Anonymousov napad PayPal stal 4,3 milijona evrov

V sodnem primeru proti britanskemu ''hektivistu'' je tožilec izpostavil, da je PayPal napad skupine Anonymous drago stal. Več kot 100 delavcev je tri tedne poskušalo odpraviti napake, ki so nastale zaradi napada, končna številka stroškov pa je vrtoglava.

PayPal

(Foto: Reuters)

V Veliki Britaniji sodijo 22-letnemu Christopherju Weatherheadu, za katerega tožilstvo trdi, da je t. i. ''hektivist'', ki je odgovoren tudi za napade na PayPal. Sodeloval naj bi v kampanji Anonymousa, imenovani Operation Payback (Operacija Maščevanje), v okviru katere so napadli več spletnih strani.

PayPal je tarča operacije postal zaradi zapleta s plačili, povezanimi z WikiLeaksom. Po besedah tožilca Sandipa Patela se je skupina Anonymous odločila za napad na PayPal, ko ta decembra 2010 ni želel izvesti postopka plačila za fundacijo Wau Holland, ki je zbirala denar za WikiLeaks.

Zaradi napadov Anonymousa se je spletna stran PayPal po besedah tožilca sesuvala, napadi pa so močno škodovali ugledu spletne strani. Več kot 100 delavcev je tri tedne popravljalo napake, ki so nastale zaradi napadov. Skupaj so stroški odprave napak ocenjeni na približno 4,3 milijona evrov.

Weatherhead se je sicer izrekel za nedolžnega.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 39
 
picajzlj 29.11.2012 19:36:20
Pa fak ju mate vsi, ki kličete po nasilju in podobnem sranju. navadni nedonošenčki ste k pojma nimate kva nasilje zad prnese, še jokal boste za temi časi, če bo kdaj po vaše
Več komentarjev