Gospodarstvo

Direktor TEŠ se je zaklenil v komandno sobo bloka 6 in preprečil stavko

Šoštanj, 12. 04. 2016 11.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
N.Š.K./STA/S.S.
Komentarji
353

Vodstvo Termoelektrarne Šoštanj je zaposlenim preprečilo tretjo napovedano stavko v energetiki. Kot trdi predsednik sindikata, se je direktor podjetja zaklenil v komandno sobo bloka 6 in izvajal psihičen pritisk na zaposlene. Izvedbo stavke so preprečili tudi v Dravskih elektrarnah.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Incident med stavko
    01:23
    Iz SVETA: Incident med stavko
  • Iz 24UR ZVEČER: Tragikomedija v Tešu
    05:30
    Iz 24UR ZVEČER: Tragikomedija v Tešu

Tretja napovedana stavka Sindikata dejavnosti energetike (SDE) Slovenije je v Termoelektrarni Šoštanj (TEŠ) poskrbela za pravo dramo. Kot je sporočil predsednik sindikata TEŠ Danijel Tajnik, je bila izvedba splošne stavke v termoelektrarni onemogočena s strani poslovodstva TEŠ. "Poslovodstvo je s svojo prisotnostjo v zaklenjeni komandni sobi B6 izvajalo dodaten psihičen pritisk na zaposlene. Neuradno jim je bilo rečeno, da se bodo znašli na seznamu presežnih delavcev, v kolikor bodo izvajali aktivnosti v smislu omejevanja proizvodnje električne energije, saj bi s tem lahko povzročili gospodarsko škodo," so zapisali v zapisniku o poteku stavke.

Direktor se je zaklenil v komandno sobo

Danes bi morali v okviru napovedane stavke zmanjšati proizvodnjo elektrike v TEŠ, pa je poslovodstvo to zaposlenim preprečilo.
Danes bi morali v okviru napovedane stavke zmanjšati proizvodnjo elektrike v TEŠ, pa je poslovodstvo to zaposlenim preprečilo. FOTO: Miro Majcen

Kot smo neuradno izvedeli, se je direktor TEŠ Arman Koritnik z nekaj svojimi uslužbenci zaklenil v komandno sobo bloka 6 in s tem preprečil da bi zaradi stavke zmanjšali proizvodnjo elektrike. V komandni sobi je običajno posadka sedmih ali osmih ljudi, vanjo pa se je direktor zaklenil ob 7. uri in preprečil vstop vsem, ki so želeli izvajati stavkovne aktivnosti. Stavkajoče, ki so dobili pisna navodila, kako naj stavko izvajajo, pa je po besedah predsednika sindikata energetikov Branka Sevčnikarja ustrahoval do te mere, da stavke niso upali izvesti.

Izvedbo stavke so preprečili tudi v Dravskih elektrarnah. "Preprečili so dostop tistim, ki so želeli izvesti stavkovne aktivnosti," je dejal predsednik sindikata delavcev v energetiki Branko Sevčnikar. in dodal, da je stavka v Soških elektrarnah potekala po načrtih, tam so zmanjšali proizvodnjo.

Sindikat je še zapisal v poročilu, da je bilo danes v TEŠ povečano število varnostnikov, s čimer je, tako sindikat, vodstvo še dodatno povečalo pritisk na udeležence in izvajalce stavke. "Zaradi navedenega so delavci zaposleni na proizvodnji enoti B6 podlegli psihičnim pritiskom in zaradi tega niso izvedli stavke v skladu s poslano depešo Stavkovnega odbora SDE Slovenije," še navajajo v zapisniku.

Zaradi prepovedi stavke v Termoelektrarni Šoštanj in Dravskih elektrarnah Maribor ni prišlo do omejevanje proizvodnje, kar je bilo v okviru stavke predvideno za med 8. in 10. uro. V Mariboru se je zaplet mirno razpletel, v Tešu pa se je zaostrilo. "Tu je očitno prišlo do nasilja, do neke prisile nad tistimi, ki so bili na delovnih mestih. To zahteva ukrepanje," je poudaril Sevčnikar. 

