V Italiji rekordna zaposlenost

Konec lanskega novembra je Italija zabeležila najvišjo zaposlenost v zadnjih 40 letih. Delo je imelo skoraj 23,2 milijona Italijanov, stopnja brezposelnosti pa je novembra upadla na 11 odstotkov. Zmanjšala se je tudi stopnja brezposelnosti med mladimi.

Italijanski kuhar

Stopnja brezposelnosti v Italiji je bila novembra le 11-odstotna. (Foto: iStock)

Skoraj 23,2 milijona Italijanov je imelo delo konec lanskega novembra, kažejo podatki italijanskega statističnega urada. Gre za najvišjo zaposlenost po letu 1977, odkar so začeli v Italiji voditi podatke o zaposlenosti. Na mesečni ravni je zaposlenost narasla za 0,3 odstotka, na medletni ravni pa za 1,5 odstotka.

V Italiji so pred dnevi objavili tudi podatke o stopnji brezposelnosti. Ta je novembra upadla na 11 odstotkov, kar je najmanj po septembru 2012.

Stopnja brezposelnosti med mladimi je bila pri 32,7 odstotka, kar je najmanj v petih letih.

Italijanski premier Paolo Gentiloni je pozdravil okrevanje trga dela, vendar dodal, da je Italija zmožna tudi boljših rezultatov, ki jih lahko dosežejo.

Nasprotno pa menijo opozicijski poslanci, ki so ocenili, da ni veliko razlogov za proslavljanje, saj da so rezultati s trga dela boljši predvsem zaradi sezonskih del.
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 68
 
ONniON 15.01.2018 22:38:12
češka ima najnižji delež revščine v evropski uniji, je tzudi cenejša od slovenije, živijo dobro ! a vam j jasno ?
Več komentarjev