odločbo pritožil, vendar je upravno sodišče odločitev davčnih inšpektorjev nedavno potrdilo.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (42)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dostojevski II
21. 02. 2017 11.07
+1
14. 10. 2011... »Po enem letu ministrovanja sem prepričana, da se glavne odločitve sploh ne sprejemajo več v vladi ali parlamentu, ampak na čisto drugih mestih, v mrežah.«. Darja Radić: »TEŠ 6 je zabloda, projekt je treba ustaviti.«
dostojevski II
21. 02. 2017 11.08
+1
20. 2. 2017... Sodišče uvedlo preiskavo v primeru 250-milijonskega oškodovanja Teš 6.
dostojevski II
21. 02. 2017 11.09
+1
Fantastični odzivni čas ! Človek bi pričakoval, ko ministrica JAVNO izrazi sum o korupciji, kriminalu..., da bo policija, tožilstvo... te sume preiskalo v nekaj mesecih. Da bodo kriminalci obsojeni v 2, 3 letih. To so sanje, realnost je, da sodišče uvaja preiskavo po 5 letih in pol, odkar je ministrica javno izrazila sume o kriminalu pri gradnji TEŠ 6.
mikumi
21. 02. 2017 19.17
To izražanje sumov je samo za rajo. Zdaj bodo raziskovali par let, potem pa bo zadeva zastarela. Tako kot za vse druge afere.
NOSTREDAME
21. 02. 2017 09.31
+4
Ohlajeni odnosi Njuni odnosi naj bi se bili ohladili po letu 2010, ko je nadzorni svet Rotnika odstavil. Naključno ali ne je prav takrat Bogdan Pušnik, ki je od leta 2006 skupaj s takratnim generalnim direktorjem Holdinga Slovenske elektrarne (HSE) Jožetom Zagožnom sedel tudi v nadzornem svetu Gorenja, začel trgati svoje povezave s Šaleško dolino. HSE je večkrat neuspešno poskušal prodati delnice Premogovnika Velenje, ki jih obvladuje prek družb MP Naložbe in luksemburške družbe Towra, ki je prav tako v njegovi lasti. Poslovno se je razšel tudi z bratom Ivom, v Švici živečim poslovnežem, ki ljubljanskemu Te-Tolu dobavlja indonezijski premog. Po sporu med obema bratoma in po več mesecih pogajanj je namreč starejši Ivo oktobra lani v celoti izstopil iz lastništva MP Naložbe. Ivo Pušnik je od nekdaj imel odlične povezave s politiko vseh barv. Lastnik letala socata TBM 850, s katerim se je predsednik vlade Janez Janša 4. maja lani z ženo Urško in sinom Črtomirjem predčasno vrnil z dopusta v Grčiji, je po javno dostopnih podatkih ciprsko podjetje Gaznafta Investments Limited, katerega direktor je prav Ivo Pušnik. Kriminalisti so preiskovali v glavnem Rotnika, ne pa tudi Petra Kotarja, prav tako ne sedeža njegovega podjetja Sol Intercontinental za ljubljanskim Bežigradom, ki že vrsto let v Sloveniji zastopa družbo Alstom; ta opremlja novo termoelektrarno. Zanimivo, da je razpis za opremo TEŠ 6, tega je pripravilo drugo Kotarjevo podjetje CEE, predvideval tudi primešavanje uvoženega premoga.
