Znanost in tehnologija

'Galaksija' in 'Jabolko' v totalni vojni tablic

Ljubljana, 24. 03. 2011 15.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na plano so prišle prve fotografije novega Taba, oziroma tablice, ki jo proizvaja Samsung. Naprava bo s strojno opremo vsekakor konkurenčna iPadu.

Samsung sebe že nekaj časa predstavlja kot glavno grožnjo Applovemu pohodu na svetovni mobilni prestol. Ker tehnologija in njena uporaba nikoli ne mirujeta, so tudi Korejci svojo ploščico okitili s tehnološko dovršenimi detajli. Velikost zaslona sicer ostaja ista, vendar bodo na voljo tri barvne kombinacije (za razliko od ene pri prvem modelu). Tablica bo na voljo v popolnoma črni, mešano črno-beli in samo v beli barvi.

Glede popularnosti se Samsungu torej ne bo treba bati, saj si je s prvo verzijo dodobra utrl pot med kupce na vseh kontinentih. Je pa vsekakor vprašljiva ekonomičnost vgradnje visokoločljivega zaslona, ki tudi Applu že sedaj povzroča probleme pri vgradnji v njihovi nov iPad 2. Bomo videli, če se bo Samsungu to izplačalo.

Oglejte si še podrobnejše specifikacije najnovejšega tabličnega računalnika, ki bo precejšnja grožnja Applu!

