Gospodarstvo

Žito naj skliče skupščino

Ljubljana, 26. 10. 2006 16.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Agencija za trg vrednostnih papirjev je Žitu naložila sklic skupščine, na kateri se morajo izreči o ponudbi za prevzem Milonotesta.

Uprava Žita je v ponedeljek objavila konkurenčno ponudbo za prevzem ajdovskega Mlinotesta, za katerega se poteguje tudi Pekarna Blatnik
Uprava Žita je v ponedeljek objavila konkurenčno ponudbo za prevzem ajdovskega Mlinotesta, za katerega se poteguje tudi Pekarna Blatnik FOTO: POP TV

Družba Žito je od Agencije za trg vrednostnih papirjev (ATVP) prejela odredbo, na podlagi katere mora v roku treh dni sklicati skupščino družbe. Na sejo skupščine mora družba uvrstiti predlog sklepa, s katerim skupščina potrdi odločitev uprave za objavo konkurenčne prevzemne ponudbe za odkup delnic družbe Mlinotest. Uprava Žita bo sklic skupščine objavila v predvidenem roku, so sporočili iz družbe.

Delničarji družbe Žito bodo o konkurenčni prevzemni ponudbi za odkup delnic Mlinotesta odločali na skupščini 21. novembra.

Kot so navedli v Žitu, v času od vročitve odredbe ATVP in do izteka roka za sklic skupščine, sprejem ali preklic ponudbe za odkup delnic Mlinotesta nima učinka. V tem času rok za sprejem ponudbe ne teče, zato se zadnji datum za sprejem ponudbe z 22. novembra premakne na 27. november.

Kot je znano, je uprava Žita v ponedeljek objavila konkurenčno ponudbo za prevzem ajdovskega Mlinotesta, za katerega se poteguje tudi Pekarna Blatnik. Ker pa je Pekarna Blatnik pred tem objavila še namero za prevzem družbe Žito, so se pojavile različne interpretacije zakona o prevzemih o tem, ali Žito sme objaviti prevzemno ponudbo za Mlinotest.

Po pojasnilih ministrstva za gospodarstvo, kjer so pripravili veljavni zakon o prevzemih, poslovodstvo družbe, ki je tarča nameravanega prevzema, brez predhodnega soglasja skupščine ne sme sklepati poslov, ki bi lahko resneje ogrozili poslovanje družbe ali onemogočali prevzemno ponudbo.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.