Vzajemna podvojila dobiček

Zdravstvena zavarovalnica Vzajemna je leto 2012 zaključila s 5,8 milijona evrov dobička. Največji del presežka izhaja iz dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

Vzajemna-3

(Foto: Blaž Garbajs)

Za številne družbe je bilo lansko leto s poslovnega vidika zelo težko, to pa ne velja za zdravstveno zavarovalnico Vzajemna, ki je lani več kot podvojila dobiček. Ta je znašal 5,8 milijona evrov, leto pred tem pa 2,4 milijona evrov. Največji del presežka izhaja iz dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja (4,4 milijona evrov), del pa iz drugih zavarovanj (1,4 milijona evrov), so sporočili iz družbe. Lani je imela družba 854.000 zavarovancev.

Vpliv na poslovanje družbe je imel tudi zakon za uravnoteženje javnih financ. Čeprav je zakon povišal doplačila, ki bremenijo dopolnilno zdravstveno zavarovanje, in s tem spremenil obveznosti iz veljavnih zavarovalnih pogodb, je bil učinek prenosa stroškov na dopolnilno zdravstveno zavarovanje do konca leta 2012 pri Vzajemni nižji, kot so bile napovedi ob njegovi uveljavitvi, so pojasnili v družbi.

Dodajajo še, da bo družba presežek v skladu z zakonom in z naravo vzajemnih zavarovalnih družb namenila za dopolnilno zavarovanje in krepitev kapitalske ustreznosti zavarovalnice.
"Obenem bo uprava Vzajemne skušala v okviru zdravstvenega sistema v sodelovanju z ministrstvom za zdravje predlagati rešitev, kako lahko priskoči na pomoč v trenutni finančni situaciji, predvsem z vidika zavarovancev Vzajemne," so še zapisali.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 23
 
blazt123 18.05.2013 14:42:19
Čakite dobičk bo do tkrat dokler ne pride na vrh en da si napolne žepe, slovenska -zakonodaja... polnitev žepov Slovenija ne dojame če bo pustila drugim to delat bojo usi to delali
Več komentarjev