Gospodarstvo

Športni center Pohorje: delavci upajo na uspešen razplet pogajanj občine in DUTB

Ljubljana, 30. 06. 2014 16.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mariborska občina naj bi zaposlenim v Športnem centru Pohorje zagotovila, da pogajanja z DUTB o najemu kompleksa potekajo uspešno, zato so se delavci odločili, da zaenkrat ne bodo stavkali, prav tako zaenkrat ne bodo vložili zahteve za stečaj.

Pohorje - 1
Pohorje - 1 FOTO: POP TV

Zaposleni v Športnem centru Pohorje, ki so zaradi neizplačanih plač zagrozili z vložitvijo predloga za stečaj, so se odločili, da z vložitvijo predloga za stečaj še počakajo, odpovedali so tudi napovedano stavko.

Pogajanja med Družbo za upravljanje terjatev bank (DUTB) in mariborsko občino se namreč nadaljujejo. Kot je v današnji izjavi za medije povedal mariborski župan Andrej Fištravec, je v pogajanjih z DUTB za sklenitev najemne pogodbe za infrastrukturo ŠC Pohorje prišlo do napredka. "Ključni napredek je ta, da so pripravljeni dati v naš najem tudi turistično infrastrukturo," je dejal.

Delavci sicer želijo jutri videti podpisano najemno pogodbo, sicer se bodo odločali o novih korakih.

Je pa Fištravec ponovno je kritiziral DUTB, da je "lastnik, ki je še vedno zelo pasiven in ne želi prevzeti nobenih odgovornosti nase". V DUTB zadeve zaenkrat ne komentiraj.

Na mariborski občini pravijo, da so z DUTB v minulih dneh dosegli dogovor glede višine are, ki naj bi jo občina nakazala takoj po sklenitvi predpogodbe o najemu in tako priskrbela del denarja za manjkajoče plače zaposlenih in nujne obratovalne stroške. Medtem ko je občina prejšnji teden v ta namen ponujala 280.000 evrov, zdaj ta vsota znaša 310.000 evrov. Koliko naj bi znašal celoten najem, ni znano.

Še vedno pa ostajata dve odprti točki, to sta predkupna pravica in inštrument zavarovanja. Na občini pravijo, da želijo ohraniti  enovitost ŠC Pohorje, to pomeni, da se ne razkosa in proda po kosih.

Nekaj več kot 100 zaposlenih v ŠC Pohorje medtem še vedno čaka na izplačilo večjega dela aprilske in celotne majske plače.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ranunculus
01. 07. 2014 10.23
Hmmm... SC Pohorje bo ocitno infrastrukturo dal v najem obcini (novinar ni napisal, kdo je lastnik infrastrukture, ampak glede na to, da bo denar od najemnine prejel SC Pohorje, bom domneval da je lastnik SC Pohorje). In kaj bo obcina s to infrastrukturo? Verjetno jo bo morala dati v uporabo SC Pohorje, saj brez nje SC Pohorje ne more opravljati dejavnosti... in najemnina za uporabo bi morala biti visja od tiste, ki jo bo placevala obcina, ker ce temu ne bo tako, gre za pomoc in je v bistvu vseeno ce obcina SC Pohorje ta denar kar podari.