NOSTREDAME
21. 02. 2017 09.31
+3
Apartmaji Svoj več kot 70 kvadratov velik apartma ima v Prekmurski vasi kajpak tudi Uroš , ki naj bi bil v preteklosti obogatel pri trgovanju z vrednostnimi papirji, svoje prihranke je, kot trdi za medije in najbrž tudi preiskovalne organe, plemenitil prek skladov, ki jih je upravljal Pušnik. Nekdanji direktor termoelektrarne, zdaj prvi mož velenjske komunale, ima v Šaleški dolini in v Prekmurski vasi istega soseda. To je Milan Medved, direktor Premogovnika Velenje. V bližini Moravskih Toplic ima le par kvadratov manjši apartma kot Rot... in Medved tudi Bojan Brešar, bivši vodja projekta Šesti blok. Poleg njih ima vikend tam Franc Rosec, še do nedavnega direktor TEŠ, Rotnikov in Medvedov sodelavec in prijatelj, ki je bil, ko je bil Rotnik na čelu TEŠ, tudi njegov nadzornik. V Prekmurski vasi se energetski grofje družijo tudi s Stanislavom Sovičem, ta ima tam kar tri apartmaje. Kovinarstvo Sovič iz Velenja je med Rotnikovim direktorovanjem šoštanjske termoelektrarne veliko delalo zanjo, promet se jim je takrat podeseteril, med letom 2005 in 2009 je Sovič prek TEŠ zaslužil kar 80 odstotkov vseh prihodkov ali dva milijona evrov. Rotnik in Medved pa se ne sestajata le v prekmurski lobistični bazi, soseda sta tudi na Krku, kjer imata prav tako počitniška apartmaja. No, Rotnik je s trgovanjem z vrednostnimi papirji, kar naj bi počel od leta 1994, ko je bil star le malo nad 20 let, do danes, med drugim tudi prek borznoposredniške hiše Medvešek-Pušnik oziroma prijatelja Bogdana Pušnika, zgradil še družinsko hišo v Florjanu pri Šoštanju, prav tako pa ima diplomant strojne fakultete v ljubljanski Zupančičevi jami od leta 2006 stanovanje, ki je resda napisano na ženo. Bogdan Pušnik je poslovnež, najbolj znan kot lastnik nekdanje borznoposredniške hiše Medvešek-Pušnik. Povezujejo ga s posli s premogom, družba MP (Medvešek-Pušnik) Naložbe, katere petinski lastnik je Pušnik, izvršna direktorica pa žena Maja Pušnik, ta je tudi lastnica 6,9-odstotnega deleža Premogovnika Velenje, glavnega dobavitelja premoga za Teš. Pušnik, ki se doslej ni omenjal v povezavi s spornimi posli šoštanjske termoelektrarne, je z Rotnikom več let tesno poslovno sodeloval. Bil je njegov prijatelj in reden gost Rotnikovih rojstnodnevnih zabav, ter, kar je najpomembnejše, njegov osebni finančnik.
NOSTREDAME
21. 02. 2017 09.23
Šaleški energetski milijoni ostajajo v dolini Termoelektrarna Šoštanj (TEŠ) in Premogovnik Velenje (PV), ki ju vodita Uroš Rotnik in Milan Medved, sta v minulih letih oddala za več milijonov evrov poslov podjetjem, ki so v lasti treh šaleških podjetnikov, domnevno dobrih znancev obeh vodilnih v šaleških energetskih družbah, je razvidno iz javno dostopnih podatkov. Priporočamo, kar zdaj berejo drugi Italijani odstopili od prevzema Cimosa 21 Sekretar državnega sveta Marjan Maučec ne vrača dolgov 18 Ključna napaka storjena že maja 2014 17 Izklicna cena za nedokončano stožiško nakupovalno središče 20,9 milijona evrov 16 Janez Šmitek, alpska smučarska legenda: Gorenjci boljši na strminah, Štajerci na ravninah 15 storitev omogoča Primož Cirman 27. februar 2009 27. februar 2009 7:46 Še letos naj bi TEŠ, ki je v večinski lasti državnega holdinga slovenske elektrarne (HSE), objavila nov razpis za dela na deponiji premoga, ki jih je v minulih petih letih za TEŠ opravljalo podjetje Vas, pred tem pa kontroverzni podjetnik iz Slovenskih Konjic Franc Riemer. Podjetje Vas so oktobra 2003, le mesec pred zadnjim razpisom, ustanovili šaleški podjetniki Branko Vrtačnik, Stanislav Sovič in Miroslav Andrejc, večino zaslužka pa je minula leta ustvarjalo z delom na deponiji. Medtem ko je Vas med letoma 2004 in 2007 ustvaril