Gospodarstvo

Vse lažji dostop do digitalne valute bitcoin

Ljubljana, 22. 06. 2016 15.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Že od lanskega leta so na nekaterih slovenskih bencinskih črpalkah na razpolago posebni bitcoin bankomati. Odslej pa bo nakup po svetu vse bolj priljubljene digitalne valute še enostavnejši, kupone je mogoče kupiti tudi na blagajnih pultih.

Prodaja bitcoin kuponov na Petrolu
Prodaja bitcoin kuponov na Petrolu FOTO: BitIns

Na 320 bencinskih servisih je odslej možen nakup digitalne kriptovalute bitcoin. Gre za velik korak k izboljšanju dostopnosti omenjene valute, sam proces nakupa pa so danes predstavili predstavniki podjetja, ki upravlja s sistemom Bitcoin kuponov.

Ne le na posebnih bankomatih, nakup kuponov bitcoin odslej tudi na pultih bencinskih servisov

Prvi uradni nakup in unovčenje Bitcoin kupona je na eni od Petrolovih črpalk opravil Ram Budime, direktor podjetja BitIns. Direktor enega največjih operaterjev bitcoin bankomatov v Združenem kraljevstvu in Evropski uniji je ob tej priložnosti poudaril, da bo vodilna digitalna kriptovaluta tako še bolj dostopna: "Lani smo s podjetjem Grecom na bencinskih servisih Petrol postavili prve bitcoin bankomate. Zdaj smo naredili korak dlje in še poenostavili nakup bitconov. Veseli nas, da je podjetje Petrol prepoznalo naraščajoče zahteve trga po svetovni kriptovaluti in omogočilo hiter, enostaven in varen nakup na 320 prodajnih mestih po Sloveniji. Vizija podjetja BitIns je vsekakor omogočiti množični dostop do digitalnih valut po vsem svetu, vse to z zelo nizkimi stroški."

Jure Pirc, nekdanji predsednik Bitcoin društva Slovenije, je ob tem dejal, da je nakup bitcoinov danes že precej preprosta zadeva, ki pa vseeno zahteva določeno mero tehničnega znanja. Bitcoin kuponi pa tako nudijo uporabnikom možnost hitre in enostavne pridobitve svojih prvih bitnih kovancev, tudi če še nimajo svoje bitcoin denarnice. “Eno leto, ki je tudi čas veljavnosti kupona, pa je zagotovo več kot dovolj, da uporabnik usvoji osnovna znanja rokovanja z bitcoini," je še dodal.

Postopek je enostaven, pravijo. Na prodajnem mestu Petrol za vsoto 20, 50, 100 ali 200 evrov kupite Bitcoin kupon, kodo prepišete na spletni strani www.bitins.net, vnesite naslov Bitcoin denarnice, nato lahko kupon unovčite in prejmete ali pošljete Bitcoine na željeni naslov.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Borec21
25. 06. 2016 17.21
-2
eni bi res radi uvedel elektronski denar da bi obvladal množice ker če se to zgodi potem pa bo res vojna........
Multipratik
23. 06. 2016 10.54
+3
Ko bo vse skupaj čez noč poniknilo neznano kam, bo pa zopet jok in stok. Par jih bo pa zelo happy happy...
ONniON
22. 06. 2016 20.07
+0
nimam ne rabim , ima doma še tolarje
+11
Raje kupim bakrene opeke. Je pa res da če bom moral bežat pred našo davčno in roparskimi levaki, je kriptovaluto lažje prenest s sabo. ;)