Google z nakupom podjetja Waze prehitel Facebook in Apple

Ameriški spletni velikan Google je za izraelsko podjetje Waze, ki se ukvarja z digitalnimi zemljevidi, odštel slabo milijardo evrov. S tem je prehitel Facebook in Apple ter si zagotovil primat na področju zemljevidov.

Navigacija

(Foto: Reuters)

Ameriški spletni velikan Google je pod svoje okrilje spravil še eno uspešno tehnološko podjetje. Za nakup izraelskega podjetja Waze, ki se ukvarja z digitalnimi zemljevidi, je moral odšteti slabo milijardo evrov. S to potezo je prehitel tako Facebook kot Apple, ki naj bi se tudi zanimala za nakup podjetja Waze.

In kaj ima Waze takšnega, da so pri Googlu zanj odšteli toliko denarja? Po mnenju poznavalcev Google, ki ima trenutno boljše zemljevide od Facebooka ali Appla, želi ohraniti prednost pred tekmeci, ki so se tudi zanimali za nakup izraelskega podjetja. Po drugi strani pa želi tudi nadgraditi obstoječi sistem, pri čemer mu je Waze v veliko pomoč. Aplikacija, ki jo je razvil Waze, omogoča aktivno udeležbo uporabnikov, ki z vnašanjem podatkov pomagajo pri risanju zemljevidov, poročajo o zastojih, nesrečah in omejitvah v prometu.

Waze so ustanovili leta 2009, trenutno pa ima že 47 milijonov uporabnikov. Vodstvo ima prostore v Palu Altu v Kaliforniji, medtem ko je večina od okoli 90 uslužbencev v Izraelu.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 7
 
zenskoros 13.06.2013 12:06:52
uf bodo zdele NSA in druge obv.agencije ZDA vesele....
Več komentarjev