Gospodarstvo

Vlada odločila glede vodstva DUTB: Nyberg in Mansson odhajata

Ljubljana, 06. 10. 2015 10.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Vlada je razrešila predsednika upravnega odbora slabe banke Larsa Nyberga. "Morali smo sprejeti te ukrepe, da zagotovimo zakonito in transparentno delo DUTB," je pojasnil premier Miro Cerar. Odpoklicala bo tudi glavnega izvršnega direktorja Torbjörna Manssona.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: 'Nagnali' oba tujca
    01:59
    Iz SVETA: 'Nagnali' oba tujca
  • Cerar o DUTB
    02:03
    Cerar o DUTB
  • Iz 24UR: Vladna klofuta švedskemu tandemu
    02:38
    Iz 24UR: Vladna klofuta švedskemu tandemu
  • Iz 24UR: Bodo odpravnini vseeno izplačali?
    03:57
    Iz 24UR: Bodo odpravnini vseeno izplačali?
Vlada je sklenila, da bo razrešila predsednika upravnega odbora slabe banke Larsa Nyberga in glavnega izvršnega direktorja Torbjörna Manssona.
Vlada je sklenila, da bo razrešila predsednika upravnega odbora slabe banke Larsa Nyberga in glavnega izvršnega direktorja Torbjörna Manssona. FOTO: POP TV

Vlada je danes na seji odločala o razrešitvi predsednika upravnega odbora slabe banke Larsa Nyberga in morebitnih drugih spremembah v vodstvu DUTB.

Vlada je ugotovila, kaj se je dogajalo in ukrepala. Prepričan sem, da so ostali člani upravnega odbora dovolj sposobni, da bodo lahko nadaljevali z delom. Tudi te zadeve smo ocenjevali. Miro Cerar, slovenski premier
Kot je po seji sporočil slovenski premier Miro Cerar, so sklenili, da razrešijo Nyberga, odpoklicali pa bodo glavnega izvršnega direktorja Torbjörna Manssona. "Danes smo morali sprejeti te ukrepe, da zagotovimo zakonito in transparentno delo DUTB," je dejal. "Ne gre za političen poseg. Bistvo intervencije je, da bo lahko DUTB dalje opravljal svoje poslanstvo brez anomalij," je dejal. 

Do imenovanja novega člana upravnega odbora bodo preostali trije člani - Marko Simoneti, Imre Balogh in Janez Širovnik - med sabo izbrali tistega, ki bo opravljal funkcijo predsednika do imenovanja novega neizvršnega direktorja. To naj bi se zgodilo v najkrajšem možnem času.

Cerar je pojasnil, da bodo sestavo DUTB dopolnili takoj, ko bo mogoče. "Vlada je ugotovila, kaj se je dogajalo in ukrepala. Prepričan sem, da so ostali člani upravnega odbora dovolj sposobni, da bodo lahko nadaljevali z delom. Tudi te zadeve smo ocenjevali," je pojasnil. 

Kot je pojasnil državni sekretar na Ministrstvu za finance Metod Dragonja, so izgubili zaupanje v njuno delo, ostalim bodo dali možnost, da dokažejo, da znajo delovati transparentno. 

Kar se tiče odpravnin, jim bodo oporekali. Sicer jima po pogodbi ta pripada, a glede na vse obravnavane elemente bodo temu nasprotovali, je pojasnil.

Premier Miro Cerar
Premier Miro Cerar FOTO: Reuters
Kje tičijo razlogi?

Vlada torej ugotavlja, da je predsednik upravnega odbora kršil dolžnost članov upravnega odbora DUTB, ker ni zagotovil uskladitve prejemkov vseh članov upravnega odbora DUTB z veljavno Politiko prejemkov DUTB, ki jo je vlada na podlagi Zakona o ukrepih za zagotavljanje stabilnosti bank sprejela 5. marca 2015. Navedena politika nalaga upravnemu odboru dolžnost implementacije politike v določbe individualnih pogodb o zaposlitvi izvršnih direktorjev in pogodb o poslovodenju za neizvršne člane upravnega odbora ter uskladitev že sklenjenih pogodb o zaposlitvi z omenjeno politiko v roku 15 dni.