približno 7,5 milijona evrov prihodkov, je podjetje zgolj z delom za TEŠ v štirih letih iztržilo dobrih šestih milijonov evrov. V TEŠ, ki ga vodi Uroš Rotnik, so nam zatrdili, da Vas izvaja zanje dela, ki so "težka" okrog 1,5 milijona evrov na leto. Vrtačnik premagal tudi Zidarja Podjetje je že v šestih mesecih dela na deponiji povrnilo stroške nakupa strojev v znesku 800.000 evrov, ki so jih v Vasu kupili le nekaj dni pred iztekom razpisnega roka. Že leta 2004 je Vas ob 1,6 milijona evrov prometa ustvaril več kot 360.000 evrov dobička. Podjetje že več let vodi Jurij Atelšek, ki po dostopnih podatkih ni v sorodu z Ivanom Atelškom, ustanoviteljem Gorenja, ki ga je HSE pod vodstvom Jožeta Zagožna dobro leto pozneje imenoval v nadzorni svet TEŠ. ADVERTISING Opazimo lahko, da se kot izvajalci gradbenih in drugih del v obeh šaleških energetskih velikanih pogosto pojavljajo bolj ali manj ista imena. Gradbeno podjetje Cigrad, ki je v lasti Branka Vrtačnika, enega od solastnikov Vasa, je pred kratkim na razpisu za gradnjo skoraj tri milijone evrov vredne poslovne stavbe v TEŠ premagalo tudi gradbene velikane SCT, Primorje in Vegrad. Leta 2007 je Cigrad za TEŠ opravil za dva milijona evrov del, ki so predstavljala šestino vseh prihodkov podjetja. Tako Cigrad kot podjetje Andrejc, ki je v lasti drugega solastnika Vasa Miroslava Andrejca, dobita veliko poslov tudi v lokalni skupnosti. Medtem ko Cigrad gradi in prenavlja šole v šoštanjski občini ter zdravstveno postajo in kulturne objekte, Andrejc že več let v občinah Velenje in Šoštanj skrbi za zimsko-letno vzdrževanje cest. Tudi tretji solastnik Vasa Stanislav Sovič ustvari v poslih s TEŠ in PV prek podjetja DBSS pomemben del prihodkov. Teh je bilo lani za 3,6 milijona evrov, kar je skoraj dvakrat več kot leta 2006. Poleg tega, da podjetje DBSS v termoelektrarni skrbi za vzdrževanje kurilnega sistema in transporta pepela, je med referencami Sovičevih podjetij mogoče najti tudi več naprav za delo v premogovniku. Sovič od leta 2007 največji lastnik dveh družb premogovnika Da je Sovič v dobrih odnosih z vodilnimi v premogovniku, dokazuje podatek, da je njegovo podjetje DBSS v začetku leta 2007 postalo največji lastnik dveh podjetij, ki jih je leto pred tem ustanovil premogovnik in kmalu zatem prodal zasebnikom večinska deleža. V podjetju Sipoteh, ki za premogovnik proizvaja in servisira rudarsko opremo, leta 2007 pa je ustvarilo 3,7 milijona evrov prihodkov, ima Sovičev DBSS 48-odstotni lastniški delež. Obenem ima v lasti še 74 odstotkov podjetja Robinoks, ki proizvaja izdelke iz nerjavečega jekla, v prvem letu delovanja pa je že preseglo milijon evrov prihodkov. Kljub temu premogov
NOSTREDAME
21. 02. 2017 09.19
Mastodont iz Šoštanja Najprej so izsilili neekološki blok 6. Potem so ga podražili. Ga nespametno načrtovali. Zdaj pa se izogibajo nadzoru, da bi prikrili napake. Zbor delavcev TEŠ pred novo, preveliko in predrago stavbo, namenjeno upravi. Zgrajeno brez investicijskega programa, mimo nadzornega sveta za 9,8 milijona evrov. Zbor delavcev TEŠ pred novo, preveliko in predrago stavbo, namenjeno upravi. Zgrajeno brez investicijskega programa, mimo nadzornega sveta za 9,8 milijona evrov. © Borut Krajnc Slovenija naj bi leta 2015 dobila ogromen 600-megavatni blok številka 6, ki bo do leta 2054 pokuril ves lignit v Velenju. Morda celo tistega pod Šoštanjem. Sprva je bilo načrtovano, da bi gradili manjši, 400-megavatni blok za okrog 600 milijonov evrov. Ker so pogodbo podpisali ob najbolj nemogočem času in ker so tudi povečali razsežnosti bloka, se je cena dvignila na 1,2 milijarde evrov. Zaradi površnosti pri načrtovanju in zamude pri pridobivanju dovoljenj bo stvar še dražja. Ker je blok tako velik, bo zmanjkalo premoga, preostale enote, blok 4 in 5 z novimi plinskimi turbinami iz leta 2004, bodo ostale neizkoriščene. Elektrika, ki jo bo ta blok proizvajal, bo draga. Izpuhi, ki jih bo blok bruhal v ozračje, ekološko nesprejemljivi. Ampak v redu, ker gre za reševanje delovnih mest, je javnost v to privolila. Če smo privolili v to, da bodo ekološko sporni objekt gradili na primer Štajerci, iz dobička obnovljivih virov (Dravske elektrarne), bomo sedaj pristali še na argument iz Šaleške doline, da sme projekt voditi le lokalec, ki najbolj »razume« potrebe lokalnega okolja? TEŠ do groba Odstavljanje Uroša Rotnika, bivšega direktorja šoštanjske termoelektrarne, je prejšnji teden razburkalo koalicijo, lokalno srenjo in elektroenergetske sindikate, ki so ponovno zagrozili z električnim mrkom. Verjetno pa tudi njegovo sosedo, Danico Delopst, ki stanuje v ulici Florjan 252 (Rotnik živi zraven, na naslovu Florjan 251). Tako kot vsa Šaleška dolina je tudi ona dihala z njim. Gotovo je bila tudi ona zgrožena nad rokohitrsko zamenjavo uspešnega in priljubljenega direktorja, kot menijo mnogi v dolini. A ne le zato, ker je soseda. Gotovo tudi zato, ker njen čistilni servis za »Rotnikovo« termoelektrarno opravlja različne posle. V času letnih dopustov, avgusta 2008, ji je denimo termoelektrarna za popravilo gumbov, hlač, brezrokavnikov, majic, kombinezonov in drugih oblačil plačala 3950 evrov. Lani je tako njen servis, v katerem je zaposlena ena oseba, imel za 61 tisoč evrov prometa. S tem seveda ni nič narobe. Je pa razumljivo, da je Danica Delopst »za« Rotnika. Problem postane, če je takšnih pogodb veliko. Brez dvoma, Termoelektrarna Šoštanj ima v lokalni skupnosti izreden pomen. Nedavno je Rotnik postal celo častni občan Šoštanja, TEŠ gradi krožišča in igrišča, sponzorira športne klube in sklepa lokalne pogodbe z izvajalci storitev, naročniki in izvajalci, ki so nemalokrat tudi sosedi. Če želimo razumeti Šaleško dolino ali celo delavce, ki si te dni jemljejo termoelektrarno v svoje roke, je treba preseči logiko lignita. V lastniški mreži Termoelektrarne Šoštanj in Premogovnika Velenje so celo podjetja, ki se ukvarjajo s promocijo eko zavesti, kot je »Center odličnosti nizkoogljične tehnologije« ali »Inštitut za ekološke raziskave«. Rudnik je tudi glavni promotor turizma v regiji. V lasti ima rekreacijske centre in hotele, celo hotele v Fiesi ali Strunjanu. Direktor Premogovnika je tudi »šef« smučarskega centra Golte, velenjske lesne industrije in inkubatorja »Saša«, kjer rastejo nove podjetniške ideje. V lasti imajo tudi socialne ustanove, kot je velenjski šolski center ali dom za ostarele Center starejših Zimzelen. Skratka, elektro-premogovniška naveza skrbi za vse: od ogrevanja stanovanj prek dobave elektrike do porok, sprostitve, počitnikovanja, vmes poskrbi za nastanitev šolarjev, na koncu pa za ostarele. In mimogrede, rudarska godba rada igra tudi na pogrebih. Tako v resnici ni nič čudnega, da so sindikati, torej delavci, zaposleni v TEŠ, ta t
NOSTREDAME
21. 02. 2017 09.14
+1
Mastodont iz Šoštanja Najprej so izsilili neekološki blok 6. Potem so ga podražili. Ga nespametno načrtovali. Zdaj pa se izogibajo nadzoru, da bi prikrili napake. Zbor delavcev TEŠ pred novo, preveliko in predrago stavbo, namenjeno upravi. Zgrajeno brez investicijskega programa, mimo nadzornega sveta za 9,8 milijona evrov. Zbor delavcev TEŠ pred novo, preveliko in predrago stavbo, namenjeno upravi. Zgrajeno brez investicijskega programa, mimo nadzornega sveta za 9,8 milijona evrov. © Borut Krajnc Slovenija naj bi leta 2015 dobila ogromen 600-megavatni blok številka 6, ki bo do leta 2054 pokuril ves lignit v Velenju. Morda celo