Gospodarstvo

T-2, ki je v stečaju, lahko nadaljuje s poslovanjem

Ljubljana, 29. 10. 2014 15.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Okrožno sodišče v Ljubljani je odločilo, da lahko telekomunikacijski operater T-2, ki je pristal v stečajnem postopku, nadaljuje s poslovanjem. Iz T-2 pa so sporočili, da so septembra kljub začetku stečajnega postopka povečali število naročnikov.

T2
T2 FOTO: POP TV

Telekomunikacijski operater T-2, ki je sredi septembra pristal v stečajnem postopku, lahko nadaljuje s poslovanjem. Tako je danes na predlog stečajne upraviteljice odločilo okrožno sodišče v Ljubljani, so sporočili iz T-2.

Stečajna upraviteljica Danica Čuk je v utemeljitvi predloga predračuna stroškov poslovanja ocenila, da lahko družba T-2 z nadaljevanjem poslovanja ustvari preko 60 milijonov evrov prihodkov, EBITDA v višini 15 milijonov evrov ter pozitivni denarni tok v višini šest milijonov evrov.

"Stroške poslovanja bo družba krila iz prihodkov, s prodajo premoženja družbe kot poslovne celote pa bodo za upnike doseženi boljši pogoji prodaje, kot če bi se premoženje prodajalo kot posamezen del stečajne mase," so sporočili iz družbe.

Ob tem poudarjajo, da so septembra kljub začetku stečajnega postopka povečali število naročnikov. V segmentu fiksnih priključkov je družba presegla število 112.000 priključkov v omrežje, v mobilnem segmentu pa se je število naročnikov povečalo za slabih 11 odstotkov na letni ravni. Rast je prisotna tudi v segmentu poslovnih uporabnikov, dvignili pa so se tudi prihodki iz poslovanja, in sicer za devet odstotkov, so zapisali.

Okrožno sodišče v Ljubljani je stečajni postopek začelo 16. septembra, upniki pa lahko prijavijo terjatve ter ločitvene in izločitvene pravice do 16. decembra. Družba za upravljanje terjatev bank, ki je od NKBM in NLB prevzela za okoli 90 milijonov evrov terjatev do T-2 in v postopku poplačila terjatev nastopa kot delno ločitveni upnik, je stečaj predlagala, da bi omogočila enakopravnejše poplačilo upnikov.

Prisilna poravnava T-2 je stekla januarja 2011, pravnomočna pa je postala februarja 2012, ko je višje sodišče zavrnilo pritožbo Telekoma Slovenije, ki je zahteval stečaj te konkurenčne mariborske družbe. Postopek prisilne poravnave je bil pravnomočno končan junija letos.
 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rko
30. 10. 2014 12.41
kaj pa naročniki?
gostgozd
30. 10. 2014 10.27
tale zadeva s tedva tako smrdi da je veselje ... če so za stečaj, so za stečaj. konc. basta. .. če firma dela, pol pač dela.... je pa hecno, da je EDINA stvar, ki jo je DUTB storila v tem letu delovanja (poleg tistih nekaj 1000€ nečesa), to da so oni poslali v stečaj T-2 .. hmmm... čudnočudno ..
.jest
30. 10. 2014 08.25
Ja, kako lahko podjetje v stečaju deluje normalno naprej, pa še zaposljuje ljudi? Ta slovenski način stečaja je potrebno patentirat
Mb128
29. 10. 2014 17.19
+2
Ja, za stečaj v katerem pristane neka firma je značilno, da lahko firma, ki v stečaju pristane lahko opravlja tekoče posle do konca. Torej, firma ne more, ne sme povečevati števila komitentov, ne sme širiti ponudbe, komitenti ne smejo zamenjati storitve, ne sme posodabljati infrastrukture, ne sme podaljševati poslov z poslovnimi partnerji. Tega vsega ne sme početi firma, ki je v stečaju. Zgleda, da smo mi izmislili nek nov, slovenski stečaj!
thinkP
29. 10. 2014 16.18
+1
Seveda, niso nateegnili se dovolj podizvajalcev.