Nad ravnanjem poslovodstva je zgrožen tudi sindikat TEŠ, zato od SDE Slovenije in ustreznih inštitucij pričakuje, da bodo ustrezno ukrepali, saj gre po njihovem mnenju za kršitev zakona o stavki.

Sevčnikar: 'Nastala je absurdna situacija'

Tretji dan splošne stavke v energetiki je zaznamoval zaplet v Termoelektrarni Šoštanj in Dravskih elektrarnah, saj so zaposlenim preprečili izvajati stavko z omejevanjem proizvodnje električne energije.

Sevčnikar sicer v tem trenutku še ne more napovedati, kako bo sindikat ukrepal, o tem bo v sredo odločal stavkovni odbor. Bodo pa o incidentu, ko se je stavkajočim preprečilo stavkati, obvestili vlado oziroma ministrstvo za infrastrukturo in ostale deležnike. "Nastala je absurdna situacija. Stavkovni odbor se bo dogovoril, kako bomo ukrepali," je dejal in dodal: "To je treba rešiti na krovni ravni. Stavko je napovedal Sindikat delavcev dejavnosti energetike Slovenije, in sicer vladi. In če se izvaja nasilje nad stavkajočimi, mora sindikat ukrepati."

Splošna stavka, danes se je izvedla tretji dan, se je sicer po načrtih odvila v Soških elektrarnah in ostalih družbah. Stavki se je pridružilo približno enako število zaposlenih kot v prvih dveh dneh stavke - blizu 3000, je še dejal Sevčnikar.

''Dejstvo je, da so proizvodni objekti kritična infrastruktura in temu primeren je bil tudi današnji odziv poslovodstva TEŠ''

V Termoelektrarni Šoštanj (TEŠ) je danes potekala dvourna napovedana stavka zaposlenih. V obvestilu o izvedbi splošne stavke je stavkovni odbor TEŠ napovedal, da se bodo stavkovne aktivnosti izvajale na delovnih mestih. Poleg tega pa zakon o stavkah določa, da stavkovni odbor in delavci, ki sodelujejo v stavki, ne smejo delavcem, ki ne sodelujejo v stavki, preprečevati, da bi delali.

''Poslovodstvo TEŠ se je glede na dogajanja preteklih dni odločilo posebej zavarovati vitalne dele družbe TEŠ in tako v duhu dobrega gospodarja preprečiti povzročitev potencialne materialne in poslovne škode družbi. Dejstvo je, da so proizvodni objekti kritična infrastruktura in temu primeren je bil tudi današnji odziv poslovodstva TEŠ,'' je sporočila Petja Rijavec, vodja službe za korporativno komuniciranje skupine HSE.

Dodala je, da je v Dravskih elektrarnah Maribor (DEM) stavka, v nasprotju z napačnim poročanjem nekaterih medijev, potekala v okviru stavkovnih pravil; ''ekscesov ni bilo, poslovodstvo družbe pa stavkajočih ni omejevalo''.

Vodstvo HSE je danes pozvalo stavkovni odbor Sindikata dejavnosti energetike k začetku pogovorov in pogajanj ter oblikovanju konstruktivnega dialoga.