Predsednik upravnega odbora je z vsemi tremi izvršnimi direktorji podpisal le začasne anekse k pogodbam o zaposlitvi, ki pa niso skladni z veljavno Politiko prejemkov, saj na novo in le začasno urejajo zgolj vprašanje višine mesečnega fiksnega dela prejemka zaposlenega in pravico zaposlenega do uporabe službenega vozila, še vedno pa ohranjajo variabilni del in odpravnino glede na mesečne prejemke dogovorjene v osnovni pogodbi.

Prav tako je Nyberg kot predsednik upravnega odbora tik pred sprejemom nove politike prejemkov, ko je bila ta že kot predlog objavljena, podpisal aneks k pogodbi o zaposlitvi z izvršnim direktorjem, ki ni skladen s predhodno Politiko prejemkov, ki jo je vlada sprejela 18.7.2013, pravijo. Omenjeni aneks je bil osnova za enkratno izplačilo nagrade Manssonu v bruto višini 114.800 evrov, kar vlada ocenjuje kot grob poseg v napore vlade kot skupščine DUTB, da politiko prejemkov uskladi. O sklenitvi tega aneksa DUTB ni obvestil ministrstva za finance, ki izvaja nadzor nad delovanjem DUTB. Tako tudi ne držijo kasneje izražene navedbe Nyberga, da je bilo ministrstvo seznanjeno z vsemi prejemki članov upravnega odbora, trdijo na vladi.

Lars Nyberg - 8
Lars Nyberg - 8 FOTO: Miro Majcen

Nyberg vnovič obrazložil prejemke glavnega izvršnega direktorja

Po današnji odločitvi vlade so se znova oglasili na DUTB. Nyberg pravi, da je pogodba, sklenjena med DUTB in Manssonom z dne 21. julija 2014 določala, da bi se v primeru, da morebitna poznejša politika prejemkov ne bi dovoljevala variabilnega dela plačila, ta spremenil v dodatno fiksno nadomestilo v višini 80 odstotkov osnovne plače. "To je bilo skladno s takratno politiko prejemkov, ki za fiksni del plače ni določala omejitev. Ko je bila napovedana nova politika prejemkov, se je variabilni del plače pretvoril v fiksni dodatek, skladno s pogodbo," pojansjuje.

Za obdobje od 1. avgusta do 28. februarja (7 mesecev) je bruto variabilni (dodatni fiksni) plače znašal 16.400 EUR mesečno oziroma skupno 114.800 EUR bruto, kar je bilo izplačano v marcu 2015. "Četudi je bilo morda to plačilo v nasprotju z namenom nove politike prejemkov, je imela DUTB na podlagi veljavno sklenjene pogodbe z Manssonom pravno obveznost izplačati plačo. Ta pogodba je bila skladna s politiko prejemkov, ki je veljala v času, ko je bila pogodba podpisana," vztraja Nyberg.

Kot nadaljuje, so bile z novo politiko prejemkov, ki je stopila v veljavo 5. marca 2015, dogovorjene nove pogodbe z neizvršnimi direktorji, k pogodbam izvršnih direktorjev pa so bili sklenjeni aneksi. V aneksu je bila bruto plača Manssona znižana na 17.000 evrov, variabilni del plače pa je bil ukinjen. "V primerjavi z obdobjem od avgusta 2014 do konca februarja 2015 se je plača Manssona znižala za 54 odstotkov," piše v sporočilu in dodaja, da se o končni različici nove politike prejemkov pred njenim sprejemom nihče ni pogovarjal z DUTB.

"Takoj potem, ko je bila sprejeta, je DUTB v pogovorih z Ministrstvom za finance opozorila na določene nenavadne določbe, ki so bile morda nenamerne, med njimi pa najbolj bode v oči dejstvo, da je bil ukinjen dodatek za potne stroške Manssona. Namesto tega je dobil možnost uporabe službenega vozila. Ker ima Mansson družino, ki živi na Švedskem in h kateri se vrača ob koncih tedna, mu službeno vozilo ne koristi," pravi in dodaja, da je bil dodatek za potne stroške Manssona izplačan v skladu s pogodbo o zaposlitvi, medtem ko so čakali na ukrepe ministrstva. "Ministrstvo je bilo v celoti seznanjeno s pogodbenimi obveznostmi. Z izjemo potnih stroškov so bila vsa izplačila članom upravnega odbora v celoti izplačana skladno z novo politiko prejemkov," poudarja.

Predsednik upravnega odbora slabe banke Lars Nyberg
Predsednik upravnega odbora slabe banke Lars Nyberg FOTO: Miro Majcen

Erjavec in Židan zadovoljna

Prvak DeSUS in podpredsednik vlade Karl Erjavec je po ponedeljkovem pogovoru s premierjem Cerarjem in današnji razpravi nekoliko omilil stališče glede zamenjave celotnega vodstva.

Erjavec je pojasnil, da stvari niso tako enostavne. Dejal je, da je prav, da se razreši tiste, ki so odgovorni za nepravilnosti. "Cilj je dosežen, razrešili smo vpletene v nepravilnosti in narobe bi bilo, če bi tiste, ki s tem nimajo nič," je poudaril. "Dobili smo informacije, kje so se dogajale nepravilnosti. Novim neizvršnim direktorjem moramo zato dati priložnost," pa je dejal Židan.

Cerar mu je namreč pojasnil, da bi vztrajanje pri zamenjavi celotnega vodstva slabe banke lahko imelo zelo negativne posledice za nekatera podjetja, ki so v fazi prestrukturiranja, to pa bi lahko pomenilo več kot 1000 ogroženih delovnih mest. "Bojazen predsednika vlade je, da če bi šli v celotno zamenjavo, bi lahko ti projekti prestrukturiranja padli," je že pred sejo dejal Erjavec.

Podpredsednika vlade Karel Erjevac in Dejan Židan
Podpredsednika vlade Karel Erjevac in Dejan Židan FOTO: Damjan Žibert

Tudi minister in drugi podpredsednik vlade Dejan Židan je zadovoljen z ukrepom vlade. Izpostavil je, da zakonodaja določa, da morajo člani upravnega odbora delati po visokih etičnih standardih upravljanja državnega premoženja, a se tega aktualno vodstvo ni držalo. "Ni bil namen, da se s tem moti delovanje DUTB," je izpostavil Židan.

Na novinarsko vprašanje o ogroženosti delovnih mest v podjetjih v fazi prestrukturiranja je Židan odvrnil, da v nobenem primeru ne želijo, da institucija kot takšna ne bi delovala. Ne verjame pa, da bi odhod aktualnega vodstva povzročil takšno škodo. Ne nazadnje je v državi in izven nje po njegovih besedah mnogo drugih sposobnih ljudi, ki bi bolje upravljali s premoženjem. Kot je še pojasnil, so dobrodošli tako slovenski kot tuji strokovnjaki. Ne pristaja pa na tezo, da bi bili tuji strokovnjaki boljši kot slovenski.

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (606)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

