Gospodarstvo

Ustavili postopek prodaje Cinkarne Celje

Celje, 20. 08. 2015 15.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Člani konzorcija, ki prodaja nekaj manj kot 71-odstotni delež Cinkarne Celje, so se odločili, da se postopek prodaje deleža zaključi. Ponudbe namreč niso izpolnile pričakovanj večine članov konzorcija, so danes sporočili iz Modre zavarovalnice.

Cinkarna Celje - 1
Cinkarna Celje - 1 FOTO: Kanal A

"Med postopkom je bilo ugotovljeno, da so v zvezi z družbo odprta pomembna okoljska vprašanja, ki močno vplivajo na konkurenčnost postopka in višino prejetih ponudb," so zapisali v sporočilu.

Člani prodajnega konzorcija - SDH, Alpen Invest, NKBM, DUTB, KD skladi in Modra zavarovalnica - bodo še naprej iskali rešitve, ki bi odpravile težave in omogočile prodajo delnic pod boljšimi pogoji.

Postopek prodaje 70,79-odstotnega deleža Cinkarne Celje sta v imenu prodajnega konzorcija vodila Modra zavarovalnica in KD Skladi.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik113189
20. 08. 2015 20.16
+3
Pri prodaji takšnega podjetja je pametno premleti vse mogoče scenarije, tudi takšnega, da ima kupec interes do proizvodnje, ker mu drugje ne dovolijo takšnega ekološko spornega programa..Je pa jasno, da se hkrati zaveda cene sanacije ( v katero bi ga mogoče prisilili) in ponudbe so bile zagotovo izjemno nizke. Druga skrajnost pa je, da se je pojavil kakšen pacek, ki bi bil še precej hujši od trenutnih. Najverjetneje, da kupca ne bo in bo sanacija okolja padla v breme države in občine (kar je logično) saj so samo prebivalci mesta res zainteresirani zaradi svojega zdravja. Kateri kapitalist pa bi vlagal svoj denar za zdravje celjanov in šel pridelovat izgubo??? Naša država ima očitno nenavadna pričakovanja.
virgo3
20. 08. 2015 20.12
-1
sklanjatev na smrdi, še bolj smrdi, cinkarna
najpametni
20. 08. 2015 20.02
+4
najbolje,da jo zaprejo in spet bo 1000 ljudi brez službe,mal z glavo razmišljajte,ste k stare babe,ko nekdo na eni strani hriba zakašlja se one na drugi strani menijo,da umira za pljučnico.
Flegma1337
24. 08. 2015 22.37
-1
Polovica delavcev v CC se samih ne ve zakaj so tocno tam ... Vsaj polovico bi lahko odpustili ta trenutek, pa se na proizvodnjem procesu sploh ne bi poznalo. Edina stvar, ki pa prinasa dobicek (in temu je ze nekaj casa tako) je pa oddelek proizvodnje titanovega dioksida. Res mi ni jasno, kako lahko Cinkarna zaposluje taksno stevilo ljudi, s tako slabim poslovnim izkupickom ze toliko casa. Zelim pa vsem zaposlenim, da tako ostane cimdlje. Da ne bo kdo mislil, da komu privoscim brezposelnost
Bolfenk2
20. 08. 2015 17.03
+0
Spet ena dobra novica. Po Telekomu je bilo še eno slovensko podjetje ubranjeno pred sovražnim tujim kapitalom. Stotine delovnih mest so rešena.
Entropy
20. 08. 2015 16.49
+8
To firmo je potrebno dol zapret,zrušit zravnat z zemljo počistit,prodat kar je vrednega.. Nato posadit industrijsko konopljo v celotnem radiusu CC in še več,da raztrupi zemljo,namreč Konoplja razstruplja zemljo,če šeee kdo ne ve.OB nasadu zgraditi predelovalnice konoplje,vse delavce prekvalificirati v te novo zgrajene predelovalnice izdelovali bi vse kar iz konoplje lahko(60.000 izdelkov-lahko,če nee veeste)vam dam na razpolago,katere izdelke!! Še prej pa jo legalizirajte,da lahko to uresničimo.Imam dosti idej kaj vse bi lahko naredili..V Celju umirajo za pljučnim rakom tudi taki,ki niso nikoli kadili. Ob poznih večernih urah,se prebudijo dimniki CC dim se vije ob robu kotline Teharske,Jožefov hrib,ob vznožju Starega grada,centra..
JanZiska
20. 08. 2015 23.01
+2
Entropy mogoče bi moral malo zmanjšat pohanje...tudi preveč dobrega škodi.
24Ppkur
20. 08. 2015 16.43
+9
Seveda .... najbolje čakati in še naprej veselo svinjati s težkimi kovinami po celjski kotlini. Če je v ozadju okoljska problematika, je ne bodo rešili čez noč, in temu ustrezno bodo tudi sledile višine ponudb, saj to je jasno. Starega avta tudi ne moreš prodati za ceno novega - kupec bo zagotovo klestil ceno na račun starosti .... Podobno je tudi v primeru CC ... kupci klestijo ceno na račun okoljskih problemov. ...... Ne vem kaj ljudem mečejo pesek v oči. Kaj šele bo, ko bodo pričeli z industrijsko proizvodnjo nano-prahov .... ni ga filtra v tem trenutku, ki bi zadržal nano velikost ... Če ne bodo v CC pri tem pravilno pristopili, se bomo soočali ne le s težkimi kovinami temveč tudi z nano delci v dimnih plinih, ki jih veselo izpuščajo v ozračje ....
Naveli?anec
20. 08. 2015 18.26
-1
Glede na vse strupe ki jih dobivamo v hrani (od fungicidov, algacidov, pesticidov, itd.) bojo ljudje še vedno umiral za boleznimi ne glede če bo cinkarna stala ali ne.
AndrejPaTo
20. 08. 2015 16.24
+5
Kdo pa rabi naše strupe? Nihče, jih moramo počistit sami. Očitno cenimo mi Cinkarno bolj, kot potencialni kupci.