Zapisnik sindikata o poteku splošne stavke v TEŠ
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (353)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gongash
16. 04. 2016 16.06
+0
majstr4
15. 04. 2016 13.24
+1
V primeru, če gre za pomanjkanje energije, obstaja tudi možnost, da jo nekdo načrtno izčrpava ! To je treba preveriti! Ne poznam točno problematike, ampak malo razmišljam... Če bi šlo za terorizem, bi nekdo verjetno v omrežje priklopil kak trafo ali grelec ali bilokaj- nekaj kar porabi veliko energije.. Obstaja tudi možnost, da za to celo plačuje!! To so sicer zdaj nekoliko hude variante, ampak, če bi bil jaz terorist bi verjetno probal kaj takega. Sepravi: od nafte nagrebeš denar, ga prešvercaš v EU in načrtno iztrošiš energijo iz elektro omrežja dokler posameznih področij ne odklopijo in potem tam nekje napadeš,.. zavzameš talce phah nevem kako sem sploh prišel do te ideje ampak.. :) ja če se pride do takšnega razkritja, potem direktor nima prav
slovenskidelavec
15. 04. 2016 09.30
+1
Plače na minimalca tako kot so v privatnem sektorju, da bomo na istem, nato pa naj štrajkajo. Zakaj ni štrajka v privatnem sektorju, ker sindikat dela z delodajalci in jih pravice delavcev ne zanima. Vsakega toliko časa se šopirijo v medijih od akcije pa bolj malo.
enakostzavse
15. 04. 2016 08.58
+2
Kot je srebrni že napisal, naj stavkajo drugod, recimo na trstenjakovi, od koder so dobili navodila za stavko. Sdsovci pokvarjeni najprej pokradejo skor miliardo od gradnje teš6, sedaj pa delavce hujskajo proti vladi in jim ukažejo, da odklopijo elektriko. Zakaj že jo naj odklopijo ? A je mogoče ne plačujemo ? Banda spletkarska.
nikhrast
14. 04. 2016 15.57
+3
Če delavci stavkajo, potem jih uprava, menedžerji, varnostniki... sploh ne bi smeli spustiti v tovarno. Kateri lastnik podjetja bi pa pustil stavkajoče v svoje podjetje da mu tam delajo škodo. Samo poglej škodo ki so jo naredili kjer so stavkajoči vlomili v tovarno.
majstr4
14. 04. 2016 10.11
+2
Bognedej dab kdo pršu pred 7 na šiht :)
majstr4
14. 04. 2016 10.11
+5
flojdi
13. 04. 2016 19.57
-2
naj kar ostane tam.
Uporabnik419925
13. 04. 2016 15.30
+9
Moje osebno mnenje je sledeče: število zaposlenih delavce v TEŠ 6 in v upravi PV je absolutno preveliko. Dejansko je več kot 250 do 300 ljudi odveč. Na žalost živimo v času kapitalizma, ki ne deluje na principu socializma, ki je bil utečena praksa v bivši državi. Vzemimo povprečno bruto plačo 2300€ ter to pomnožimo z 250 do 300 delavcev v najslabšem primeru je to več kot 8 milijonov evrov prihranka na letni ravni z stroški dela. Torej sedaj trezno razmislimo zakaj bi delodajalec plačeval več kot 8 milijonov € letno, če lahko TEŠ 6 ter Uprava Premogovnika Velenje deluje brez tega odvečnega balasta. Ja to je grenko jabolko v katerega je potrebno ugrizniti in ljudje bodo odšli na zavod za zaposlovanje in razumem vodilne v HSE zakaj mora priti do odpuščanja. O Šaleškem lobiju obrtnikov dobaviteljev za PV nebi izgubljal besed celotna jama ve, da ves nabavljeni material preplačamo odvisno od izdelka 15 do 300%. V kako skorumpirani državi živimo, dejansko je Slovenija najbolj skorumpirana članica Evropske Unije.
Tom Roblek
13. 04. 2016 11.49
+6