EMINENT
07. 10. 2015 14.11
-1
Počasi, počasi, ma zares počasi bodo imena in priimki namesto maliganov Slovencem začeli v deliriju se pojavljat.. Sem 100na uro prepričan, da za razliko od prejšnjih tajkunavščin, si bodo sedanje nomenklaturne potegavščine ljudje le zapomnili.Če ne, pa nam itak pomoči ni. Naprtimo JJ še bankrot države in se poskušajmo nekomu prodat. in JJ slabo prodajo naprtit. To nam je bodočnost.
deathbite
07. 10. 2015 15.32
+1
rogerrabbit
07. 10. 2015 11.20
+2
Ma, kaj ni šlo tudi pri tisti prvi zamenjavi za isto stvar (nepravilnosti pri izplačilu plač)?? Kdo je bil potem tisti veleum, ki je dal tem podpisat enako pogodbo kakor so jo imeli prvi??
NA LEVO ni OK
07. 10. 2015 10.08
+2
Vse se vrti samo okoli " KDO BO KOLIKO IMEL IN KDO BO NA STOLČKU" Ni pomembno od kod je kdo. Mi pa te svinja-rije plačujemo.
Manu Cocker
07. 10. 2015 09.15
+0
Odlicno placani za premetavanje stevilk - zadaj pa se smejejo Rothschildi, ki so lastniki vseh teh pseudobank!
BULDOH
07. 10. 2015 08.07
+1
Cerar je reku, da bo zdaj pomagal slovenskim direktorjem se prebit na izobraževanje v Ameriko-potem bojo menda sposobni za slabo banko....
maneno48
07. 10. 2015 08.46
+2
aja, tacajt bo pa šef F21 upravljal z bankomatom
Kapitol
07. 10. 2015 07.44
-1
Pri nas je treba vse kar vsaj malo diši po evropskosti, zahodnih navadah in standardih zatreti in zatolči. Sploh pa sposobni tujci nimaju tu kaj iskati, da ne vidijo od znotraj naše greznice. Naši novinarji pa pri tem asistirajo ter sramotijo svoj poklic. Plače pa so bile še tazadnji problem. Kaj pa tisti profesorski honorarji itd....itd....
1xy
07. 10. 2015 04.45
+5
še 1x, ker nekaterim NE potegne.............. G. Månsson je bil zaposlen 1. avgusta 2014 s konkurenčno mednarodno plačo, ki vključuje tudi potne stroške. Dogovorjena plača je bila še vedno bistveno nižja od tiste, ki jo je g. Månsson prejemal pri prejšnjem delodajalcu. Od g. Månssona se je prav tako zahtevalo, da se umakne iz lastniške strukture pri prejšnjem delodajalcu. Njegovi prejemki so bili dogovorjeni skladno z veljavno politiko prejemkov, o tem je upravni odbor odločal 22. julija 2014. Pri sprejemanju te odločitve je sodeloval tudi takratni državni sekretar na Ministrstvu za finance, ki je bil takrat član upravnega odbora.
1xy
07. 10. 2015 04.46
+2
Pogodba, sklenjena med DUTB in g. Månssonom z dne 21. julija 2014 je določala, da bi se v primeru, da morebitna poznejša politika prejemkov ne bi dovoljevala variabilnega dela plačila, ta spremenil v dodatno fiksno nadomestilo v višini 80 odstotkov osnovne plače. To je bilo skladno s takratno politiko prejemkov, ki za fiksni del plače ni določala omejitev. Ko je bila napovedana nova politika prejemkov, se je variabilni del plače pretvoril v fiksni dodatek, skladno s pogodbo.
1xy
07. 10. 2015 04.47
+4
KDO je bil član vlade julija 2014.........AB, vključno z Erjavcem, Židanom in Virantom.........še KAJ NI JASNO????
ho?emVšolo
07. 10. 2015 06.35
+0
deathbite
07. 10. 2015 10.32
-2