tistega pod Šoštanjem. Sprva je bilo načrtovano, da bi gradili manjši, 400-megavatni blok za okrog 600 milijonov evrov. Ker so pogodbo podpisali ob najbolj nemogočem času in ker so tudi povečali razsežnosti bloka, se je cena dvignila na 1,2 milijarde evrov. Zaradi površnosti pri načrtovanju in zamude pri pridobivanju dovoljenj bo stvar še dražja. Ker je blok tako velik, bo zmanjkalo premoga, preostale enote, blok 4 in 5 z novimi plinskimi turbinami iz leta 2004, bodo ostale neizkoriščene. Elektrika, ki jo bo ta blok proizvajal, bo draga. Izpuhi, ki jih bo blok bruhal v ozračje, ekološko nesprejemljivi. Ampak v redu, ker gre za reševanje delovnih mest, je javnost v to privolila. Če smo privolili v to, da bodo ekološko sporni objekt gradili na primer Štajerci, iz dobička obnovljivih virov (Dravske elektrarne), bomo sedaj pristali še na argument iz Šaleške doline, da sme projekt voditi le lokalec, ki najbolj »razume« potrebe lokalnega okolja? TEŠ do groba Odstavljanje Uroša Rotnika, bivšega direktorja šoštanjske termoelektrarne, je prejšnji teden razburkalo koalicijo, lokalno srenjo in elektroenergetske sindikate, ki so ponovno zagrozili z električnim mrkom. Verjetno pa tudi njegovo sosedo, Danico Delopst, ki stanuje v ulici Florjan 252 (Rotnik živi zraven, na naslovu Florjan 251). Tako kot vsa Šaleška dolina je tudi ona dihala z njim. Gotovo je bila tudi ona zgrožena nad rokohitrsko zamenjavo uspešnega in priljubljenega direktorja, kot menijo mnogi v dolini. A ne le zato, ker je soseda. Gotovo tudi zato, ker njen čistilni servis za »Rotnikovo« termoelektrarno opravlja različne posle. V času letnih dopustov, avgusta 2008, ji je denimo termoelektrarna za popravilo gumbov, hlač, brezrokavnikov, majic, kombinezonov in drugih oblačil plačala 3950 evrov. Lani je tako njen servis, v katerem je zaposlena ena oseba, imel za 61 tisoč evrov prometa. S tem seveda ni nič narobe. Je pa razumljivo, da je Danica Delopst »za« Rotnika. Problem postane, če je takšnih pogodb veliko. Brez dvoma, Termoelektrarna Šoštanj ima v lokalni skupnosti izreden pomen. Nedavno je Rotnik postal celo častni občan Šoštanja, TEŠ gradi krožišča in igrišča, sponzorira športne klube in sklepa lokalne pogodbe z izvajalci storitev, naročniki in izvajalci, ki so nemalokrat tudi sosedi. Če želimo razumeti Šaleško dolino ali celo delavce, ki si te dni jemljejo termoelektrarno v svoje roke, je treba preseči logiko lignita. V lastniški mreži Termoelektrarne Šoštanj in Premogovnika Velenje so celo podjetja, ki se ukvarjajo s promocijo eko zavesti, kot je »Center odličnosti nizkoogljične tehnologije« ali »Inštitut za ekološke raziskave«. Rudnik je tudi glavni promotor turizma v regiji. V lasti ima rekreacijske centre in hotele, celo hotele v Fiesi ali Strunjanu. Direktor Premogovnika je tudi »šef« smučarskega centra Golte, velenjske lesne industrije in inkubatorja »Saša«, kjer rastejo nove podjetniške ideje. V lasti imajo tudi socialne ustanove, kot je velenjski šolski center ali dom za ostarele Center starejših Zimzelen. Skratka, elektro-premogovniška naveza skrbi za vse: od ogrevanja stanovanj prek dobave elektrike do porok, sprostitve, počitnikovanja, vmes poskrbi za nastanitev šolarjev, na koncu pa za ostarele. In mimogrede, rudarska godba rada igra tudi na pogrebih. Tako v resnici ni nič čudnega, da so sindikati, torej delavci, zaposleni v TEŠ, ta t
alpino
21. 02. 2017 08.53
+2
Že dolgo mi ni šlo tako na smeh. Spoštujem preiskovalne organe od Policije, kriminalistov, forenzikov do strokovnjakov iz gospodarskih in drugih strok. Ko pa se vključi sodstvo, potem adijo država in dober dan banana republika, še informacijska pooblaščenka manjka, da bo slika popolna.
