Gospodarstvo
Oglas

Verizon je kupil Yahoo! Prevzemite 50 eur in trgujte s cenami delnic OBEH podjetij na svetovni borzi

Ljubljana, 02. 03. 2017 07.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

21. Februarja je bil sklenjen končen dogovor o nakupu Yahoo-a, s strani Verizona, katerim je bila prvotna cena 4.8 milijarde dolarjev zmanjšana za 350 milijonov dolarjev. Samo danes vsi bralci 24ur lahko izkoristijo priložnost in prevzamejo 50 eur za trgovanje s cenami delnic Yahoo-ja in Verizona (finančne pogodbe za razliko v ceni, ti. CFD-ji) na svetovni borzi.

Verizon - 1
Verizon - 1 FOTO: Verizon

50 EUR za trgovanje lahko prevzamete tukaj.

Verizon, eden od najstarejših ponudnikov uslug brezžične komunikacije, je nepričakovano sredi leta 2016 najavil nakup Yahoo-ja za 4.8 milijarde dolarjev. Prevzemanje Yahoo-ja bi moralo podvojit veličino digitalnega oglaševanja Verizona in ga tako postaviti na tretje mesto, takoj za Googlom in Facebookom, na tem 187 milijard dolarjev vrednem trgu.

“Hekerski” napad na Yahoo

Verizon - 2
Verizon - 2 FOTO: Verizon

V sredini decembra lani je omenjeni dogovor v zadnjem trenutku padel v vodo kar je povzročilo pad vrednosti delnic podjetja Yahoo za 6%. Yahoo je takrat objavil, da je tekom 2013 leta preko 1 miljarde uporabniških računov bili tarča “hekerskih” napadov oz. nezakonitega vdora v njihov uporabniški račun. S temi napadi so prevzeli njihova imena, telefonske številke in druge privatne informacije uporabnikov iz celega sveta. Yahoo je tako postal žrtev največje kraje osebnih podatkov v zgodovini spleta. Logična posledica je bila, da je Verizon zato zahteval boljši nadzor in pravila sodelovanja, da bi kompenziral nastalo škodo, ki je bila povzročena.

V januarju 2017 leta je Yahoo nepričakovano objavil rast prihodkov tekom poslovanja v zadnjem četrtletju 2016. leta in s tem presenetil Wall Street s svojimi visokomi prihodki v višini 960 milijonov USD. Ta zadnji obrat dogodkov jim je omogočil ponovni doseg zastavljenih planov prihodkov v višini 4,8 milijard USD.

50 EUR za trgovanje s ceno delnic Verizon in Yahoo lahko prevzamete tukaj.

Prihodnost podjetij Verizon in Yahoo

Verizon - 3
Verizon - 3 FOTO: Verizon

Upoštevajoči, da je podjetju Verizon nujno potreben nakup Yahoo-ja, da bi ta lahko ostal v koraku z glavnimi konkurenti v industriji digitalnega oglaševanja, ni bilo presenečenje, da je bil že 21. februarja sestavljen končni dogovor o nakupu, katerega prvotna cena je bila vseeno zmanjšana za 350 milijonov dolarjev. Po predhodnih načrtih, naj bi se Yahoo sedaj preimenoval v Altaba Inc. V daljšem poslovanju pa se pričakuje, da bo Verizon dal veliko poudarka na omrežje mobilnega oglaševanja, saj Yahoo s sabo prinaša ogromno količino vsebine, ki jo redno spremlja veliko število ljudi.

Mobilno oglaševanje nadaljuje eksponentno rast, Verizon pa že obvladuje ogromen del mobilne mreže v državah srednje Amerike. V prihajajočih letih bi lahko Verizon postal “neizbežna postaja” za mobilne oglaševalce, kar investitorjem jasno nakazuje smer, v kateri bodo nadaljevali bodoči prihodki tega podjetja.

50 EUR za trgovanje s ceno delnic Verizon in Yahoo lahko prevzamete tukaj.

Fortrade Ltd je avtoriziran in reguliran v Veliki Britaniji s strani FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.

Pogodbe o razliki v ceni (CFD) predstavljajo proizvode, ki temeljijo na finančnem vzvodu in imajo visoko raven tveganja za Vaš kapital, ker lahko cene hitro postanejo neugdne za Vas. Svoja sredstva lahko izgubite, vendar ne več kot je bila višina vašega depozita. Ti proizvodi morda ne bodo primerni za vse stranke, zato morate biti prepričani, da ste razumeli tveganja, poiščite pa tudi neodvisen nasvet. To gradivo ni ne ponudba, ne povpraševanje in ne transakcija glede kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejme nobene odgovornosti za kakršnokoli uporabo teh komentarjev, pa tudi ne za posledice, ki lahko iz tega izvirajo. Ni nikakršnega zagotovila in ne garancije glede točnosti ali popolnosti teh podatkov. Posledično, vsaka oseba, ki ravna po njih, to dela popolnoma na lastno tveganje.

Naročnik oglasa je Fortrade Ltd.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni