Gospodarstvo

Za Telekom večje število nezavezujočih ponudb

Ljubljana, 09. 06. 2014 10.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Sod je prejel nezavezujoče ponudbe "večjega števila vodilnih strateških in finančnih investitorjev" za nakup 72,75-odstotnega deleža Telekoma. Do konca tega tedna se bodo odločili, koga povabiti k sodelovanju v drugi fazi prodajnega postopka.

Telekom Slovenije - 3
Telekom Slovenije - 3 FOTO: Reuters

Minuli ponedeljek se je iztekel rok za oddajo nezavezujočih ponudb za nakup 72,75-odstotnega deleža Telekoma Slovenije. Iz Slovenske odškodninske družbe (Sod) so danes sporočili, da so prejeli ponudbe "večjega števila vodilnih strateških in finančnih investitorjev".

K sodelovanju v drugi fazi prodajnega postopka bodo po pojasnilih Soda povabljeni investitorji, ki so oddali ekonomsko najugodnejše ponudbe in hkrati izkazujejo tudi finančno in pravno sposobnost za uspešen nakup enega največjih slovenskih podjetij in najpomembnejše družbe v paketu 15 državnih naložb za prodajo, ki ga je lani potrdil državni zbor.

Odločitev glede povabila k sodelovanju v drugi fazi bo Sod zainteresiranim vlagateljem sporočil do konca tega tedna, druga faza prodajnega postopka pa se bo začela takoj po tem.

Iz tega paketa je država sicer že prodala naložbi v Heliosu in Fotoni, poleg Telekoma pa je najdlje postopek za prodajo Aerodroma Ljubljane. Tik pred koncem postopka se je sicer zapletlo s prodajo Elana.

Zanimanje je menda veliko

Zanimanje za nakup največjega slovenskega telekomunikacijskega operaterja je po neuradnih informacijah veliko. V medijih se med najverjetnejšimi možnimi interesenti že dlje časa omenja nemški Deutsche Telekom, govorilo pa se je tudi o turških in ruskih strateških vlagateljih. V medijih se piše tudi o interesu večjega števila finančnih vlagateljev.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik565636
11. 06. 2014 10.29
+1
Kdor bo prodal Telekom, bi ga bilo treba obtožit veleizdaje in oškodovanja proračuna za 60 mio letno za naslednjih 100 let. Da ne govorimo o škodi zaradi izgube zaposlitev, zelo verjetnega prenehanja vlaganja v slovenski šport in kulturo ter morebitnega zaostajanja v razvoju telekomunikacij na ozemlju RS.
.jest
09. 06. 2014 14.30
+2
Koliko pa bomo prodali Telekomov. Tistega prvega moramo prodati nemcem, kot smo obljubili. Seveda bo, kot smo v naši državi navajeni, vse transparentno.
dannyer
09. 06. 2014 13.02
+3
aha drugi monopolisti so v redu ane eu pač prodaja telekoma je napaka
me987
09. 06. 2014 11.28
+2
kdaj je to že vse bilo zmenjeno.. spomnite se, katerega leta je Vizjak kupoval delnice.. danes bi moral 4x več plačat za enako količino.. :)
macek_garfield
09. 06. 2014 11.24
+5
... telekom bo prodan preko hrvaskega telekoma nemcem ...