21. marec 2013 ob 14:55, zadnji poseg: 21. marec 2013 ob 14:59 Ljubljana - Slaba banka je dokončno ustanovljena, njeni neizvršni direktorji, ki jih je vlada imenovala februarja, pa morajo razpis za tri izvršne direktorje objaviti najpozneje do konca junija. Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) oziroma "slaba banka", ki je bila ta teden z vpisom v sodni register uradno ustanovljena, vlada pa jo je tudi sklenila dokapitalizirati s 3,6 milijona evrov, ima za zdaj začasno vodstvo. Njeni izvršni direktorji so Slovenca Boštjan Gjerkeš in Aleš Koršič ter Šved Anders Torbjörn Ingemar MANSSON, ki jih je četverica neizvršnih direktorjev pod predsedovanjem Andreja Širclja na te položaje imenovala začasno kot vršilce dolžnosti. Neizvršni direktorji - Andrej Šircelj, Carl-Johan Lindgren, Arne Berggren in Lars Nyberg - morajo razpis za imenovanje še preostalih treh članov upravnega odbora objaviti najpozneje v šestih mesecih od uveljavitve zakona, torej do 28. junija......PIŠČE NE KAKAJ!
EMINENT
07. 10. 2015 12.45
+2
Imenovala začasno, je pa bilo nujno po zamenjavi vlade za stalno odstraniti Širclja!!!! Pišče ne driskaj.
Montekristo
07. 10. 2015 04.35
+3
Kaj so odstavljeni že povedali, koliko odpravnine bodo zahtevali??? Ali sploh kdo iz vlade ve koliko jim pripada???
ho?emVšolo
07. 10. 2015 06.36
+3
člani vlade bodo prispevali za odpravnino iz svojega žepa
gongash
07. 10. 2015 01.13
+8
po eni strani je to super novica, po drugi strani pa to pomeni politične nastavljence
cool29
06. 10. 2015 23.34
+10
....Kdo bo pa njihov naslednik!...Se prijavim za ene tri mesec in imam za pet let dovolj zaslužka....
rogerrabbit
07. 10. 2015 11.08
bukefal
06. 10. 2015 23.20
+11
Mene pa najbolj zanima, kdaj bo Cmero odkril špijune, ki so prisluškovali Sekolcu!!!
ivan.z Doba
06. 10. 2015 23.21
+4
Jutri. Danes nima časa. Je pa grims napovedal temeljito preiskavo. In če grims nekaj reče....
JApajaDAja
07. 10. 2015 01.08
+2
deathbite
07. 10. 2015 10.33
+1
rogerrabbit
07. 10. 2015 11.11
+1
saj so že... ugotovili so, da so amerikani ob pomoči švabov prisluškovali... sam to so morali novinarji odkrit... naša sova ''spi'' in nič ne vidi še manj pa sliši...
zulj001
06. 10. 2015 22.51
+4
Cerar je na tiskovni povedal ,da so direktorji ,ki so ostali, sposobni sami vodit posle naprej,Židan je pa razlagal ,da so ti ki so ostali, kratek čas na UTB-ju in v tem času niso mogli še nič pokazat.Na podlagi teh različnih izjav se sprašujem ali je danes vladna koalicija zasedala ločeno ....................
pe?navodo
06. 10. 2015 22.59
+3
Ločeno verjetno ne, normalne vlade pa tud še nikoli meli nismo. Al so se eni ukvarjali z kriminalom al pa kot zdaj ko vsak bluzi mal po svoje kolk zastopi hehehe.
ho?emVšolo
06. 10. 2015 22.47
+5
Ni politična odstavitev, le zbrali so se vsi skupaj iz vlade na tiskovki.
M_teorija
06. 10. 2015 22.29
+1
Tale šved bi sam molzu, štalo naj pa drugi kidajo!?
SDVmafija
07. 10. 2015 04.57
+5
piu
06. 10. 2015 22.27
+4
Sem če Kahla, Cmerar (že imena ne obetajo veliko) in podobno niso zadeve speljali kot je treba in bomo popušili odpravnine odškodnine in še kaj potem bomo morali čarovnice sežgati na gmajni kot nekoč....
piu
06. 10. 2015 22.31
-1
pe?navodo
06. 10. 2015 22.32
-4
Ja maš prav ampak tudi JNAša dost pove pa tudi Janišan ,asocira na orožje. Vsi majo prave priimke hehehe
piu
