Gospodarstvo

Napovedana stavka v Adrii Airways odgovor na pritiske delodajalca

Ljubljana, 14. 05. 2015 08.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Člani sindikata kabinskega osebja Adrie Airways so poslovodstvu za 1. junij napovedali stavko. Delodajalec na številne kršitve ne reagira in poslabšuje delovne razmere ob hkratnem pritisku za znižanje plač, pravi predsednica sindikata Združenja kabinskega osebja Gordana Boberič.

Člani sindikata kabinskega osebja Adrie Airways so poslovodstvu za 1. junij napovedali stavko, so tudi za 24ur.com potrdili v Adrii Airways. Vodstvo družbe se bo v prihodnjih dneh opredelilo do stavkovnih zadev, prizadevajo pa si, da do stavke ne bi prišlo. Nezadovoljni so tudi člani sindikata delavcev prometa in zvez, ki ne izključujejo možnosti stavke.

"V interesu obeh strani je, da rešimo odprta vprašanja, podrobnosti pogajanj pa ne komentiramo," so pojasnili v Adrii Airways. Med poslovodstvom in zaposlenimi že dalj časa potekajo pogajanja o novi kolektivni pogodbi, vendar velja dogovor, da pogovorov ne komentirajo.

Napoved stavke ima večinsko podporo zaposlenih, ker delodajalec na številne kršitve, na katere delavci opozarjajo dalj časa, ne reagira, in poslabšuje delovne razmere ob hkratnem pritisku za znižanje plač, je sporočila predsednica sindikata Združenja kabinskega osebja posadk letal Slovenije Gordana Boberič.

Junij naj bi se za zaposlene na Adrii Airways začel s stavko.
Junij naj bi se za zaposlene na Adrii Airways začel s stavko. FOTO: POP TV

Med stavkovnimi zahtevami so izplačevanje plače v skladu zakonom o delovnih razmerjih in kolektivno pogodbo, zagotovitev obveznega odmora članom kabinskega osebja, ureditev nadurnega dela, prenehanje dela na proste dni, prenehanje nezakonitega zaposlovanja za določen čas in izdelava programa obvladovanja utrujenosti letalske posadke.

Prav tako člani sindikata zahtevajo omogočanje letnega dopusta v skladu z zakonom in kolektivno pogodbo, sprejetje uravnoteženega plačnega modela in sklenitev kolektivne pogodbe.

Na naša vprašanja so iz Adrie Airways odgovorili, da je za primer stavke ustanovljena delovna skupina, ki trenutno oblikuje predlog minimalnega delovnega procesa, ki ga bo delodajalec predložil stavkovnemu odboru. "V skladu z zakonom o stavki in zakonom o letalstvu se bo delodajalec s sindikatom dogovoril o stavkovnih pravilih in stavkovnemu odboru predlagal vrsto in obseg minimalnega delovnega procesa v času morebitne stavke. Delodajalec bo stavkovnemu odboru predlagal datum sestanka za dosego sporazuma o opravljanju teh nujnih del," navajajo v Adrii.

Prav tako sporočajo, da so bili sindikati družbe oktobra 2014 seznanjeni, da bo vodstvo podjetja v primeru, če ne uspe sprejeti ustreznih ukrepov za znižanje stroškov poslovanja do konca leta 2014, primorano odpovedati vse kolektivne pogodbe. Vsi sindikati so se do predloga uprave opredelili negativno, zato je vodstvo Adrie Airways, skladno z napovedmi v mesecu oktobru, v začetku leta 2015 odpovedalo vse kolektivne pogodbe v Adrii Airways. "Odpovedni rok je začel veljati z zadnjim prevzemom priporočene pošte, 16. januarjem letos. Ker je odpovedni rok kolektivnih pogodb 4 mesece, skladno z zakonom pa je kolektivna pogodba veljavna še leto po odpovedi, je rok prenehanja veljavnosti kolektivnih pogodb Adrie Airways 16. maj 2016," navajajo v Adrii.

Vre tudi med preostalimi zaposlenimi v Adrii Airways Tehnika, ki vzdržuje letala Adrie Airways.
Vre tudi med preostalimi zaposlenimi v Adrii Airways Tehnika, ki vzdržuje letala Adrie Airways. FOTO: Reuters

Vre tudi v Adrii Airways Tehnika

Medtem pa vre tudi med preostalimi zaposlenimi v Adrii Airways Tehnika, ki vzdržuje letala Adrie Airways. Zaupnik Sindikata delavcev prometa in zvez Slovenije Matej Jemec je za STA dejal, da so člani sprejeli sklep, da po podjetniški kolektivni pogodbi zahtevajo izplačilo nadur, ki bi morale biti izplačane do 31. marca. Prav tako zahtevajo, da se jim plače skladno s pogodbo izplačujejo do 15. v mesecu.

"Kršitev, da se plače izplačujejo v delih in pa prepozno, traja že več let," je izpostavil Jemec. Če vodstvo do 31. maja ne bo odpravilo kršitev, Jemec ne izključuje možnosti stavke. "Pričakujem, da bodo naše zahteve izpolnjene," je dodal.

Sindikat delavcev prometa in zvez Slovenije je v preteklosti o kršitvah že večkrat obvestilo družbo, vendar napredka niso dosegli, zato so se odločili za konkretnejše korake.