murinar
21. 02. 2017 08.36
+1
Epilog; sodba v imenu BANDE-zaradi pomanjkanja dokazov ali krivo pridobljenih le teh ni nobeden nič kriv! Samo 250 milionov manjka le kam je šel denar....
Fanika Baraga
21. 02. 2017 08.26
+1
Saj ni cudno izplacujejo si bajne odpravnine med bolnisko dobijo placano prehrano po celo leto so na 80% mi to vse placamo
mkmorfius
21. 02. 2017 08.23
+3
bombastični naslov... Ampak, kot poznamo našo "sodbo v imenu ljudstva" bo v najslabšem primeru nekdo dobil le kkšno leto ali dve pogojno kazen... Če je hilda dobila za oškodovanje vegrada 430mio€ le nekaj let pogojne, pol za 250mio€ ne more bit tako hudo...
mita1
21. 02. 2017 08.21
+2
Če bi pozaprli vse lopove in politikante,ki so vpleteni v ta svinjski posel bodo morali na Dobu zgraditi dodaten objek.
mikumi
21. 02. 2017 19.19
janez Kovač 1
21. 02. 2017 08.16
+2
Spet eno sojenje,ki ne bo prineslo nič,plačali bomo davkoplačevalci kot vse dosedaj!
VZORNIK
21. 02. 2017 08.15
+1
Čakali in čakali, da so čimveč za sabo pospravli, ................
laskopivo
21. 02. 2017 00.02
+10
Poznam ljudi ki še skrivajo miljoncke od teš 6. Kravate BMWji v glavi pa zahojen na 100 matr. nevem kako dolgo jim bo še uspevalo upam da jih dobijo in obsodijo ter jim zaplenijo premoženje .
hansola
20. 02. 2017 22.46
+3
Kako smo sploh šli v grando TERMOELEKTRARNE v 21 stoletju? Kaj že nismo dovolj očitna tretjerzredna država, moramo to še bolj pokazat? Za ta denar bi imeli še en blok NEK in lahko zapremo VSE termoelektrarne, zmanjšamo onesnaževanje (za kar letno plačujemo kazen v EU) in še imamo energije za izvažat nemcem, ki bodo tak brez elektrike, ker nuklearke zapirajo. Nove nuklearke pa naj bi bile čisto primerne za prihod nuklearne fuzije, ki pa je prihodnost.
mikumi
21. 02. 2017 19.21
brsankovi 1
20. 02. 2017 22.41
+11
Samo 250 miljonov ,to peč smo minimalno za polmiljarde preplačali.
Maxx365
21. 02. 2017 08.39
+3
v celoti preberi članek, skupno gre za skoraj milijardno oškodovanje
vezuv_
20. 02. 2017 22.29
+12
jah in to bomo plačali mi, SRAMOTNO - izgubo naj plača tisti, ki jo je naredil!!!! Lahko je otepat s tujim denarjem, neodgovorno!
ggzz
20. 02. 2017 22.17
+6
nič ne bo, ker so tovariši skorumpirani zraven, teh se pa "neodvisna" sodišča ne smejo lotit. če bi bil kakšen nekomunist, bi že bil cel hudič
askralj
20. 02. 2017 22.16
+14
Kdo bo plačal?! Seveda mi in nihče drug ne bo odgovoren kot smo vajeni. Ko bo cena elektrike narasla bo marsikomu zakuhalo takrat upam da,si bojo zapomnili komu se je treba zahvalit
Raspunin777
20. 02. 2017 22.06
+11
zagotovljeno zastaranje tega primera.