Gospodarstvo

V PBS nameravajo dobiček razporediti v rezerve

Maribor, 28. 04. 2009 14.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Uprava Poštne banke Slovenije je nadzornemu svetu predstavila letno poročilo o poslovanju. Ob tem je predlagala, naj bilančni dobiček – 2,1 milijona evrov – razporedi v rezerve.

Po oslabitvah je bil dobiček v PBS 2,1 milijona evrov.
Po oslabitvah je bil dobiček v PBS 2,1 milijona evrov. FOTO: POP TV

Uprava Poštne banke Slovenije je nadzornemu svetu na seji pretekli teden med drugim predstavila letno poročilo o poslovanju banke za leto 2008 s predlogom uporabe bilančnega dobička. Po oblikovanju statutarnih rezerv banka izkazuje 2,1 milijona evrov bilančnega dobička, za katerega bodo skupščini predlagali, da se ga v celoti razporedi v rezerve.

Kot so danes sporočili iz PBS, so nadzorniki letno poročilo banke za leto 2008 potrdili in ga označili kot skladno z revidiranimi računovodskimi izkazi, saj je po njihovem mnenju iz predloženih poročil razvidno korektno in odgovorno upravljanje s premoženjem banke.

Zaradi oslabitev je bil dobiček nekoliko manjši

Soglašali so tudi s predlogom uporabe bilančnega dobička, ki je ob koncu leta 2008 znašal 2,8 milijona evrov. Nadzorni svet je ob tem sprejel tudi pojasnilo uprave o vplivu dodatnih oslabitev in rezervacij, ki jih je banka za leto 2008 oblikovala zaradi novih spoznanj o globini ekonomske krize in njenem vplivu na gospodarstvo, zaradi česar je revidiran čisti dobiček ustrezno zmanjšan.

Nadzorni svet se je ob upoštevanju mnenja revizijske komisije pozitivno izrekel tudi glede letnega poročila o notranjem revidiranju za leto 2008, ki se ga poda v potrditev skupščini banke. Sprejel je poročilo o delu revizijske komisije v letu 2008 in potrdil njen okvirni plan dela za letošnje leto ter soglašal s predlogom revizijske komisije glede imenovanja zunanjega revizorja banke za leto 2009, ki ga imenuje skupščina, in z drugimi gradivi uprave za skupščino banke.

V prvih treh mesecih je poslovanje uspešno

Nadzorni svet se je ob tem seznanil še s poslovanjem banke v prvih treh mesecih letošnjega leta, ki je glede na poglobljene krizne razmere uspešno. V prvih treh mesecih je banka ustvarila 964.000 evrov čistega dobička in tudi v drugih pomembnejših kazalnikih sledi ciljem iz poslovnega načrta.

Nadzorni svet ugotavlja, da banka težave na trgu ob ugodni strukturi virov in naložb uspešno obvladuje, za nadaljnje dobro poslovanje pa je pomembno, da največ pozornosti posveti zagotavljanju likvidnosti in ustrezni kapitalski ustreznosti ter varnemu poslovanju banke z obvladovanjem kreditnega in vseh drugih vrst tveganj, so še sporočili iz PBS.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

insaner
28. 04. 2009 22.47
21dejan, pri 6700 zaposlenih je to švoh 300€ vsakemu tudi to je nekaj
manco-capac
28. 04. 2009 19.29
A PBS pa ni dajala posojila tajkunom?
odbogaposlan
28. 04. 2009 17.47
Ne reinvestirali bod v T3 in farovže.
odbogaposlan
28. 04. 2009 17.47
A zato so tok drage znamke!
delavec99
28. 04. 2009 15.26
a zgubo tud dajo v rezerve ???????????????