Gospodarstvo

Zakulisne igre v Telekomu

Ljubljana, 18. 06. 2008 18.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Marko Milenkovič
Komentarji
13

Predsednik uprave Telekoma Bojan Dremelj ne namerava odstopiti, prav tako se noče sporazumno raziti. Če pa ga razrešijo, mu pripada 432.000 evrov odpravnine.

Predsednik uprave Telekoma Bojan Dremelj ne namerava odstopiti, prav tako se noče sporazumno raziti. Če pa ga razrešijo, mu pripada 432.000 evrov odpravnine.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik113189
25. 06. 2008 11.16
Dremelj je popoln proizvod Janševe vlade. V telekom pa je prišel zato, da si prvič nagrabi veliko denarja ( sklenil je takšno pogodbo, da bo dobil velikansko odpravnino) ker je vedel da bo s politiko rušenja tega podjetja dobil v kratkem nogo pa še splačalo se bo (dvakrat). Dobil bo plačilo pri konkurenci pa še veliko odpravnino..Janšev sistem, pokvarjen do kosti.
Buena Vita
25. 06. 2008 11.06
KAKO VAS NAGRAJUJE DRŽAVNA SREBRNINA V ROKAH POŽERUHOV,HE,HE,HE imate kar ste želeli
tina sev?nik
22. 06. 2008 22.30
Monopol št.1 v Sloveniji, najbolj žalostno ,da navaden državljan nič nemore, ker je itak vse podkupljeno in pomešano s politiko. interesi,interesi in še kakšni...take umazane igrice kot se tukile pletejo ohhoooho....pa naj še kdo reče, da obstaja kje pravičnost !
reklamacija
21. 06. 2008 18.07
TELEKOM LOPOVSKA MAFIJA,KI OBIRA CELOTNO SLOVENIJO
Koordinator
20. 06. 2008 13.23
V naši državi že od osamosvojitve dalje najbolj sramotno to, da imajo velikanske in povsem nezaslužene plače predsedniki uprav monopolnih družb, ki ustvarjajo dobičke takorekoč kar same od sebe. To še posebej velja za Telekom, Petrol, Istrabenz, Pivovarno Laško in največje trgovske družbe, ki prodajajo hrano, pa zagotovo še za nekatere druge monopoliste. Voditi takšno družbo, ki praviloma trži zgolj v Sloveniji in kvečjemu še v državah nekdanje Jugoslavije, je povsem nezahtevna naloga, ki jo pravzaprav lahko opravlja kdorkoli, saj ljudje gorivo, hrano, pivo... pač kupujemo, da o naši obsedenosti s telefonijo sploh ne govorim. Dosedanje zamenjave nekaterih predsednikov uprav to mojo trditev več kot dokazujejo. Predsednik se zamenja, prejme odpravnino, imenuje se nov predsednik iin stvar brez kakršnegakoli problema teče dalje Najbolj milo rečeno - najbolj neokusne so zato izjave nekaterih, ki takšne plače in odpravnine zagovarjajo z utemeljitvami: češ, managerji bodo odšli, če jih ne bomo dovolj dobro plačali. Predlagal bi, naj odidejo v tujino (brez odpravnin), če jih tam kdo sploh hoče, svoja delovna mesta pa naj prepustijo našim otrokom, od katerih imajo mnogi bistveno bojšo izobrazbo in več znanja in morajo številni od njih, kljub dokončani VII. in celo VIII. stopnji izobrazbe delati za ???, redki za več kot 1000 evrov neto na mesec, če so imeli srečo in so rešili 100 in en test in bili izbrani izmed 100 ali 200 kandidatov za delovno mesto. Bolje bodo ti naši otroci delali tudi za 10x nižje plače, kot jih sedaj prejemajo ti veliki managerji, ki se oklepajo svojih položajev kot najbolj kužni klopi telesa. Prejeti odpravnino več stotisoč