'To je suženjstvo' 

Problematika delavcev na področju najemanja izvajalcev pristaniških storitev v Luki Koper se iz uprave v upravo zgolj prelaga. Zato so sindikati znova poudarili, da tu ni vprašanje ali bo prekarne delavce, ki delajo za IPS podjetje, Luka zaposlila, ampak kdaj. To pa bi utegnilo sprožiti domino efekt. ''To je suženjstvo'', je prek svoje kalvarije svojo zgodbo zaupal eden izmed izmučenih IPS delavcev.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

 

 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 18
 
evian2016 07.12.2017 14:55:04
Tudi Sam sem pol leta delal na opisani način kakor suženj. Za način na katerega delajo ti ljudje je odgovorni država kakor lastnik... Najprej smo se slikali in dobili kartico za vstop v luko... Nobeden vstopov ni nikoli kontroliral... Zdravniško potrdilo smo morali plačati sami in za delovno obleko smo morali prva dva dni delati brezplačno. Delo je bilo na črno brez plačanih prispevkov in plačilu na roke. Bile so deset in več urne smene.. Veliko jih je delalo dve smeni eno za drugo brez počitka. Danes pa na tv3 predavajo če bi te ljudi zaposlili. Morali bi jih zaposliti in Jim plačati prispevke za 25 let nazaj... Sram me je da sem Slovenec.
Več komentarjev