Gospodarstvo

Vrisk: To jemljem kot zaupnico mojemu delu

Ljubljana, 21. 11. 2017 19.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Na izrednem občnem zboru Zadružne zveze Slovenije so zadružniki podprli Petra Vriska na mestu predsednika upravnega odbora zveze. Kritikom pa je sporočil, da so naredili škodo tako banki kot celemu zadružnemu sistemu.

Zadružna zveza
Zadružna zveza FOTO: POP TV

Na izrednem občnem zboru Zadružne zveze Slovenije so zadružniki podprli Petra Vriska na mestu predsednika upravnega odbora zveze in Ivana Kureta na mestu predsednika nadzornega odbora. Slavka Rabiča, Boruta Florjančiča in Ivana Dreva tudi niso odpoklicali z mest članov upravnega odbora. "To jemljem kot zaupnico mojemu delu," je dejal Vrisk.

Zadruge so se danes odločale o treh predlogih, in sicer o predlogu osmih članic zveze za odpoklic prvega moža zveze Vriska in o predlogu osmih članic zveze za odpoklic Ivana Kureta, predsednika nadzornega odbora zveze. Članice so glasovale tudi o predlogu upravnega odbora Zadružne zveze Slovenije za odpoklic treh članov upravnega odbora Zadružne zveze Slovenije. Izrednega občnega zbora se je udeležilo 64 zadrug članic zveze.

Od tega je 44 članic podprlo Petra Vriska, 20 zadrug pa je glasovalo za njegov odpoklic. Kuretu je podporo izreklo 49 zadrug od skupaj prisotnih 62, 13 jih je glasovalo za njegov odpoklic.

Članice Zadružne zveze Slovenije niso izglasovale odpoklica treh članov upravnega odbora. Od 61 prisotnih članic je za odpoklic Ivana Dreva glasovalo 22 članic, za odpoklic Boruta Florjančiča 23 članic in za Slavka Rabiča 21 članic, kar pomeni, da omenjeni ostajajo člani upravnega odbora Zadružne zveze Slovenije.

Vrisk je po zaključku izrednega občnega zbora povedal, da je z rezultatom dvotretjinske podpore zadovoljen. "To jemljem kot zaupnico mojemu delu in celotne ekipe zveze," je dejal.

Opozoril je, da ukvarjanje z izrednim občnim zborom ni prišlo v primernem času, saj morajo zaradi prodaje dela svoje banke paziti, kaj se govori v javnosti. "Ti podpisniki so naredili škodo tako banki kot celemu zadružnemu sistemu. Da se toliko negativnega piše v medijih zagotovo ni dobro," je dodal.

Zveza se ukvarja s prodajo lastniškega deleža Deželne banke Slovenije, kar od Kapitalske zadruge, ki jo tudi vodi Vrisk in je večinska lastnica banke, zahteva avstrijska banka BKS, ki bi ji morali zadružniki že konec septembra vrniti nekaj več kot devet milijonov evrov posojila. O številkah danes Vrisk ni želel govoriti, je pa potrdil, da postopek teče normalno. "Prodati želimo tolikšen del, da se kredit povrne, ostalo želimo ohraniti. Končno odločitev pa bodo sprejeli upravni odbor Kapitalske zadruge, nadzorni odbor in občni zbor," je še poudaril.

Na vprašanje o morebitnih spremembah v prihodnje, da bi zadružna zveza delovala bolj povezano, je Vrisk odgovoril, da zveza deluje trdno in transparentno. "Evidentno smo imeli dobre rezultate na vseh področjih. V vseh teh letih smo veliko naredili na pozitivni podobi zadružništva na slovenskem. Očitki so bili torej brez podlage. To smo tem posameznikom že tekom tega mandata vedno razlagali vendar so nalašč to izpostavljali in danes so dobili tudi jasen odgovor velike večine občnega zbora zveze," je sklenil Vrisk.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik113089
23. 11. 2017 17.14
+1
Peter Vrisk - kmečki Bine Kordež...
macek_garfield
22. 11. 2017 17.19
+1
vrisk je se ena pijavka, ki se kot klop oprijema lepo placane sluzbe z vsemi dodatki, gotof je pa to
ecnarf
22. 11. 2017 11.43
+1
samo nakladanje tov. Vriska
mzz66
22. 11. 2017 15.52
ecnarf
22. 11. 2017 11.37
+1
Vriska zanima samo koliko bo zase pobasal ,za kmete in banko mu je malo mar.On se šlepa že 25 let na raznoraznih funkcijah kot večina slo. politikov ki mislijo da so nenadomestljivi.
ecnarf
22. 11. 2017 11.38
dajte v javnost kako plačo ima in kakšne dodatke.......................
hle
21. 11. 2017 21.40
+11
Niso ga podprli kmetje ampak direktorji zadrug kar je velika razlika
Zrkizz
21. 11. 2017 21.27
+6
Vprasanje je ali so kritiki res naredili veliko skodo ali jo je kdo drug?