Delite svoja gesla s partnerjem? Lahko se vam maščuje

Ob razhodu številni pozabijo, kako zelo so ljubili svojega partnerja, in postanejo maščevalni. V dobi družbenih omrežij pa njihova maščevalna dejanja vidi mnogo več ljudi kot le nekdanji partner. Zato je dobro, da ob razhodu gesla spremenite.

Družba McAfee, ki se ukvarja z varnostjo na spletu, je naredila raziskavo o tem, kako zaupljivi so uporabniki spleta, ko gre za gesla. Več kot 50 vprašanih je dejalo, da svoja gesla, ki jih uporabljajo za spletne storitve, delijo s svojimi partnerji. Vsak tretji je dejal tudi, da svojim partnerjem pošiljajo intimne in provokativne fotografije, to pa se jim ne zdi nič napačnega, poroča USA Today.

Vendar pa se tako obnašanje lahko kar hitro maščuje. 28 odstotkov ljudi, ki so sodelovali v raziskavi, je pošiljanje intimnih fotografij ali posnetkov obžalovalo. Vsak deseti pa je povedal, da mu je nekdanji partner grozil, da bo fotografije objavil na spletu. Kar 84 odstotkov vprašanih pa je dejalo, da so po razhodu morali spremeniti geslo.

Tipkovnica

Maščevanje nekdanjih partnerjev je v dobi interneta in družbenih omrežij lahko mnogo bolj javno. (Foto: Thinkstock)

Kaj torej lahko storite, da se zaščitite pred spletno maščevalnostjo nekdanjega partnerja? Če gesel niste ohranili zase, je prva stvar, ki jo morate narediti ob razhodu, da gesla spremenite. To vključuje tako spremembo gesel na spletnih omrežjih kot tudi pri elektronski pošti in spletni banki. Sprememba gesel je priporočljiva tudi, če ste bili previdni in gesel niste delili s partnerjem. Pogosto namreč parterji vedo mnogo več, kot sami mislimo.

Težava je sicer tudi v tem, da intimnih fotografij, ki jih številni pošiljajo svojim partnerjem, ni možno vzeti nazaj, ko enkrat pritisnejo gumb 'pošlji'. Zato je pred pošiljanjem takih vsebin dobro premisliti, ali res tako zelo zaupamo trenutnemu partnerju in ali smo prepričani, da se zveza ne bo končala.

Na Facebooku pa je nekdanje partnerje dobro blokirati. Nikoli namreč ne veste, kaj bodo objavili na vašem zidu in vas poskušali osramotiti pred vašimi prijatelji ali celo starši.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 15
 
brunette2die4 02.03.2013 21:34:44
če si moj bivši privošči kake podobne igrice ga živega zakopljem... saj ne da bi moja katerakoli gesla sploh s kom delila
Več komentarjev