V Revozu krčijo proizvodnjo. Bodo sledila odpuščanja?

V Revozu bodo zaradi upada naročil konec septembra delali le v eni izmeni, nato pa sledijo pogovori s socialnimi partnerji. Kot pravijo, je za kakršne koli napovedi o odpuščanju še prezgodaj, a dejstvo je, da razmere na evropskem trgu napovedujejo še težje čase.

Revoz

(Foto: Reuters)

Zaradi upada povpraševanja po njihovih vozilih bodo v Revozu med 19. in 28. septembrom namesto v dveh delali le v eni izmeni. Po tem obdobju se bo vodstvo podjetja s socialnimi partnerji pogovorilo o nadaljnjem morebitnem prilagajanju.

Iz podjetja, ki zaposluje 2300 ljudi, so ob tem sporočili, da je njihov cilj obdržati sedanja delovna mesta, dokler in kolikor je to mogoče. Kot je pojasnila tiskovna predstavnica podjetja Nevenka Bašek Zildžović, trenutno ne gre za odpuščanja, za naprej pa ni še nič znanega, odločenega ali dogovorjenega. Predsednik uprave Revoza Aleš Bratož danes za izjave ni dosegljiv.

Padec prodaje občutno presega predvidevanja

Po besedah predsednika uprave Revoza Aleša Bratoža razmere na evropskem trgu spremljajo, po njegovih podatkih pa gibanja ne kažejo najbolje. Celoten evropski avtomobilski trg je v upadu, po njihovih predvidevanjih pa naj bi letos upadel za od osem do deset odstotkov.

Kot so zapisali v Revozu, trenutne razmere na trgu njihovi dejavnosti niso naklonjene, tako da se v zadnjem času srečujejo s padcem prodaje, ki občutno presega njihova predvidevanja.

Celoten evropski avtomobilski trg se je občutno skrčil, še izraziteje pa francoski, ki je za njih najpomembnejši in je lani predstavljal dobro polovico njihovega trga. Poleg tega ravno pri segmentu A, v katerega sodijo modeli twingo, clio II in wind, ki jih proizvajajo v Revozu, beležijo še večji padec, kot je povprečje na trgu.

Nadaljnje poslovanje enega od ključnih slovenskih izvoznikov bo tako odvisno predvsem od jesenskih in zimskih naročil, na temelju teh podatkov pa bodo v tovarni ustrezno ukrepali za prebroditev nastalih razmer. Na vprašanje, ali je med temi ukrepi tudi krčenje števila zaposlenih, je Bratož v ponedeljek odgovoril, da je za kakršne koli napovedi še prezgodaj.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 43
ssesses 13.09.2012 16:37:15
Vsega je kriv Janez Janša.
Več komentarjev