V Revozu za skoraj mesec dni na kolektivni dopust

V novomeškem Revozu so v sredo zaustavili proizvodnjo in odšli na novoletni kolektivni dopust. Vnovični postopni zagon proizvodnje načrtujejo v drugem tednu januarja. V naslednjem letu pričakujejo veliko od projekta proizvodnje novih modelov Renault-Daimler.

Kriza kapitalizma grize tudi v novomeškem Revozu. V podjetju pravijo, da zaključujejo težavno leto, ki ga je zaznamoval velik padec prodaje na evropskem trgu, še posebej na francoskem, ki je za Revoz najpomembnejši.

Proizvodna linija v Revozu-4

(Foto: Miro Majcen)

V sredo so zato zaustavili proizvodnjo in odšli na novoletni kolektivni dopust. Vnovični postopni zagon proizvodnje načrtujejo v drugem tednu januarja. Serijsko proizvodnjo bodo zagnali 14. januarja.

Kolektivni dopust sodi med ukrepe, s katerimi so se v Revozu odzvali na letošnji 20-odstotni padec naročil. S tem, kot pravijo, so se najprej pravočasno odzvali in poslovanje najprej prilagodili s prehodom obratovanja z dveh izmen in pol na dve izmeni, nato pa so vodstvo podjetja in socialni partnerji dosegli dogovor o nadaljnjem prilagajanju proizvodnje povpraševanju in naročilom.

Letos so v Revozu potekale tudi intenzivne priprave v okviru projekta proizvodnje novih modelov Renault-Daimler, katerih serijska proizvodnja je predvidena v letu 2014. Ravno omenjeni projekt pa bo v prihodnjem letu v veliki meri zaposloval veliko število njihovih zaposlenih in naj bi po pričakovanjih prispeval k ponovnemu dvigu proizvodnih količin in zaposlovanja, so še sporočili iz Revoza.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 16
 
ivo55 27.12.2012 14:55:51
Še malo pa bodo imeli toliko prostega kot šolniki..
Več komentarjev