Gospodarstvo
Oglas

Spoznajte 5 ‘skritih' stroškov, ki delajo preglavice podjetju

Ljubljana, 26. 09. 2014 06.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Stroški, ki jih morda ne opazite in se vam zdijo nepomembni in samoumevni, vplivajo na uspešnost podjetja. V nekaterih primerih lahko celo potisnejo podjetje v stečaj ali prisilno poravnavo.

Ne spreglejte petih pomembnih stroškov, pri katerih lahko ukrepate hitro in jih optimizirate, še preden se znajdete v težavah.

Amis
Amis FOTO:

Katerim stroškom namenimo premalo pozornosti?

Prvi strošek, ki ga velja omeniti, je strošek poslovnih potovanj. Stroške poslovnih potovanj lahko omejimo do tolikšne mere, da finančno in razvojno ne vplivajo na podjetje. Magična beseda je optimizacija. Optimizacija pomeni, da stroškov potovanj ne črtate s seznama stroškov, ampak jih začnete optimalno planirati. Prav tako se morda stroški pisarniškega inventarja in tiskanja zdijo nepomembni, toda na letni ravni se za tovrstni drobni inventar porabi več, kot je potrebno, in precej več, kot ste pričakovali. V sklopu zniževanja stroškov velja preverite tudi stroške najemnin poslovnih prostorov — marsikje se lahko skrivajo možnosti za prihranek. Poskušajte najemne pogodbe izboljšati ali pa začnite razmišljati o zamenjavi najemodajalca. Pozornost pa je vredno nameniti tudi pogajanjem z dolgoletnimi partnerji in dobavitelji — morda je zdaj čas, da si izborite ugodnejšo ceno, višji popust na surovine, material, polizdelke, izdelke ali storitve. Če pri tem niste uspešni, lahko razmislite tudi o menjavi dobaviteljev.

Še en neizbežen strošek, ki pa ga je vse lažje obvladati

Peti strošek, ki povzroča preglavice podjetnikom, je strošek telekomunikacij. Je še kako opazen in mnogokrat eden izmed večjih mesečnih stroškov, s katerimi se soočajo podjetja. Svetujemo, da začnete razmišljati tudi o optimizaciji stroškov telefonije.

Ključ do znižanja tovrstnih stroškov je v izbiri optimalnega poslovnega paketa. Pri izbiri ponudnika in paketa bodite pozorni na višino naročnine ter na morebitne skrite stroške paketov. Cilj optimizacije stroškov telefonije je, da ob koncu meseca ne preseneča visok znesek položnic in da plačate zares samo tisto, kar ste porabili.

Prvič v Sloveniji neomejena ponudba

Pri izbiri paketa je poleg višine naročnine pomembna še ena točka, na katero morate biti posebej pozorni, in to je omejenost klicev. Za vas smo našli prvi paket v Sloveniji, paket Total, s katerim lahko iz fiksnega omrežja z eno nizko mesečno naročnino popolnoma neomejeno kličete v vsa mobilna in stacionarna omrežja, ne le v Sloveniji, ampak povsod v Evropski uniji!

Pravzaprav ste za enotno mesečno naročnino lahko ves čas na telefonu, pa se strošek ne bo spremenil.

Kaj se zgodi s paketom Total, če podjetje širi obseg poslovanja?

V sklopu paketa Total, ki vključuje poleg neomejenih klicev še telefonski priključek in sodobni stacionarni telefon, je ključno, da se mesečni strošek ne spreminja. Ne vsebuje skritih stroškov in drobnega tiska! Torej, če se za vas odpre nov trg na področju EU in povečate obseg klicev, se za vas mesečni strošek ne bo povečal. Paket Total tako prinaša občutne prihranke ter izvrstno in edinstveno priložnost za vse, ki poslujete v Sloveniji in Evropski uniji.

Da boste videli, da se paket Total resnično splača, obiščite www.amis.net/total in si na podlagi vašega dosedanjega stroška za telefonijo pridobite izračun total prihranka.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni