Facebook ni več tako 'kul'

Facebook med mladimi ni več tako priljubljen, kot je bil nekoč. Mlajši od 25 let iščejo nove načine za komunikacijo in pri tem postajajo vse bolj priljubljeni Instagram, Snapchat, Tumblr in Pheed.

Družbeno omrežje Facebook postaja med mladimi vse manj priljubljeno. Facebook za mlade ni več zanimiv in jim je začel presedati. Ne želijo uporabljati družbenega omrežja, ki ga zdaj množično uporabljajo tudi njihovi starši. Tako za Facebook preprosto ne morejo več reči, da je "kul". Adam Ludwin, ki je razvil aplikacijo Albumatic, je za Business Insider povedal, da je aplikacijo pokazal fokusni skupini, v kateri so bile osebe, mlajše od 25 let. Od večine je dobil isti odgovor, in sicer da jim ni všeč, kako močno se aplikacija opira na Facebook. Povedali so mu, da so se Facebooka že naveličali.

Direktor Brancha Josh Miller pa je na svojem blogu nedavno objavil zapis, v katerem je povzel besede svoje 15-letne sestre. Tudi Millerjeva sestra je povedala, da najstniki niso več navdušeni nad Facebookom. "Dejala je, da na Facebooku poskuša preživeti čim manj časa," je zapisal Miller. Njegova sestra je dodala tudi, da gre na Facebook le, ko je že na Instagramu dobila podatke o osebi, ki jo zanima.

Facebook

(Foto: Reuters)

Ravno Instagram postaja med mladimi vse bolj priljubljen, ob tem pa na priljubljenosti pridobivajo tudi Snapchat, Tumblr in Pheed. Da imajo težavo pri priljubljenosti med mladimi, so sicer ustvarjalci Facebooka že ugotovili. V svojem letnem poročilu so zapisali, da nekateri njihovi uporabniki, predvsem tisti mlajši, poleg Facebooka uporabljajo tudi druga družbena omrežja, ki so Facebooku podobna in ga lahko celo nadomestijo.

In zakaj Facebook ni več zanimiv? Strokovnjaki za družbena omrežja med drugim ocenjujejo, da je to povezano s tem, da mladi vedno iščejo nekaj novega. Za zdaj mladi sicer še imajo svoje profile na Facebooku, a iščejo možnosti, kako to družbeno omrežje uporabljati manj.

Včasih je bilo zanimivo kazati prijateljem fotografije na Facebooku, a zdaj je teh prijateljev preprosto preveč in mladi iščejo bolj zasebna mesta, kjer lahko delijo informacije o svojem življenju. To jim denimo ponuja že omenjeni Snapchat, saj tam še vedno obstaja neki občutek zasebnosti.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 39
 
Raumdeckung 12.03.2013 19:01:48
Me zanima če bi kdo lahko izdal podatek tistih, ki so tu popljuvali FB ali pravijo, da niso gor, če so obiskovali Facebook zadnjih 24ur. Dam glavo, da se najmanj en najde. :)
Več komentarjev