Zaposleni so po njegovem mnenju nezadovoljni, saj so v zadnjih mesecih trdo delali, družba je, kot so izvedeli iz medijev, lani pozitivno poslovala, sami pa še vedno ne dobivajo rednih izplačil plač.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (17)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

slovenskidelavec
20. 05. 2015 18.05
+1
Končno se je vsaj en sindikat zgano, kaj pa v gospodarstvu. GROZA GROZA GROZA
BŠK
20. 05. 2015 15.39
+1
A to, da je pa večina zaposlenih preko raznih agencij pa ne navajate?
zvit kot presta
19. 05. 2015 09.24
+4
Najslabša letalska firma v Evropi,pa še ti hočejo stavkat.
JozaFric
21. 05. 2015 18.56
+1
če bi bila vsaj poceni, bi potnik marsikaj spregledal. tako pa so najdražji. upam da čimprej dobijo novega lastnika, ker džava je najslabši lastik.
butalistan
15. 05. 2015 14.25
+2
ctrl del, pa na novo
Prassek
15. 05. 2015 10.18
-1
A adria ima kabinsko osebje? Sem mislu da to prijateljice klepetajo v kuhinji.
Prassek
15. 05. 2015 10.19
-1
skydrol7
15. 05. 2015 21.02
+4
letalsko osebje je odgovorno za varnost potnikov in zato zahtevajo tudi temu pravilne dohodke
ferencz 1
15. 05. 2015 03.13
+6
Ne bodo mogli potem apartčiki leteti v Bruselj novodobni Beograd!
ferencz 1
15. 05. 2015 03.11
+4
Štrajkajte do brikega konca.
butalistan
14. 05. 2015 15.12
+1
SAMO PRODAT! LETNO 10 X LETIM IN NIKOLI Z ADRIO, PREDRAGI, TRAPASTE URE IN NETOČNI! PODN
macek_garfield
14. 05. 2015 10.37
+4
... sexy stevardese bi lahko na letalu dodatno zasluzile ... pa se ne znajdejo ...
Nikiiy
14. 05. 2015 10.26
+13
Adrija za osvežitev Tudi ali še zlasti za stevardese in stevarde združeni v sindikat kabinskega osebja, ki je edini med štirimi sindikati zavrnil predlog nove podjetniškega kolektivne pogodbe. Da jim ne diši, ker prinaša višje norme in zato zahteva višjo storilnost (od Evrope so tudi višje norme še vedno nižje) za enako plačo, je jasno. Ampak hočeš nočeš bodo morali "pogoltniti" demagoško pilulo, češ da se le oni žrtvujejo za dobrobit in uspešno poslovanje Adrie Airways. Je v povprečju skoraj 1950 evrov neto mesečnega izplačila stevardese v preteklih sedmih mesecih zares žrtvovanje? Kaj pa dva tisočaka in pol, če ne celo kakšen stotak več, ki so jih v minulih mesecih večkrat domov nesle številne Adrijine stevardese? Za to pa so običajno prišle 11-krat na mesec v službo, v povprečju za deset do 12 ur. Da ne bi morda napačno razumeli: niso ves delovni dan stevardese in stevardi v zraku! Polet v Frankfurt ali Prištino namreč ne more trajati 8 ur, tudi v obe smeri ne. Gre pri novi podjetniški kolektivni pogodbi za kabinsko osebje res za krčenje pravic ali le za obrambo svojih privilegijev tudi plače? Pa to ni edina cvetka Adrijine večdesetletne zgodovine. Gotovo se še spomnite, da so imeli v preteklosti mnogi, če ne celo premnogi poklici benificiran delovni staž. Rudarji si to vsekakor zaslužijo, to smo si gotovo enotni! Ne vem pa, ali so si bili v preteklosti do "benifikacije" zares upravičeni piloti in stevardese našega domačega letalskega prevoznika. Ker tega že nekaj let nimajo več, jim to zdaj "nadomešča" podjetje samo. Adria Airways namreč na poseben račun Kad vsako leto vplača skoraj milijonček za "pravice" pilotov in stevardes. Zato, da "utrujeni in zdelani" piloti ter stevardese ne bodo odšli v zaslužni pokoj praznih žepov, ampak bodo ob odhodu mirno "pobasali" še primerno več deset tisoč evrov težko odpravnino. Je to pravica? Je to pošteno? Kaj pa zgarane delavke v Muri z nekaj stotaki evrov mesečne plače? Ali še bolj, kaj naj na to poreče zares vrhunski zdravnik v ljubljanskem UKC, čigar osnovna neto plača ne more prebiti dveh tisoč in tristo evrov? Je res biti "kelnarca" na letalu tako težaško in odgovorno delo? Če je, potem nam zares ni pomoči …
Nikiiy
14. 05. 2015 10.27
+2
Kaj pa Slovenski jezik, tu je 90 % kosovarjev...še pomnite Tovariši..
Senior68
14. 05. 2015 11.20
-2
Pa odkar je ves servis na avionu treba plačat (pijača, hrana), se je njihova vloga v resnici omejila na prevažanje sem pa tja. Punce brez zamere.
motorka57
14. 05. 2015 09.56
+1
...........nenasitna ADRIA, ja lenobci več bo treba delat ne sam šolde štet,drgač pa bote knjige dubl,pa na farme gnoj svinjam kidat,mate tam kr nekaj kmetij,bo dovolj dela za vse intrigante !!
vrtojb
14. 05. 2015 09.18
+5
Prodajo naj jo cim prej. Strajkali bodo? Na cesto pa fertik.