težko si predstavljam, kakšni b*bci ste v resnici nekateri pisuni tukaj. Kot prvo.... zakaj stavkajo delavci TEŠ. Kaj vi ne bi šli stavkat, če bi vas v vaši delovni organizaciji zradirali več kot tretjino? Kot drugo..... ostala elektrodistribucija stavka zato, ker bodo zato, da bi se nekateri krepko omastili (samo svoje riti!) z razprodajo našega premoženja. Lahko obračate kakorkoli želite, ampak zaenkrat smo državljani lastniki teh omrežij. In, če mislite, da elektrika ...kar je...in nastane iz nič in kar pride v bajte, se malo zamislite. Če nam bodo razprodali to, ne bo nihče imel od tega koristi, razen tistih, ki si bodo nafilali žepke in odnesli ven v oaze.... Jaz pač ne morem pomagat, če so že prej zafurali vse v ostalih panogah, me pa boli, da takole gledate na nas navadne delavce v elektrodistribuciji. Mislite, če bo manj monterjev, boste imeli nižje položnice a kaj? Dream on....
razocarani
13. 04. 2016 12.52
+9
dragi sodrzavljan ,,ne se jezit ,,imas popolnoma prav ,v vsem kar si napisal ,,tudi mene jezi da je toliko naroda v tej dezeli tako zaplankano ,,nocejo videti kdo nam je najvecji sovraznik ,,to kar dela elita v gospodarsvu politiki ,bancnistvu je rop in genocid ,,da si gospodje pobasejo nekaj miljonckov so opustosili celo dezelo ,,vse kar se je dalo so si prilastili kar pa jim ni slo v zep pa so namerno unicili ,,z ciljem da nas zradirajo kot nacijo ,,se nas bi prodali ce bi bili drugje kupci tako pokvarjeni kot nasa gospoda ,,ja hudo so nas opeharili z to novo drzavo ,,pa se mi ne joka po jugi a tam so take zlocince delavci odnesli ,,danes je delavec nujno zlo ,,in tisti ki bi morali delavce zascititi ze po sstrankarski pripadnosti so nam zabili sekiro v hrbet ,,prvi je gospod milan hisam ki je z svojimi junaki iz foruma izropal dezelo ,,ja prav sem napisal ,,no tudi ostale sekte se obilno trudijo da pospravijo zadnje drobtinice ,,
Bojan-F
13. 04. 2016 13.23
+5
Ne mores pricakovati nobene naklonjenosti javnosti, ker ste nekredibilni, saj ste drzali zakelj pri neodgovorno vodenem projektu TES-6, ceprav kot sindikat niste bili v liniji odlocanja ampak samo (neeticen) stakeholder z nalogo pritiska. Sedaj, ko vas ne rabijo vec, pa vas bodo odvrgli kot par nogavic z luknjo. In sedaj se obesate na domnevno privatizacijo.
Tom Roblek
13. 04. 2016 13.36
+3
ne vem o kom govoriš, ker noben od nas - beri: zaposlen kot delavec elektro podjetja, ni imel nobene pravice odločanja o čemurkoli. Še za stroko na splošno nisem prepričan, razen šaleškega "lobija" (razumljivo ne?)! Zato se mi zdi najmanj nesramno tole podtikanje o držanju žakla. O "domnevni" privatizaciji pa tole. Nobena normalna država, ki ji je mar za svoje prebivalstvo, ne bi privatizirala vodnih virov,električnih in telekomunikacijskih vodov in cest, ker je to skregano z vsako pametjo. Lastnine ljudi pač ne prodaš neki zidarski firmi, ki spotoma še postavlja štange in koplje jarke.... ali še slabše, nekim skladom, ki itak ciljajo samo na razliko v kupnini!
Bojan-F
13. 04. 2016 14.01
+6
Ko smo recimo na teh straneh pisali proti nacinu vodenja projekta TES-6 ali ko se je dogajalo kaj neugodnega za projekt TES-6 so stopili pred kamere sindikalisti (poglej si stare posnetke) in opravicevali investicijo z delovnimi mesti (da o Saleskem lobiju sploh ne pisem). Kao visek delovnih mest je moral biti znan ze pred 10 leti ampak so vas potrebovali. Sedaj pa vas ne vec, ste samo se strosek. Zakaj sem napisal "domnevna privatizacija", ker vseeno upam, da se kdo ne bo spomnil, da bi prodal ali "monetiziral" npr. Dravske elektrarne.
Mojster123
13. 04. 2016 19.31
+1
