Gospodarstvo

Vzajemna dobila razrešnico, treh članov nadzornega sveta niso zamenjali

Ljubljana, 28. 08. 2012 17.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vzajemna je lani poslovala z dobičkom. Skoraj polovico ga bodo razporedili v varnostne rezerve, so se odločili člani skupščine, ki so zavrnili odpoklic treh nadzornikov. Upravi in nadzornikom so tudi izglasovali razrešnico.

Vzajemna-7
Vzajemna-7 FOTO: Blaž Garbajs

Skupščina Vzajemne je upravi in nadzornemu svetu podelila razrešnico, lanskoletni dobiček v višini 1.132.512 evrov pa bodo razporedili v varnostne rezerve. Od tega bodo le 16.441 evrov razporedili v varnostne rezerve dopolnilnega zavarovanja, 116.070 evrov v rezerve drugih premoženjskih zavarovanj, 170.159 evrov pa bo ostalo nerazporejenih.

S tem je skupščina sledila predlogu uprave in nadzornega sveta, medtem ko sta člana skupščine Marko Martinuzzi in Jasmina Opec predlagala, da se del bilančnega dobička v višini 0,9 milijona evrov izplača članom v obliki premij.

Vzajemna je po sklepu skupščine poslovala učinkovito, saj je v lanskem letu delež obratovalnih stroškov v obračunani kosmati zavarovalni premiji znašal 8,95 odstotka. V preteklem letu je ustvarila 246,5 milijona evrov čistih prihodkov od zavarovalnih premij in 2,4 milijona evrov čistega dobička.

Skupščina je potrdila tudi višine sejnin za nadzorni svet, za komisije nadzornega sveta in volilno komisijo. Te ostajajo na enaki ravni kot doslej, za predsednika nadzornega sveta 325 evrov bruto, za člane pa 215 evrov bruto.

Odpoklica nadzornikov, ki so ga predlagali trije člani skupščine – Stojan Auer, Irena Kos in Julka Gojković – na današnji skupščini niso izglasovali, tako da ostaja zasedba nadzornega sveta nespremenjena, so pojasnili. Kot razlog za predlog zamenjave nadzornikov so med drugim predlagatelji navedli nepotreben konflikt z agencijo za zavarovalni nadzor glede časovne omejitve imenovanja nove uprave zavarovalnice, kršenje statuta zavarovalnice in poslovnika nadzornega sveta.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Majda Božnar
30. 08. 2012 14.50
Če bi pa del višek dohodka namenili za to, da bi bili v čakalnih vrstah vsi enakopravni, bi bilo pa tudi super!