Gospodarstvo

Če bo kakovost, bo tudi Hugo Boss

Ljubljana, 28. 09. 2009 10.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
D.Š./D.L./P.J.
Komentarji
8

Starman je dejal, da v Muri vso energijo usmerjajo v ohranitev poslov. V podjetju Hugo Boss pa trdijo, da bodo še naprej sodelovali z njimi, če bodo ohranili kakovost in naročila izpolnjevali v roku.

"Mi enostavno delamo, kako to stvar zapeljati naprej, da se premaknemo z mrtve točke," je glede reševanja Mure dejal Starman.
"Mi enostavno delamo, kako to stvar zapeljati naprej, da se premaknemo z mrtve točke," je glede reševanja Mure dejal Starman. FOTO:

Novi predsednik uprave Mure Bojan Starman je za 24ur.com komentiral dogajanje v Muri. “Vse delamo v tej smeri, da se posli ohranijo in da se stvari normalizirajo ter da v prihodnje ugotovimo, koliko delavcev potrebujemo. Vse to v tako velikem podjetju ni enostavno, vsega se ne da naenkrat urediti.”

Še vedno delajo tudi na tem, da prepričajo podjetje Hugo Boss, da se stvari normalizirajo, je še dejal Starman. "Poslali jim bomo zagotovila, naj ne bodo zaskrbljeni in v strahu. Z njimi želimo sodelovati še naprej. Upam, da bo ta zadeva zalegla, saj so toliko časa že sodelovali z nami in ni kar tako izgubiti take kapacitete. Z njimi smo v stiku, se pogovarjamo. Računamo, da bomo zagotovili te garancije in nadaljevali sodelovanje," je prejšnji teden za 24ur.com povedal Starman.

Kot kaže, jim je uspelo. Iz Huga Bossa so namreč za 24ur.com danes poslali sporočilo: "Hugo Boss vztraja pri poslovnih odnosih z Muro. Vendar pa jih bomo lahko ohranili le v primeru, da bodo ohranili kakovost izdelkov in točnost naročil."

Vse je treba postaviti na temelje

Na novinarsko vprašanje, na katera področja v podjetju so se najprej osredotočili, pa je danes dejal: “Na vse se moramo osredotočiti, eno so pravni postopki, spet drugo tekoči postopki in načrti. Najbolj pa so pomembni predvsem posli, ker bomo od tega živeli.

Čisto vse je treba postaviti na temelje. Vse, posle in organizacijo. Mi enostavno delamo (na tem), kako to stvar zapeljati naprej, da se premaknemo z mrtve točke. Pogovarjamo se, da bomo pravilno ukrepali,” je še povedal. Glede sestanka z nekdanjim tehničnim direktorjem Mure Milanom Mörcem pa je dejal, da se je z njim dobil, prav tako pa ima sestanke tudi s pravniki in drugimi službami.

Vizija je jasna 

Milan Mörec, nekdanji tehnični direktor in član uprave Mure, od danes naprej pomaga Starmanu. Človek, ki je v Muro pripeljal tudi nemški Hugo Boss, je prepričan, da ta Mure ne bo zapustil.

Koliko delavcev bo ohranilo delovna mesta, za zdaj še ni jasno.
Koliko delavcev bo ohranilo delovna mesta, za zdaj še ni jasno. FOTO: Dare Čekeliš

"Vizija je jasna, do vseh partnerjev in lastne blagovne znamke je treba biti strokoven, pošten, kakovosten. Vedno imam v mislih pridne delavke, ki delajo kakovostna oblačil, in to bo temelj, trudili pa se bomo dobiti čim več naročil in s tem tudi delo za čim več delavcev," je dejal Mörec, ki je Muro zapustil pred dvema letoma, sicer pa je delal v njej 30 let.

Stečajni postopek

Bojan Starman kot tudi Milan Mörec ne želita ugibati, koliko delavcev bo obdržalo delo. Delo za spomladansko kolekcijo bo težko dobiti, ker je že prepozno, zagotovo pa bo več dela za prihodnjo sezono jesen-zima, ki se začne pripravljati marca, je povedal Mörec.

Protest Murinih delavcev-6
Protest Murinih delavcev-6 FOTO: POP TV

Stečajni postopek Mure bo sprožen predvidoma ta teden. Starman je pred nekaj dnevi dejal, da stvari glede stečajnega postopka še niso dokončane, da pa je "bolj ali manj jasno, da se bo na mrtvih podjetjih izpeljal stečajni postopek, da se bo lahko nadaljevalo na novem jedru". Tako še ni jasno, katera podjetja iz Murine skupine bodo šla v stečaj, saj Starman še nima vseh podatkov iz bilanc teh podjetij, po katerih bo ugotovil, ali so podani razlogi za stečaj ali ne.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gnu
01. 10. 2009 15.31
Mojstri v Muri niso vredni nič. Vredne so zveze, blagovne znamke (HUGO BOSS) in državni lobij. Ko kupiš HUGO BOSS obleko za 500€, ki jo je mojster zašil v enem dnevu, plačaš mojstru 15€, 485€ pa plačaš naš gnil družbeni sistem.
29350
29. 09. 2009 08.34
Pozdravljam odlocitev, da je novi predsednik Mure postal g. Bojan Starman. To je eden redkih ljudi, ki prvo misli o podjetju o ljudeh, ki tam delajo zadnje pa so njegovi lastni interesi. Zelim mu veliko uspeha in seveda tudi podporo njegovim odlocitvam.
Buena Vita
28. 09. 2009 16.33
NAGNAT VALANTA TA KOT HODI JE TRAVA SUHA U MOMENTU KO BODO NAGNALI VALANTA ,BO TUDI VLADI ZAČELO POKAT IZGUBLJA VSE TAJKUNE UBOGI PAHOR,RES JE IMEL UPANJE DA BO IMEL MOČNO PODPORO PRI TAJKUNIH PA SO SLOVENCI ZMEŠALI ŠTRENE,RAZGNALI SO VSE NAVEZE-NO skoraj vse
Buena Vita
28. 09. 2009 16.31
nahrulite me,če se motim če starman reši 600 delovk,če bo delo za njih,superman potem pa se nej organizirajo v privat-mrežo najamejo prostore in delajo podiizvajaske posle,začet bo treba z dvema trema mojstroma,in zares kakovostne izdelke naj delajo,SEJ PRAVIJO DA IMAJO MOJSTRE
abeceda123
28. 09. 2009 13.46
Pred postavitvijo novih temeljev, pa še nagnati Pahorjevo pakažo, seveda z njim vred.
Nelonen
28. 09. 2009 11.31
Kakšen lepo rejen tajkunski obrazek
Komentator441
28. 09. 2009 11.29
Pravi temelj je seveda Kristus, kdor gradi mimo Kristusa, ta gradi svojo hišo na pesku in naslednji val mu jo podere... Kdor pa gradi na temelju, ki je Kristus, bo njegova hiša trajala še sedemkrat sedem rodov in še več, če Bog da. Amen.
HellWolf
28. 09. 2009 10.51
Starman, če dvigneš Muro iz pepela, vsaka ti čast... samo upam da ne na račun delavcev. Upam da mu bo uspelo dvignit to pogorišče. stara uprava je delala sam na tem da si polne žepe, podjetje je pa tonilo v izgubah. Prvo pa naj razžne in nabrca v rit sindikat... naj si delavstvo postavi takšnega sindikalista ki se bo postavil v bran delavstvu.