V Revozu načrtujejo nove zaposlitve do konca januarja, zavod za zaposlovanje začel z izbiro kandidatov

Za proizvodnjo novega avtombila bodo v Revozu najprej potrebovali 300 dodatnih agencijskih delavcev in v nadaljevanju predvidoma še 200. Revoz je preteklo leto končal s približno 133.600 izdelanimi vozili.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

V Revozu serijsko proizvodnjo novega clia 4 načrtujejo konec marca, ker morajo pred tem pripraviti vse za njen uspešen zagon, pa bodo z dodatno nočno izmeno začeli konec februarja. Zanjo bodo najprej potrebovali 300 dodatnih agencijskih delavcev in v nadaljevanju predvidoma še 200. Prvih 300 nameravajo zaposliti do konca januarja.

Vodja Revozove službe za komuniciranje in javne zadeve Nevenka Bašek Zildžović je pojasnila, da je bilo v Revozu konec leta nekaj več kot 2030 redno zaposlenih in skoraj petsto agencijskih delavcev. Ob tem pa dodala, da naj bi sprva dnevno izdelali 360 vozil clio 4, kar naj bi ustrezalo zmogljivosti dodatne polovične nočne izmene.

Glede na to, da je clio 4, ki ga Renault izdeluje še v dveh tovarnah v Franciji in Turčiji, uspešnica, predvidevajo, da bi lahko povpraševanje po njem še zraslo, kar bi za Revoz pomenilo nova naročila in možnost okrepitve nočne izmene za dodatnih najmanj 200 zaposlenih.

Predstavitev novega Twinga v Revozu - 10

Revoz (Foto: Reuters)

Pristavila je, da pomeni zaupanje proizvodnje clia 4 novomeški tovarni veliko priznanje in potrdilo ter da je clio v Revozu, kjer so ga v njegovi starejši izpeljanki izdelovali med letoma 1993 ter 2015 in skupaj izdelali skoraj poldrugi milijon teh vozil, stara znanka in tradicionalno uspešen model. Sicer pa proizvodnja clia 4 Revoz postavlja v družbo velikih Renaultovih tovarn in krepi njegovo stabilnost.

Bašek Zildžovićeva je še povedala, da je Revoz preteklo leto končal s približno 133.600 izdelanimi vozili. Od teh je bilo za skoraj dve tretjini twingov in dobra tretjina smartov forfour. V Revozu pa na račun clia 4 letos načrtujejo dvig proizvodnje za 30 do 40 odstotkov.

Član Revozove uprave Anton Zvonko Kink je pristavil, da pri zaposlovanju za polovično nočno izmeno tesno sodelujejo z zavodom za zaposlovanje. Z iskanjem zadostnega števila agencijskih delavcev, tako moških kot žensk, so začeli decembra lani, območje zaposlovanja pa so z Novega mesta, Dolenjske in Bele krajine razširili na območje Ljubljane, na Kočevje, Zasavje in celjsko območje.

Iščejo predvsem proizvodne delavce za delo v karosernici, lakirnici in montaži ter voznike viličarjev. S kandidati so do zdaj opravili približno 60 informativnih pogovorov. Prijavljenih jih je skupaj približno 250, če njihovo število ne bo zadostovalo, pa bodo iskanje razširili še na sosednje oz. obmejne hrvaške občine.

Dodatnih 300 agencijskih delavcev po zaposlitvi konec januarja čaka približno štiritedensko uvajanje, zaposlili pa naj bi jih za daljše obdobje, je še povedal Kink.

ZRSZ že začel izbirati potencialne kandidate za zaposlitev v Revozu

Z Zavoda RS za zaposlovanje so glede dodatnega zaposlovanja v Revozu sporočili, da pospešeno izvajajo nabor brezposelnih, ki bi bili primerni za tamkajšnjo zaposlitev in da so o omenjeni možnosti obvestili več kot 11.700 brezposelnih.

Ker Revoz omogoča organizirani avtobusni prevoz iz drugih okolij, ustrezni kader poleg Novega mesta iščejo še na območju Celja, Trbovelj, Sevnice in Ljubljane s širšo okolico. Pri zaposlovanju v Revozu pa tesno sodelujejo vse navedene območne službe, ki praktično vsakodnevno usklajujejo vse potrebno za zagotovitev zadostnega števila ustreznih delavcev.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 85
 
jezna04 17.01.2017 20:44:04
Več let se prizadevam priti nazaj v Revoz,ker so nam obljubili da tiste ki so odpustili,bojo prve sprejeli nazaj.Vsakič so me zavrnili,tudi prek agencije sem poskušala, pač vse zastonj,ker sem že starejša od 45 let,ker so v Revozu postavili mejo starost za ženske.Tudi agencije delajo za svoj profit,ter starejše osebe so odveč.
Več komentarjev