06. 10. 2015 22.34
-1
pe?navodo
06. 10. 2015 22.22
+7
HAHAHAHAHA Kosove forenzike sestavljajo bivši policiji hahahaha. Dej nehi , te še kvadratnega korena ne znajo zračunat kaj šele da se spoznajo na pravo in finance. Bože moj, še vedno nas vodi mafija. Če Cerar in vlada ne bo NIČ naredil , pol pač bo zgubu volilce, mafija nas bo pa še naprej plenla.
pe?navodo
06. 10. 2015 22.25
+7
In PAZI !!! Miljardna kraja NPU in državno tožilstvo pa ne more prid do dokumentov ker KAO NI PRIJAVE HAHAHAHAHAHA. Pa saj človek ne ve v tej mafijski državi al bi se smejal ali jokal hehehehe.
M_teorija
06. 10. 2015 22.25
-3
Dejte no kakega druzga tiča perje pulit. Kos je bil izbran na javnem razpisu, kar pa pri švedi ni bilo!?
pe?navodo
06. 10. 2015 22.27
+7
Evo, jaz prijavljam CELO NLB z vsemi tajkunsko političnimi mahinacijami pa naj pridejo kriminalisti , NPU in državno tožilstvo v banko raziskovat , namesto DEMENTNIH KOSOVIH POLICAJEV . Dej nehi, MAFIJA.
pe?navodo
06. 10. 2015 22.29
+5
In javni razpis je pa razpisal bivši Kosovski protikorupcijski preizkovalec NOVINAR . Ma da dol padeš.
M_teorija
06. 10. 2015 22.31
-2
pe?navodo
06. 10. 2015 22.45
+9
Nobeden , ker imamo NPU in državno tožilstvo. Ti se ne imenujejo , ti raziskujejo PA ŠE UPOKOJENI POLICAJI NISO hahahaha. To je pa vic leta da miljardno krajo raziskujejo upokojeni policaji. A SPLOH ZNAJO ŠTET ??? Ker kvadrata in korena več sigurno ne poznajo.
mogerad
06. 10. 2015 23.31
+7
se vidi ćigava je banka in komu služi. če ne kje bi dobili delo taki kalibri kot so kosi. predstavljajti se da bi tako delala koprska banka
SDVmafija
07. 10. 2015 04.58
+1
ivan.z Doba
06. 10. 2015 22.17
+3
Pa dobro, sektaši. Sem slišal, da se ljudem v deliriju prikazujejo bele miši. Vam še iz članka v članek prikazujejo komunisti in Kučan. Obenem je sekta edina, ki ima komunista za predsednika in glede na demokratično usmerjenost le tega, bo doživljenjski. Res vam ni pomoči. Ni zdravila! Še DUTB, ki je otrok očeta ivana in matere desne vlade, je kar naenkrat sad komunistov. Pa kje vi vidite kakšnega komunista na politični sceni?! Poznam pa gospo, pravzaprav je tovarišica, zavedna Primorka in partizanka, ki bi vam, kljub svojim 90im letom pokazala, kaj si kot borka in komunistka misli o vas! Gospa se, za razliko od vas, zaveda da smo leta 2015 in da je vojne konec. Poštenje pa ji je še vedno najbolj pomembno. Za razliko od vas!
M_teorija
06. 10. 2015 22.21
+0
Kapitol
06. 10. 2015 22.35
+2
Ne vem pa kje ti vidiš kakšne sekte in sektaše. Obstaja samo dejstvo, da ima leva politčna vse vzvode oblasti države v rokah večino časa zadnjih desetletij in s tem tudi odgovornost. Kakšni pa so rezultati, ko po vseh lestvicah samo drsimo navzdol, ko se povečuje št. revežev, razpada infrastruktura, bolnišnice itd. itd. se pa vidi. Kaj bi sedaj radi da se delamo slepe, da ne vidimo kako se razvijajo druge države in da bi vas ljudje hvalili kot onega kima? Vem pa, da tudi če bi hoteli državo bolje upravljati ne bi mogli, ker niste sposobni.
Brakedirt
06. 10. 2015 23.11
-1
glavno je da ste sektasi dobili dr iz pristine. hahahahaha
ivan.z Doba
06. 10. 2015 23.11
+4
