Gospodarstvo

'Vse ponudbe so resne'

Rogaška Slatina, 18. 08. 2009 13.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za rešitev Steklarske nove v stečaju so prispele tri nove ponudbe. Sprejeli bodo ponudnika, ki bo zagotovil najem opreme in proizvodnje ter delavcem ponudil vsaj minimalne plače.

Ali so pred Steklarsko novo svetlejši časi?
Ali so pred Steklarsko novo svetlejši časi? FOTO: Kanal A

Za ohranitev zdravega jedra proizvodnje v Steklarski novi, ki je od maja letos v stečaju, so prispele tri nove ponudbe, je povedal Stjepan Miklaužić, eden izmed družbenikov novoustanovljene družbe Steklarska, proizvodnja stekla, ki bi rada nadaljevala proizvodnjo podjetja v stečaju. Dva izmed treh ponudnikov osebno pozna, do konca tedna pa bodo z vsemi tremi opravili pogovore. Po njegovem mnenju gre za resne ponudnike, sprejeli pa bodo ponudbo tistega, ki bo zagotovil najem opreme in proizvodnje Steklarske nove ter delavcem ponudil vsaj minimalne plače med šestmesečnim najemom. Pričakuje tudi, da jim bo z morebitnim izbranim ponudnikom uspelo zagnati podjetje, ki bo zagotavljalo proizvodnjo za dlje časa in bi bilo evropsko konkurenčno.

Novoustanovljena družba Steklarska, proizvodnja stekla z morebitnim strateškim partnerjem Martinom Kontejem prejšnji teden ni dosegla dogovora o najemu opreme in proizvodnje Steklarske nove v stečaju, ''saj je bil sporazum škodljiv za delavce''. Miklaužić je takrat pojasnil, da je bil sporazum, ki ga je predlagal Konte, direktor podjetja Burea Veritas za vzhodno Evropo, nadzornik v Gorenjskem tisku, solastnik pa je v ljubljanskem podjetju Konteus, ''zelo vprašljiv''. Med drugim naj sploh ne bi vseboval določil o višini plač in za kakšne pogodbe o zaposlitvi bi šlo, Konte naj bi se tudi nadejal, da bi delavci nekaj časa delali brez plač, kar je za Miklaužića nesprejemljivo. Poleg tega naj bi Konte v sporazumu zapisal, da bi njegova mesečna plača v primeru najema Steklarske nove znašala 5000 evrov, bil pa je pripravljen vložiti le 60.000 evrov od 350.000 evrov, potrebnih za zagon proizvodnje.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

naivna
19. 08. 2009 07.22
Navdno , je da lastnik ostane brez place in dobicka , tako dolgo , da se na noge postavi, ne pa ubogi delavci, ki delajo za minimalno placo, pa to je kriminal !
Matjaž Dragovan
18. 08. 2009 20.56
vsak delavec se je imel v 45 letih čas naučiti delati kaj drugega kot pihati steklo in brisati kozarce.nič ni večno.treba je iti s časom naprej.še scat ne moreš kar tako .
jack.the.ripper
18. 08. 2009 19.20
Zakaj niso na takšen način rešili MIP-a ??????
manco-capac
18. 08. 2009 19.12
Katastrofa, da KAD nima kadra, ki bi bil sposoben vsaj začasno voditi podjetje in poiskati zasebne partnerje. Razni menedžerji, ki se slinijo okoli politikov vladajoče koalicije, so očitno dobri le za vodenje podjetij, ki funkcionirajo sama od sebe - Petrol, HSE...
odbogaposlan
18. 08. 2009 17.00
Vse ponudbe so resne kakor lanski sneg.
odbogaposlan
18. 08. 2009 17.00
A je to podjetje slovenska zlatnina? Kako niso prodali steklarne, mure, v času janževca? ampak prav merkator, ki nosi dobiček?
icewoman
18. 08. 2009 15.05
spet hrvati štrene mešajo!! miklaužić jaooo
Matjaž Dragovan
18. 08. 2009 14.08
zaprite že to sranje saj bodo delavci spet naje....