Vodstvo družbe Meblo Jogi vložilo predlog za stečaj

"Razlog tiči v napačnih odločitvah v preteklosti in nahrbtnik je enostavno preveliko breme za poslovanje v sedanjosti. Mogoče so bile tedanje odločitve pravilne, vendar so se spremenile razmere, prav tako tudi cene nepremičnin," je ob vložitvi predloga za stečaj dejal direktor podjetja Meblo Jogi.

Direktor novogoriške družbe Meblo Jogi Aljoša Tomažič je v sredo na novogoriško okrožno sodišče vložil predlog za začetek postopka stečaja. Kot je povedal, so bila bremena iz preteklosti prevelika, da bi podjetje, ki je trenutno zaposlovalo še 61 delavcev, lahko poplačalo vse dolgove in preživelo.

Zaposleni v družbi Meblo Jogi, med katerimi je bilo tudi veliko invalidov, zadnja dva meseca niso prejemali plač, še za kakšen mesec več pa jim družba ni plačala niti socialnih prispevkov.

spanje

(Foto: Thinkstock)

Dogovor o stečaju je bil sprejet na skupščini delničarjev avgusta letos, je povedal Tomažič in nadaljeval: "Tedaj je bil sprejet sklep, da če ne bo prišlo do realizacije posla, ki bi Meblu Jogi omogočil sveža denarna sredstva za nadaljevanje proizvodnje in poravnavo vseh obveznosti, se vloži predlog za stečaj."

Meblo Jogi je želel prodati del proizvodnih prostorov, ki jih ni več potreboval za širitev pohištvenega salona Lesnine, vendar do sklenitve posla ni prišlo. Zato je direktorju ostalo edino, da vloži predlog za stečaj, saj družba ni imela denarja niti za nakup repromateriala, s katerim bi nadaljevali proizvodnjo, za katero so imeli že dovolj naročil. Tomažič je dejal, da so imeli dovolj naročil, da bi lahko normalno poslovali, vendar so bili dolgovi preveliki.

"Razlog za stečaj tiči v napačnih odločitvah v preteklosti in nahrbtnik je enostavno preveliko breme za poslovanje v sedanjosti. Mogoče so bile tedanje odločitve pravilne, vendar so se spremenile razmere, prav tako tudi cene nepremičnin," je dejal.

Direktor Mebla Jogi je povedal še, da blagovna znamka ni bila v njihovi lasti, pač pa so za njeno uporabo plačevali Meblo Holdingu. Od nekdanjega pohištvenega velikana iz Nove Gorice dobro deluje le še družba Meblo Vata iz Mirna, letošnjo pomlad pa je šla v stečaj tudi družba Meblo A + A.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 15
gor do 23.09.2012 13:55:23
iaiao kak je včasih luštno blo zdej pa hlapci zopet smo
Več komentarjev