Mi nismo sposobni? Saj ne vladami mi! Vlada nam VSEM neoliberalni klika. In prej , ko to dojame te bolje bo za vse. Po lestvicah navzdol drvimo vse od izsiljenje državne bilance in podeljevanja tajkunskih kreditov od katerih so imeli koristi vsi, ki se pasejo pri koritu. Zaradi mene jih lahko imenujete levi, desni, kodrlajsati... Vsi pa so isti. Pohlep po oblasti in denarju. En folk, en vodja- sekta! . Ta sektaše ne obstoja drugega kot "pištena" desnica in pokvarjena levica. Obstoja tudi tretja stran, stran poštenih ljudi, ki obsojamo vsako lopovščino, ne glede na politični pripadnost . VSAKO. Sektaši tega ne smete in tudi niste sposobni. Vzemite si Kučana, Zemljarič, janšo&co in si ustvarite svojo državo, kjer boste lahko delali kar vam je volja. Nas pa pustite živeti! In misliti s svojo glavo!
ivan.z Doba
06. 10. 2015 23.15
+1
Raspada tisto kar je bilo ustvarjeno v prejšnjem "diktatorskem " režimu, ker ta sistem ni sposoben nič ustvariti! In tudi ni. Razen revežev! Teh ustvarja vedno več!
ivan.z Doba
06. 10. 2015 23.18
+2
Tudi infrastruktura, zdravstvo, šolstvo, socialni sistem, pokojninski, tovarne...VSE je bilo ustvarjeno in postavljeno v gnilem socializmu! Vse so pokradli, razprodali, uničili v sedanji "demokraciji", ki je nekaj boljšega od tistega prej. Da, toda za nekaj posameznikov. Za večino je slabše.
SDVmafija
07. 10. 2015 04.59
+0
No, tvoja inteligenca se razkrije s podatkom, da so pogodbe s temi strici bile podpisane leta 2014. In ponovno letos marca. Ja, JJ je tvoja bela miška, bolnik.
deathbite
07. 10. 2015 10.34
+1
sdv, bolnikj si ti!......21. marec 2013 ob 14:55, zadnji poseg: 21. marec 2013 ob 14:59 Ljubljana - Slaba banka je dokončno ustanovljena, njeni neizvršni direktorji, ki jih je vlada imenovala FEBRUARJA , pa morajo razpis za tri izvršne direktorje objaviti najpozneje do konca junija. Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) oziroma "slaba banka", ki je bila ta teden z vpisom v sodni register uradno ustanovljena, vlada pa jo je tudi sklenila dokapitalizirati s 3,6 milijona evrov, ima za zdaj začasno vodstvo. Njeni izvršni direktorji so Slovenca Boštjan Gjerkeš in Aleš Koršič ter Šved Anders Torbjörn Ingemar MANSSON, ki jih je četverica neizvršnih direktorjev pod predsedovanjem Andreja Širclja na te položaje imenovala začasno kot vršilce dolžnosti. Neizvršni direktorji - Andrej Šircelj, Carl-Johan Lindgren, Arne Berggren in Lars Nyberg - morajo razpis za imenovanje še preostalih treh članov upravnega odbora objaviti najpozneje v šestih mesecih od uveljavitve zakona, torej do 28. junija...... NE KAKAJ
deathbite
07. 10. 2015 10.36
+2
Februarja jih je imenoval vaš ivan. Nekako vam ne gre potvarjanje ne daljne in ne bližnje zgodovine....NE PUSTI RDEČIM MIŠIM DA TE POŽREJO!
M_teorija
06. 10. 2015 22.12
+0
Zoki dost si se žrtvoval za Ljubljeno. Dej iz slabe banke nared odlično!?
mokocoko
06. 10. 2015 22.14
-2
Mega100
06. 10. 2015 21.57
+2
Napišem nekaj proti levi politični opciji mi takoj izbrišejo komentar...
johanca123
06. 10. 2015 22.03
+5
To ni leva politična opcija ampak preoblečeni LDS ZARES roparji ki so najeli načelnega cmeravega piflasrkega pravnika
M_teorija
06. 10. 2015 21.54
+0
Manson gå hem!!