Gospodarstvo

Za stečaj Mure ni še vse dogovorjeno

Murska Sobota, 29. 09. 2009 10.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsednik uprave Mure Bojan Starman še ne ve, kdaj bo predlagal stečajni postopek za podjetje. "Najprej mora biti vse dogovorjeno," je sporočil.

Novi nadzorni svet Murine hčerinske družbe Mura in partnerji je v ponedeljek v poslovodstvo družbe poleg Dušana Gomboca s 5. oktobrom imenoval predsednika uprave Mure Bojana Starmana in člana uprave Milana Möreca, je danes potrdil Starman. Kdaj bo predlagal stečajni postopek za Muro, še ne ve, ker da še ni vse dogovorjeno.

Pahor in Lahovnik obiskala Muro
Pahor in Lahovnik obiskala Muro FOTO: Sobotainfo.com
Predsednik uprave Mure Bojan Starman
Predsednik uprave Mure Bojan Starman FOTO:

Družba Mura je minuli teden spremenila družbeno pogodbo družbe Mura in partnerji ter omogočila oblikovanje nadzornega sveta. Slovenska odškodninska družba (Sod) si je tako zagotovila nadzor nad podjetjem in porabo sredstev, s čimer je izpolnila zahtevo vlade, ki je, kot je znano, Sodu naložila, da mora v primeru stečaja nad družbo Mura družbi Mura in partnerji izdati do pet milijonov evrov poroštev in zagotoviti ustrezen nadzor nad porabo teh sredstev.

Mura in partnerji je tako dobila nov nadzorni svet, v katerem sta namestnik direktorja Soda Matjaž Jauk in član nadzornega odbora Soda Matej Kurent, predstavnik zaposlenih pa še ni imenovan. Jauk in Kurent sta na ponedeljkovi prvi seji, kot omenjeno, imenovala Starmana in Möreca v poslovodstvo Mura in partnerji, pri čemer je glavni poslovodja Starman.

Prvi mož Mure danes še ni vedel povedati, kdaj bo vložil predlog za stečajni postopek Mure: "Najprej mora biti vse dogovorjeno." Glede sodelovanja s tujimi partnerji je izrazil prepričanje, da "bodo zadeve tekle naprej".

V petek je iz nadzornega sveta Mure odstopil prvi nadzornik Henrik Peternelj, po pisanju današnjega Dnevnika pa tudi druga dva člana, ki ju je v nadzorni svet predlagal največji lastnik Mure NFD Holding, Desa Katič in (donedavni prokurist Mure) Zdenko Podlesnik. V nadzornem svetu so ostali še Stanislav Sobočan (predstavnik Soda) ter predstavnika zaposlenih Franc Slavič in Izidor Čuk.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ACCESS_DEINED
30. 09. 2009 09.04
cvetka in ostali specialci pazite kateri izhod boste izbrali ko se boste vračali iz mure. Takrat se ne bo odstranjevala ograja ,IZDAJALCEM SE TO NE BO NAREDILO, BO PA MALO DRUGAČE. Upam ,da ste vsaj bili poplačani ,skupaj z vašim upokojencem za ta vaš veliki trud , ki je dober samo za vas .KDO SE NAJSLAJŠE SMEJE,a ve kdo?
dadi2010
30. 09. 2009 08.20
Lešinari so bili v zraku in zdaj so tu, spet so našli nekaj za sebe, da bodo še malo krvi izpili našemu obubožanemu Prekmurju. Tako velikih strokovnjakov kot sta dozdajšnja Muraša VELIKI M in G v upravi, pa vsepovsod potrebujejo, tam nekje se že tepejo zanju, verjetno v neki drugi galaksiji. Kje je zdaj tisti upokojenec?, ti so ga najeli naj jim pridrži lestev, zdaj pa bo dobival svoje tako za vogalom, saj jim je uspelo. Bravo !!! Upam da bo to let mrtve ptice. Kje ste zdaj delavci?. Kje si zdaj veliki U POKOJENEC Mure? V NAPAD!!!!!!!
ACCESS_DEINED
29. 09. 2009 21.37
SRAMOTA ZA PRIDNE MURAŠE ,DA PODPIRAJO TE TRI MURINE SPECIALCE NA SLIKI.TI NIKOLI NISO DELALI Z ROKAMI AMPAK SAMO S SVOJIMI JEZIKI IN ŠE TO SE JIM JE ZATIKALO.MATEMATIKA PA JIM TUDI DELA VELIKE TEŽAVE SAJ NE VEDO KAKŠNA JE RAZLIKA MED 3300 DO 400.KJE SO SEDAJ VZKLIKI "OSTANEMO VSI ALI PA NOBEN ¨¨ SPECALCI ALI STAVKOVNI ODBOR SRAM NAJ VAS BO!!! NEDOLŽNE LJUDI STE IZRABILI V SVOJO KORIST, DA BI OHRANILI SVOJE DELAVNA MESTA V MURI .RAJŠI BI SE TRUDILI ZA IZPLAČILO TEGA SKROMNEGA DENARJA,KAKOR DA STE ZAHTEVALI RAZNE ODSTOPE ,KATERI VAM SEDAJ NIČ NE KORISTIJO.NEKOMU STE RES UTRLI POT V MURO UPAM ,DA JE VSAJ TOLIKO PAMETEN ,DA LENUHE NE BO PODPIRAL.
Boštjan Bukova Drva
29. 09. 2009 11.01
Spet bo en prišel za mali denar do podjetja.kaj je še ostalo si bodo razdelili "ta glavni"za uboge delavce pa spet ne bo nič ostalo!!!Sramota za Slovenijo kaj mora res vse propast???!!!!!!!!