Znanost in tehnologija

Google Plus odprt za vse uporabnike

New York, 21. 09. 2011 12.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

"Končno," je marsikdo vzkliknil. Ameriški spletni velikan Google je namreč po 12 poskusnih tednih odprl svojo spletno družabno mrežo Google Plus za vse uporabnike.

Ameriški spletni velikan Google je po 12 poskusnih tednih odprl svojo spletno družabno mrežo Google Plus za vse uporabnike. Doslej se je bilo mogoče v mrežo prijaviti le na podlagi povabila, od torka pa je prijava omogočena vsem.

Google+
Google+ FOTO: Google

Kot je na blogu objavil višji podpredsednik za inženiring Vic Gundotra, je Google zadnjih 12 tednov intenzivno testiral svojo mrežo. "V tem času smo veliko poslušali in se tudi veliko naučili," je zapisal. "Delo še nikakor ni opravljeno, a po izboljšavah v zadnjem času smo pripravljeni preiti na beta verzijo."

Ob tem je Google razkril še nekaj novosti, s katerimi želi tekmovati proti drugim družabnim mrežam. Tako bodo člani lahko sodelovali v video klepetih tudi z uporabo pametnih telefonov in tabličnih računalnikov, za zdaj sicer le na telefonih, ki jih poganja Googlov android. Podpora za Applove naprave bo na voljo kmalu, obljubljajo. Internetni velikan je omrežju dodal tudi obsežen iskalnik.

Z Google Plus se ameriški internetni velikan spušča v boj predvsem s priljubljenim spletnim družabnim omrežjem Facebook, ki ima več kot 750 milijonov uporabnikov.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

koalicija
22. 09. 2011 15.41
Martian, zaradi prihoda Google(plus) so takšne prošnje končno zgodovina. Na Google(plus) si izberi stream od ljudi, ki te zanimajo in jih dodaj v svoje kroge. Če bodo oni to želeli ali pa ne, boš lahko sledil njihovim javnim objavam, če pa te bojo tudi oni dodali v njihov krog osebnih prijateljev, boš pa deležen še njihovih bolj osebnih objav. It's so simple.
Martian
22. 09. 2011 11.48
koalicija a sm lohk še jst tvoj prijatelj?
koalicija
21. 09. 2011 21.38
Joker1337, ni pomembno ali jih poznam ali ne, ker se ne pogovarjamo o tem ali je prav imeti 4000 prijateljev ali ne, ampak o tem, da je Facebook v tem pogledu slabše zasnovana aplikacija od Google(plus). Ne vem zakaj se nekateri trudite prepričati me, naj zbrišem svojih 4000 FB prijateljev in začnem govoriti, da je FB boljši od G(plus). Vse me spominja na vojno med DOS urejevalnikom besedil Wordstar in Windows Word-om, ko so nekateri vztrajno kovali Wordstar v zvezde, ki nikoli ne ugasnejo. Ironično pa je, da se danes večina niti ne spomni več tega klumpastega 80 kolonskega urejevalnika besedil.
Super1337
21. 09. 2011 20.59
koalicija Od teh 4000 "frendov", koliko jih dejansko poznaš???
koalicija
21. 09. 2011 19.18
Ja, kar se tiče 4000 prijateljev je res, da "nekaj ni v redu z mano", čeprav jaz rečem temu, da pač nismo povprečni in takih uporabnikov nas je več. In če taki nekoč postopoma rečemo, da bomo objavljali samo še na G(plus), boste ostali s 30 prijatelji prej ko slej počasi pricapljali za nami. Morda takrat, ko se bodo čustva in strasti o tem kdo je kopiral in zlorabil koga, polegla.
koalicija
21. 09. 2011 19.09
@dictionary, ne bo ista pašta, ker so temelji narejeni pravilno in ravno obratno kot pri facebook-u (v bistvu se pri 1000 uporabnikih beleži podatek, koga ti uporabniki sledijo, kar pomeni, da bo tisoč uporabnikov imelo zabeleženo, da vsak posebej od njih sledi Jonasa Ž, Jonas Ž. pa ne bo moral beležiti, da ima teh tisoč prijateljev). Uff težko ti razložim, če ne poznaš Google (plus) potem boš bolj težko razumel. Struktura baze in podatkovne relacije so precej bolj pametne. To je edina stvar, ki je FB ne bo mogel kar tako čez noč posodobiti, pa čeprav se zaveda, da bi jo moral že zdavnaj, še pred prihodom Google(plus).
dictionary
21. 09. 2011 18.39
Koalicija Če imaš 4000 prijateljev neki ni vredu potem s tabo. Ko bo Google PLUS imel toliko ljudi kot FB bo ista pašta. Ni nadležen? Bomo še videli če ni oz. če bo.
koalicija
21. 09. 2011 18.24
hahaha... V prejšnjem postu so zbrisani vsi znaki "plus"... Ne vem iz kakšnega razloga je 24ur.com postavil tak filter, da je znak "plus" avtomatično odstranjen iz besedila. V praksi to pomeni, da nikoli nihče ne bo mogel v komentarjih napisati besede Google(plus) v pravi obliki.
koalicija
21. 09. 2011 18.21
Bistvo je v tem, da je Google veliko manj nadležen od Facebook-a, hkrati pa omogoča več in uporabniku bolj prijaznih funkcij. Facebook aplikacija je izredno počasna, če imate nad 4000 prijateljev, medtem ko je pa Google precej robustna in izredno hitra aplikacija z neomejenim številom ljudi, ki vas dodajo v svoje kroge. Največja težava je v tem, da Facebook uporablja veliko uporabnikov, ki se bojijo sprememb (tudi tistih na boljše) tako, da se jim ne bo dalo razmišljati o G . Morda potem, ko bodo ugotovili, da so njihove objave v Google odlično orodje za vpis novih strani v Googlov index.
auner44
21. 09. 2011 14.27
Če pa še je vedno nekša starostna omejitev lol :S
Jan Strasek
21. 09. 2011 13.12