Tom Roblek ni lepo da zmerjaš. Jaz ne bi šel stavkati, ker bi odpustili 30% sodelavcev, ker je stavkati proti temu popolnoma nesmiselno. To da si lastiš elektrarno pa veliko pove o tvojih pogledih, če bi bil jaz tvoj šef bi te nemudoma odpustil, tako da imaš pravzaprav veliko srečo.
srebrnibreg
13. 04. 2016 19.37
+3
Vse lepo in prav ampak naj gredo pred parlament in tam stavkajo ne pa na našem hrbtu, ker jim mi nič ne jemljemo ampak oni tam.
Mr.
13. 04. 2016 11.30
+0
Ne gre za preprečitev stavke!!! Dragi novinarji stavkali so! Gre samo za odgovorno ravnanje da neodgovorni stavkajoči povzročijo še več škode kot so jo! Edini pravilen ukrep vodstva bi še bil da odpusti 300 ljudi in ostalim zniža plače za 80%. Bodo vsaj spoznali kako je večini zaposlenih v gospodarstvu!!! Lahko je sra.. iz polne ri..
razocarani
13. 04. 2016 12.56
+1
je z cim se ti fotras da si tako pokvarjen ,sigurno nisi bil nikoli delavec ,,ja taki kot si ti ste res vredni vsega prezira ,,skodo ki jo povzracete gospodje te pa ne moti ,,ropanje vseh nekoc nasih firm ,,razprodaje za par cekinov ,,in ostale prevare z namenom obogatitve posameznikov te ne motijo ,,zalosti me da ste nekateri tako sovrazni do delavstva ki vas hrani ,,ja brez delavcev bi bili tudi vi goli in bosi ,,pa se lacni ,,od zlobe se ne da nasititi ,,vasih lacnih zelodckov ,,
Mr.
13. 04. 2016 18.36
+4
@dolgi nos ... Ne vem sicer zakaj se razburjaš in žališ!? Stavka in doseganje stavkovnih zahtev je eno; vzeti si pravico in izsiljevati na tak način, da povzročaš škodo nam davkoplačevalcem in porabnikom el.energije, ki smo in bomo morali plačevati to zavoženo investicijo je pa nekaaj popolnoma drugega! Kar se plač tiče v elektru so pa sramotno visoke glede na opravljeno delo! So zgrajene na nas navadnih državljanih in gospodarstvu, da se razumeva. Ko mi nekdo razlaga s povprečno plačo 2600 eur, o lačnih in golih mi gre na bruhanje da se razumeva, ker tak osebek nima pojma kako živi s 450 euri tročlanska družina... Malo se zamisli!
Mojster123
13. 04. 2016 19.33
-3
ONniON
13. 04. 2016 09.46
+0
v času ministrovanja social demokratov gre slovenija samo navzdol, stopnja tveganja revščine se je iz leta 2009 odkar vodijo dvignila iz 11 % enim nižjih deležev takrat na 14,5 % v letu 2014 , dobro na gre ane, zato bote volivci še 100x volili SD
ROMELS
13. 04. 2016 09.59
+6
ONniON
13. 04. 2016 10.06
+0
verjamem da židane volje , zato pa vam tudi ne bo boljše, imeli boste vedno nižje plače in penzije ter vse višje davke , srečno v vse večji revščini
žlikrofi
13. 04. 2016 11.31
-2
razocarani
13. 04. 2016 13.01
+2
tolar ,,kakorkoli obrnes bodo tile povzpetniki na vrhu politike ,,cetudi jih nihce ne bi volil ,,ze volilni sistem je tako v k..zal nimamo prav nicesar na izbiro ,,zato pa je kot je ,,tudi ostale sekte so kar krepko harale po nekoc nasih firmah ,,dokler se ne bomo poenotili in odstranili prav vse dosedanje in bivse povzpetnike ne bo bolje ,,se ce bi imali tujce v parlamentu nam ne bi naredili toliko slabega ,,to kar se v tej novodobni ukradeni drzavi dogaja ni ta dezela dozivela se od nobenega okupatorja ,,se ti so vec zgradili kot tile nasi novodobni unicevalci ,to je res previ genocid nad slovenstvom ,,
ROMELS
13. 04. 2016 09.44
+3
Zaradi njihovih PREvisokih plač je elektrika tako draga za gospodinjstva. Včasih je bila elektrika tako poceni, da so položnice plačevali le 4x letno, ker bi z mesečnim plačevanjem strošek elektrike po nepotrebnem povečali.
Tom Roblek
13. 04. 2016 09.57
+2