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (37)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CucurbitaPepo
06. 04. 2011 15.40
Povezava WLAN 54 mb tako da ne skrbi za hitrost :) Ti nadležni kvadratki se pojavljajo tudi, ko je internetna stran popolnoma naložena. Je pa res, da tega iPad 2 skoraj da nima. Ne morem zraven dati svoje mašine ker potem ne morem posneti iPada :D
Tadej1
05. 04. 2011 21.26
Lahk bi napisal kako povezavo maš al si na 3g omrežju, dal zraven še tvoj galaxy pa naredu primerjavo. To kar si zdj pokazal ni vredno nč. Pa še glih 24ur si odpiral, k se že men na kompu nalaga celo večnost plus vse druge strani mi začnejo počasnej delat, ko mam 24ur odprto.
CucurbitaPepo
05. 04. 2011 17.11
iPad je bil ORIGINALEN, ni bil jailbreakan in je bil decembra lani kupljen v Ameriki. Če želiš pridi do posnetka naredi po navodilih: Odpri youtube. Kopiraj Ty Lawson Halfcourt Shot 3/12/10. In potem odpri posnetek in pojdi na moj profil ( basketballfrogy ). Potem pa poglej moj zadnjo obljavljen posnetek. Lp
Tadej1
05. 04. 2011 10.32
@rohapitna Drugič si dobi originalni iPad ali pa tak k ne bo jailbreakan potem pa delaj kak zajeten test.... Drgač pa vsak ima kamero... vsak ima dostop na internet... prosm posnem ta zajeten test pa ga objavi na youtubu, da vidimo če je to res kar govoriš ali pa si le še en troll
CucurbitaPepo
04. 04. 2011 18.39
+2
Naredil sem zajetn test z iPadom 1. GROZNO! !!!!! V ŽIVLJENJU SI GA NEBOM KUPIL! v galeriji sem poskusil obrniti sliko, ker sem dal prtsc in te možnosti iOs ne ponuja. Da ne omenim brskanja po internetu ki je totalna katastrofa in povprečno nalaga strani po 10 sekund in potem vsakič ko z prstom pomakneš po ekranu pokaže šahovnico saj ima premalo rama da bi stran naložo v celoti. In potem je tukaj še youtube aplikacija ki niti slučajno ne deluje tako kot bi morala. Sredi predvajanja neha nalagat in se vse ustavi..... Res grozno... Praviš da specifikacije niso pomembne? ! Kako pa je lahko moj samsung galaxy S toliko hitrejši od iPada? ?? Verjetno za to ker ima 200 mhz boljši procesor in 3x več rama! !! Celoten iOs je tako poenostavljen da ne ponuja niti najbolj osnovnih moznosti.... Več moznosti ima 10 let stara nokia iz pantiveka... Tako da. Pa prosim ne vmešaj drek od HTCja v pogovor, ker ga do sedaj doben niti omenil ni. Ni vsak android telefon dober. To se vidi tudi po ceni. So pa najboljši android telefoni mnogo boljši od iSranja. Lg optimus 2x samsung galaxy S in še peščica drugih se iPhonu posmehuje. Pa še kakovost iPada je totalna katastrofa. Če na ekranu predvajaš popolnoma črno sliko vidiš kako pri obrobi prepušča dele svetlobe, saj lepilo ni pravilno prijelo.... To se pa zgodi če iSranje sestavljajo 5 letni kitajcki za salco riza. Lp, celoten komentar je napisan na podlagi izkušenj.
Lordy
04. 04. 2011 15.06
+1
moje osebno mnenje je nespremenjeno...apple=zanič
solidsnake
02. 04. 2011 07.30
In če mi ne verjameš lahko prideš do mene, teh 10 - 15 minut si bom pa že vzel časa in bova vidla kateri Appe produkti v tvoji čarobni ročici bodo v 15ih minutah zmrznili. Odgovora gotovo ne poznaš, jaz pa ga.
solidsnake
02. 04. 2011 07.29
In če mi ne verjameš lahko prideš do mene, teh 10 - 15 minut si bom pa že vzel časa in bova vidla kateri Appe produkti v tvoji čarobni ročici bodo v 15ih minutah zmrznili. Odgovora gotovo ne poznaš, jaz pa ga.
solidsnake
02. 04. 2011 07.25
Lordy... Osebno izhajam iz IT stroke in ti lahko povem, da specifikacije ne povedo kaj dosti o hitrosti naprave. Več ali manj se uporabljajo za boljši marketing in laične primerjave ljudi, ki jim nasedajo. Recimo primer HTC Desire Z s procesorjem 800 MHz in 512 MB rama primerjaš z originalnim iPhoneom ki ima 620 MHz in 128 MB rama. Po specifikacijah sodeč bi pričakoval da iPhone deluje vsaj za 20% počasneje (govorim o OSu, aplikacije so spet svoj šmorn in je odvisno od app do app). No in rezultat nad katerim sem bil začuden. HTC se veliko bolj zatika in manj tekoče deluje. Razlog se skriva v softwareu - Android, ki je namenjen široki platformi in ne izkoristi potenciala hardwarea do maksimuma. Čudno da pri iPodu niste gledal na MHzje? To, da pa vsak Apple produkt, ki si ga mel v roki zašteka se pa ne morem strinjat. Očitno si imel bol malo od Appla v roki, ali pa te je kdo nategnil s kopijo Apple produktom :) Imam iPhone, iPod, iMac, Mac Mini in MacBook Pro. Slednji je star slabe tri leta in v tem času ga nisem NIKOLI ampak res NIKOLI ugasnil. Dela nonstop in tudi ponoči ga ne dajem v sleep mode. Baterija je res že boga ampak računalnik je kot prvi dan ko sem ga kupil - hiter in odziven. In v treh letih mi je zmrznil samo enkrat. In še besedo za opevani HTC in štekanje Apple produktov. Kolega ma ravno novega HTC Desire Z. Prvi teden se mu je začelo dogajati, da se je kar sam ugašal in ga ni mogel prižgat nazaj... in potem čez nekaj časa se mu zopet prižge. In to se mu dogaja dnevno... Kaj porečeš na to Lordy? Sploh pa nevem zakaj tako sovraštvo proti Apple-u? Dejstvo je da prodajajo dobre izdelke in to vidiš po prodaji, Če je Samsung tko dober ali pa HTC... pa naj dokažejo? Želim številke $ $ $! To je pokazatel uspešno izpeljanega posla in kakor koli pogledaš to je in bo ostal biznis!
Lordy
01. 04. 2011 20.23
veselica hah...glej čisto vsak blesav iphone/ipad/shuffle/itd... ko sem ga sprobal mi je v roku 10-15minut zaštekal ...včasih tut totalka...in mam pojma samo apple fani si tega nočete priznat...ko telefon zašteka "ja sej sem sam kriv, se zgodi...ni telefon kriv".. stalno so neki izgovori
nikhrast
01. 04. 2011 17.06
Teh tablet je že kot solate, ni pa tako enostavno se odloćiti katerega kupiti, treba je najprej vedeti za kaj ga boš uporabljal. Doma komputer, vsak svoj laptop, pa BlackBerry ali pa iPhone in iPod, mogoče je navaden Kobo e-reader OK da greš v knjigarno kupiš kakšen naslov ali pa v knjižnico da si ga sposodiš. Grem v Apple prodajalno, ene tri ducate prodajalcev, polno folka, vse nekaj pregleduje in kupuje, je sploh kriza? Pa zakaj bi kupil iPad2 če mi govorijo da bo že letos zastarel, iPad3 pride ven.
Tadej1
01. 04. 2011 15.32
@Lordy se vid da nimaš pojma o čem govoriš. Mam iPhone že 3 leta in mi še nikol ni zmrznu. Glede na to da se Galaxy tab ni mogel merit z iPad-om 1 se tudi novi galaxy tabi noujo mogel merit z iPad-om 2. To je pač dejstvo. Itak pa se bo jeseni iPad 3 poscal na vso konkurenco.
Lordy
31. 03. 2011 19.44
veselica hah...že zdaj se nea hitreje odziva kaj šele potem...vsi izdelki od appla crashajo vsaki 20minut
Tadej1
30. 03. 2011 08.44
če še ne veš specifikacije dandanes niso več tolk važne. Važn je tud software. Grem stavt, da bo ipad 2 še zmer se hitrej odzival kot pa galaxy pad pa čeprav ima iPad 2 samo 512mb rama, galaxy pad pa bo mel 1gb.
Lordy
29. 03. 2011 20.35
veselica haaah...pa ti sploh veš specifikacije ipada2? primerjaj jih z bodočimi od galaxija, če še ne bojo boljši postali do izdaje.... galaxy tab2 > ipad2
Tadej1
29. 03. 2011 09.39
dost od tega kar si naštel je imel že 1. galaxy pad pa ga je iPad še zmer nascal v vseh pogledih.
CucurbitaPepo
28. 03. 2011 19.49
Galaxy TAB bo tanjši, stereo speakers, 2 wifi anteni, micro SD slot, ekran z večjo resolucijo, wide screen, 1g rama (ipad ima 512), boljša kamera, flash za internet, dosti hitrejši internet!!! Android 3.0 honeycomb, widgets,.... Edino kapa dol za iPada ker je zelo lep ;-)
nikhrast
28. 03. 2011 16.14
Kaj pa PlayBook tablet, izdal ga bo RIM, že sprejemajo naročila.
AA11
26. 03. 2011 21.40
Samsung se z lahkoto brezžično poveže s projektorji (in tudi TV-ji), ki to podpirajo. Pri Jabki za kaj takega švicaš kot satan...
Lordy
26. 03. 2011 16.08
solidsnake ne raim se tolažit kr sn bil na iq testu in sem med pametnejšimi verjemi :)