Gospodarstvo

Uprava Mercatorja opravila pogovore s Todorićem o nakupu Konzuma

Ljubljana, 22. 06. 2011 15.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA / P.J.
Komentarji
8

Vodstvo Mercatorja je tik pred skupščino opravilo preliminarne pogovore z Agrokorjem glede možnosti odkupa Agrokorjeve družbe Konzum. Vsebina pogovorov ni znana, bosta pa družbi pogovore nadaljevali.

Žiga Debeljak
Žiga Debeljak FOTO: POP TV

Vodstvo Mercatorja je danes tik pred skupščino družbe opravilo preliminarne pogovore z Agrokorjem glede izkazanega interesa za preučitev možnosti Mercatorjevega odkupa Agrokorjeve hčerinske družbe Konzum. Vsebina pogovorov ni znana, Mercator in Agrokor pa bosta pogovore nadaljevala v prihodnjih tednih.

Mercator je že v začetku letošnjega marca izkazal interes za preučitev možnosti odkupa Agrokorjeve hčerinske družbe Konzum, lastnik in predsednik uprave Agrokorja Ivica Todorić pa je prejšnji teden na vodstvo Mercatorja naslovil pobudo za začetek pogovorov na to temo.

"Tik pred današnjo skupščino smo opravili preliminarne pogovore s Todorićem in njegovo ekipo. Dogovorili smo se, da o vsebini pogovorov ne bomo obveščali javnosti, pogovore pa bomo v naslednjih dveh, treh tednih nadaljevali," je novinarjem po skupščini povedal Žiga Debeljak in dodal, da bodo v primeru kakršnih koli dogovorov delničarje in javnost tudi ustrezno obvestili.

Debeljak je poudaril, da pogovori Mercatorja z Agrokorjem niso v ničemer povezani s procesom skupne prodaje večinskega deleža največjega slovenskega trgovca, temveč se nanašajo na morebitno povezavo Mercatorja s trgovskim delom koncerna Agrokor.

Skupščina delničarjev Mercatorja je sicer potekala mirno in hitro. Podprla je sklep o uporabi bilančnega dobička za leto 2010 v višini 40,4 milijona evrov, skladno s katerim se bo za izplačilo dividend namenilo 30,12 milijona evrov oziroma osem evrov bruto na delnico, preostanek bilančnega dobička v višini 10,3 milijona evrov pa bo ostal nerazporejen. Uprava in nadzorni svet sta dobila razrešnico za lani, delničarji pa so za revizorja za tekoče poslovno leto imenovali družbo KPMG Slovenija.

Na skupščini je bilo navzočih le 23,45 odstotka delničarjev; pretežni del bank in družbe iz skupine Pivovarna Laško se namreč skupščine niso udeležili zaradi omejitev v zvezi z uresničevanjem glasovalnih pravic in koncentracijo.

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ochi
27. 06. 2011 20.28
scenarij: mercator prevzame konzum. hrvaška pride v eu. mercator po sloveniji zapre male trgovine, ostanejo hipermarketi. skladišče se preseli na hrvaško, kjer bo hrvaška roba hitreje dobavljiva.
SLObunkeljn
27. 06. 2011 14.15
Sem zgleda bolj preproste pameti, pa mi ni jasno kdo zdaj koga kupuje!? Mercator bo kupil Konzum, ki je v lasti Agrokorja. Ta bo pokasiral kupnino in bo potem kupil Mercator in spet dobil Konzum nazaj ... a se spet dela megla, da bomo dvakoplačevalci kakemu tajkunu napolnili žepe?
martinkrpan1
25. 06. 2011 10.58
prodaje se delajo zaradi ogromnih provizij ki jih nekateri nujno rabjo da bojo odplačal hipoteke ko so na delnicah zgubil--pa itak gre vse adijo
ivo55
23. 06. 2011 10.58
Zgodba se bo odvijala nekako tako-le: Mercator bo kupil "konsum" s prodajo svoje X-družbe Agrokorju. In tovarišijski imperij bo dobil novo razsežnost... pot že znanega!
wsharky
23. 06. 2011 09.45
... ce bo debeljacko z ostalimi clani uprave ostal na enako visokem placilnem razredu bo Debeljacko potrdil prevzem Mercatorja s strani Agrokorja... ce pa se bo njemu in upravi znizala placa, pa tega ne bo naredil... za delavce mu je itak vseeno, da bo vsaj 100 zaposlenih na cesti...
karabas
23. 06. 2011 01.46
OJLaaa, Na oltarju domovine ( tokrat bivše ), bo treba očitno pokvitat še nekaj BISTVENIH nikoli zapadlih poračunov sicer izgnanega, a nikoli pozabljenega velikega ZOKIJA!!????!!...??.....!!! Na njegovem mestu bi jaz, kljub udobni pidžami spal kar v čevljih.....................
Odpri.oci
22. 06. 2011 21.01
Kot sem že pred pol leta napisal : Merkator bo kupil Konzum... nato pa bo Todorič z istim denarjem kupil 50,4% mercatorja.... in obvladoval oboje !!!!
erikon
22. 06. 2011 19.59
Idealno za Todoriča.......Merkator kupi konzum od njega nato pa za male gnare prevzame Merkator...mega kupčija za Todoriča