Najprej se pozanimaj čemu stavka in koliko plačuješ elektriko sedaj napram ostalim evropskim državam. Ko bodo razprodali še to infrastrukturo..... si zapomni te besede, ker boš imel še dražje položnice.
Mojster123
13. 04. 2016 19.38
+5
zakaj lažeš, pri nas je elktrika dražja kot npr. v avstriji ali italiji. torej?
damirg@email.si
12. 04. 2016 21.11
+4
minimalna plača 1200€, povprečna plača 1600€ neto. izobarzba: 60% srednja šola. kaj tem delavcem ni jasno?
fljfo
12. 04. 2016 21.18
+6
Oni že imajo dovolj, moti nas, ker imamo mi manj...
26277
12. 04. 2016 21.28
-1
damirg......oprosti..... glede na izjavo.... tvoj IQ je zelo nizek... podpovprečjem... moja ocena 50- 60. lp
Kollerik
13. 04. 2016 08.53
Tom Roblek
13. 04. 2016 09.46
+6
zakaj laži? 28 let na elektru. moja plača z dodatki cca 1000 evrov neto. Res bogatija ni kej. Jaz bi vsakemu privoščil minimalca jurja v tej Sloveniji, ker to ni noben dnar. Ne vem za direktorje,svetovalce direktorjev in njihove svetovalce... ampak, a zdej vidte kam so nas pripeljal? Namest, da bi bil tisočak osnova za vsacga normalnega delavca, bi sedaj tisti, ki imajo 600, poklali tiste, ki imajo 1000! Bravo, no! S takim mišljenjem lahko vsi pocrkamo in s epobijemo med sabo, da bodo razni mramorčki imeli dovolj dodatkov....
razocarani
13. 04. 2016 13.10
+2
lubi sodrzavljani ,,le zakaj toliko jeze ,,a vi sploh veste zakaj ta stavka ,,ce ste ljubosumni na place stavkajocih se kregajte v svojih firmah za boljse ,,tu ne gre za place pac pa ker gospoda zeli prodati se zadnjo drzavno firmo ki je kaj vredna ,,no potem pa se boste grabili za glavce ko vam bodo tujci solili pamet ,,pa se vodo nam mislijo prodati ,,in kaj bo iz tega ,,vse se bo zeloooo podrazilo ,,v nebo ,,ja dragi sodrzavljani ,,ravno zato ker smo med seboj tako sprti nam gospoda vse krade izpred nosa ,,a se vam res noce posvetiti kako zadeve tecejo ,,koliko provizije pa bi gosposka pobasala od prodaje ,,vprasajte bavcarja zakaj je tako dobro -donosno firmo prodal ..pa zakaj je prodal koprsko banko ,pa drogo ,,kolinsko ,,hotel palac,, vsak posel ki se je ali se sklene je vedno vmes provizija ,,zato pa so vse te zlocinske prodaje ,,sicer pa ce nimate z cim misliti je vse zastonj
Mojster123
13. 04. 2016 19.46
+0
dolgi nos nekateri se moramo boriti na trgu, stalno izboljševati svoje storitve in izdelke in se boriti na trgu za preživetje, da plačamo davke nenasitni državi in plačujemo drage storitve raznih elektro podjetij in drugih monopolistov. in ne, ni res da se bo podražilo, že zdaj plačujemo dražjo elektriko kot v avstriji in italiji, zato ne laži, ker ti bo nos še zrasel.
Mojster123
12. 04. 2016 21.08
+1
Gospod Arman Koritnik ima vse moje spoštovanje in si zasluži odlikovanje in naj služi za vzgled vestnega, poštenega in odgovornega dela. Stavkajoči pa, če niso zadovoljni z delom v priviligirani panogi naj pustijo službo in se preiskusijo kje drugje, elektrarna ni njihova in naj dvignejo svoje lene riti in odidejo.
komarec
12. 04. 2016 21.51
+3
Ne bluzi, kdo ti je kriv, če ti nisi sposoben imeti dobro službo.
Kollerik
13. 04. 2016 08.53
-1
razocarani
13. 04. 2016 13.15
-1
