Za Peko se poteguje tudi major Troha z zadrugo

1500 parov čevljev na dan naj bi izdelali in jih prav toliko tudi prodali, takšni so začetni načrti kooperative, ki jo je zasnoval major Ladislav Troha, marsikdo se ga spomni po njegovem neobičajnem načinu protesta, ko je pred državnim zborom igral na kitaro in prepeval.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Doslej so zbrali okoli 18 tisoč evrov kapitala, za zagon proizvodnje pa bi potrebovali, kot pravijo, tri milijone evrov.

Bo zadruga v prihodnje res igrala pomembno vlogo pri morebitni obuditivi večje proizvodnje v propadlem velikanu čevljarske industrije? Majhen delček Pekovih prostorov je sicer že najela znana oblikovalka čevljev.

V skladišču pa na kupce medtem čaka še okoli 30 tisoč parov neprodanih Pekovih čevljev. 

 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 47
 
ecnarf 10.09.2016 12:54:57
Preden bo stečajna u. prodala čevlje za 60e par bodo prej segnili ,se patudi vidi da bi tukaj vsi radi nekaj zaslužili pa nič naredili z levakarskim županom vred , da bo lahko zgradil še kako bajto na Brdu
PonovnoRojen 13.09.2016 09:59:58
Bravo: Temu se reče optimizem.... Namesto da bi mogoče ti kupil dober čevelj za 60€ boš dalje kupoval kitajsko plastiko za 30...
Več komentarjev