evrov je najnemoralnejše dejanje, ki sem ga v svojem več kot petdesetletnem življenju žal morall videti, ob spoznanju, da tisti, ki takšno plačo in potem še odpravnino dobijo, v resnici mislijo, da so nadljudje in da bo brez njih podjetje propadlo. Ob nobeni zamenjavi predsednika uprave pa še nobeno izmed prej naštetih podjetij ni propadlo, niti poslovalo opazno slabše ali opazno boljše.Upam, da bo sedanja ali prihodnja oblast le našla rešitev za preprečitev takšnega početja, če ne drugače z davki na premoženje, ki izvira iz Slovenije.
Ro-Zy-YoZi
19. 06. 2008 12.13
no pa SDS da ne pozabim....
Ro-Zy-YoZi
19. 06. 2008 09.02
Tko ja najbolje je da gremo na enotirni sistem trenutni upravi ap se izplača vrtoglavo odpravnino in naredili si bodo politični azil za komplet SLS zalego ko po volitvah ne bodo imeli kaj delati
SloVeNeT
19. 06. 2008 08.16
In pol mu še ponujajo drugo delovno mesto, pa zakaj ga pol sploh vn mečete... idioti Aja mate nove paciente k čakajo v vrsti, si vsak vzame milijonček, pa ajde, pol bom pa v pisarni noge u luft držu...
SloVeNeT
19. 06. 2008 08.12
Kako je sploh možno da človek, ki je pred razrešitvijo, kar najbrž pomeni da ni dobro opravljal svojega dela, dobi za to še nagrado- mislm absurd.... A ne morjo v pogodbo dat klavzulo, da dobi odpravnino, po določenem času, ki ga preživi v podjetju in le če je podjetje napredovalo oz povečalo dobiček višje od povprečja
Prvo Borec
19. 06. 2008 08.08
lazy1 oni to hočejo, zato še malo potrpi. Jih bomo že jeseni nagnali, ne se bat.
robinud@volja.net
18. 06. 2008 21.30
Ja, saj ni nor, da bi se odpovedal pol milijona evrom... Bi ti rekel ne gotovi polovici milijona ?
ivan.vindis@gmail.com
18. 06. 2008 19.57
To so BAJNE nagrade za zafurano podjetje !! No tisti, ki so se zgražali nad povišanjem plač v javnem sektorju. Njemu in takim menedžerjem stvari kar samoumevno pripadajo :) Da bi bilo v drugih poklicih take bajne nagrade za nič, bi se še splačalo delati ...
Iztok Perko 1
18. 06. 2008 19.32
In ni edini ki je dobil (ali pa bo dobil) tako visoko odpravnino pa je samo malo casa pri telekomu,nekateri ki pa so delali po 30 let so dobili pa samo minimalno,kje je pravica in kdo je sploh ta clovek,kva sploh pocne v telekomu,ki sploh neve kva je telefon,mu mora tajnica dvigniti slusalko povedat da mora tukile poslusat, tukile pa govorit,ko ganekdo poklice Nasa politika gre k vragu s tem tudi vsa podjetja.Vsi ki so bili v upravi telekoma pa se nikoli niso ucili elektrotehnike.Vcasih je bil tudi Podobnik v upravi in dobil veliko vsoto denarja,vsake 8 mesecev se zamenja uprava in vsi prejmejo visoke denarce za odpravnino, kdaj se bo to nehal b...a. Sl....a.. pa jambrajo da nimajo denarja zvisat delavcu place,pa mora delat tudi vcasih vse sobote in nedelje, da se koncajo dela k so se gospodje tako zmenil "c....i" ne morem druzga rect. Joj da bi jaz bil presednik drzave matr bi jih g..u,delat. Tisti,ki so pa prisli nazaj v slovenijo po dolgih letih pamet solit (posebno iz Ar.......!?)bi jih z taprvim v..... poslal nazaj. Ni druzga izhoda kod da se jaz odselm iz te drzave, da bom lahko normalno zazivel.????!!!