kolerika ,,ja res te samo fovsarija drzi pokonci ,,a ti sploh ves zakaj je ta stavka <,ko bo gospoda naredila kar namerava bomo se ob zadnjo firmo ki je se pozitivna ,,zal taki kot si ti tega nimate z cim dojeti ,,saj ne strajkajo zaradi plac ,,tu se gre da odpustijo cim vec delavcev in da za to dobijo priprodaji cim vec ,,pa ne za drzavno blagajno pac pa da jim kapne cim vecja provizija ,,a so imali kaj delavci od izgradnje tes 3 ki je zeloooo izgubaska ze sedaj ,,le kdo bo vrnil vse te stotine preplacanih miljonckov ,,so pa si gospodje zelo opomogli ko so izropali tudi to gradnjo ,,no vse zastonj ce nimas spomina ,,koliko je bilo o tem govora in napisano pa preiskav ,,in kot vedno nic ,,gospodje ropajo naprej
Mojster123
13. 04. 2016 19.41
druže droze - kaj pa če obrneva, kdo je tebi kriv, če ti nisi sposoben biti direktor??
Mojster123
13. 04. 2016 19.42
dolgi nos znaš ti še kaj drugega kot žaliti? upam da te vržejo iz službe, da si boš namesto elektrarn lahko lastil zavod za zaposlovanje. boš potem pameten.
komarec
13. 04. 2016 19.53
darkoprofi jaz imam odlično službo, sam na svojem in mi dobro laufa, tako, da ti ni treba srbeti, marsikdo mi zavida. Samo toliko.
Mojster123
13. 04. 2016 20.54
droze sem vesel zate. tudi meni ne gre slabo, tudi na svojem. eni mi sigurno zavidajo, ampak se ne obremenjujem s tem. vsak spi tako kot si postelje, ali ne? pač pa se glede na to čudim nekaterim tvojim stališčem, ampak kaj hočemo, sto ljudi sto čudi.
piko2263
12. 04. 2016 21.06
+2
Delavcem in direktorju bi morali dati ponudbo, ki je ne bi mogli zavrniti! V stilu Botra!!!
piko2263
12. 04. 2016 21.03
+4
Se pravi 7 ali 8 ljudi odpustiti in zaposliti še enega direktorja!
komarec
12. 04. 2016 21.53
+5
Tam dela vse avtomatsko treba je pa vse skupaj stalno nadzirati. Če bi se danes zgodil izpad med tem časom ko je bil direktor v tej sobi, bi jo kaj hitro odklenil, saj nima pojma kako vsa situacija deluje, za to ne piši oslarij.
razocarani
13. 04. 2016 13.17
+1
koncno komentarji ki veljajo ,vecina jih je samo o neki fovsarili glede delavskih plac a ti stavkajo iz cisto drugih razlogov ,,hvala ke nekateri se dobro razmisljate ,,sem se ze bal da nas ni ravno veliko
nesre?ko
12. 04. 2016 20.45
-1
Kdor do sedaj nima vrta preštihanega ,nima kaj iskat in smetit po portalu! Jasno!!!
26277
12. 04. 2016 21.30
ONniON
12. 04. 2016 20.24
+3
V Sloveniji je pod pragom revščine živelo leta 2014 290.000 slovencev ali 14,5 % delež kar nas ne uvršča med nižje v evropi, najnižji delež revščine so imele češka, nizozemska, danska,finska in Slovaška, tudi javni dolg se je močno povečal v Sloveniji iz 8 milijard v letu 2008 na 32 milijard leta 2015, službe so pa slabo plačane in začasne ,krasna dežela smo ane
srebrnibreg
12. 04. 2016 20.30
+1
A bejž no bejž. Res? Kaj si ti razen jamranja naredil, da ne bi bil toliko pod tem pragom? Si odprl kakšno firmo in zaposlil nekaj sto delavcev ali samo po državi udrihaš?
ONniON
12. 04. 2016 20.35
+1
ministrstvo anje kopač mrak iz social demokratov ki odločajo o teh zadevah je revščino povečalo iz 11 % v letu 2009 na 14,5 % v letu 2014, krasna dežela, še naprej volit SD, tudi služba vam danes ne pomaga da boste solidno živeli, vse več zaposlenih je pod pragom revščine, birokracija se razrašča, to je vse politika SD zahvaliti se SD, statistika me ne preseneča
FC Chelsea2
12. 04. 2016 20.03
+12
to pomeni da je direktorju prvič ratal priti prej v službo tako zgodi verjetno še ni bil
razocarani
13. 04. 2016 13.19
+1
verjetno se je zgubil in zaklenil iz strahu ,,
majstr4
14. 04. 2016 10.14
jah če je to res, da je prišel ob 7.00, potem se bojim, da ima direktor prav !
takje
12. 04. 2016 20.01
+5
Totega prepotentnega frajera nesposobnega in njemu podobne je treba spustiti skozi delavske roke, druge ni. Enkrat bo treba začeti!