Znanost in tehnologija

'Gradnja' lastnega Firefoxa

Mountain View, 19. 06. 2009 04.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Podjetja si bodo lahko prilagodila lasten videz brskalnika Mozilla Firefox, tudi z logotipom in barvami. Novost bo na voljo po izidu nove različice priljubljenega Firefoxa konec junija.

Ekipa, ki stoji za najbolj priljubljenim alternativnim spletnim brskalnikom na svetu, je začela z razvojem zanimive aplikacije. Pripravljajo program Build Your Own Browser, preko katerega si bodo lahko podjetja kreirala svojim potrebam prilagojeni brskalnik. Tako fundacija Mozilla skuša povečati uporabo svojega brskalnika v korporativnih okoljih, kjer še vedno prevladuje Internet Explorer.

Mozilla Firefox
Mozilla Firefox FOTO:

S pomočjo tehnologije Personas bodo lahko podjetja prilagodila videz Firefoxa svojim korporativnim logotipom in barvam, v pregledovalnik pa bodo lahko vključila želene začetne strani in povezave do zanje relevantnih strani. Omogočeno naj bi bilo tudi dodajanje zaznamkov v že sam namestitveni paket, stavijo pa tudi na možnost prilagoditev za intranet portale.

Akcija sovpada s pripravo nove različice Mozilla Firefoxa 3.5, ki ga bodo predstavili konec junija. Beta različica pa je na naslovu fundacije Mozilla dosegljiva že sedaj.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

miha_321
21. 06. 2009 18.25
firefox ni kar je včasih bil. Ima polno memory leakov. Bognedaj da pustiš flash igro 10min prižgano, se ti že procesor cvre.
spletko1
21. 06. 2009 17.42
Očitno Mozila sedaj caplja za Microsoftom, ki to ponuja že zelooo dolgo.
enthie
20. 06. 2009 23.23
Ok, nič novega. Za Internet Explorer 8 so strani, kot so najdi.si, 24ur.com in podobne pripravile svoje namestitvene pakete s predpripravljenimi zaznamki, RSS feedi, acceleratorji in podobno. Poleg tega Visual Studio omogoča uporabo Internet Explorer komponente v svojih aplikacijah - le to se pa da kakorkoli prilagoditi, spremeniti al pa nardit čist svoj brskalnik z že narejenimi funkcionalnostmi in varnostnimi dodatki ...
luxx@mail386.com
20. 06. 2009 22.03
24 ur ma itak najbol bedno robriko IT kjer koli na netu.. sami traci in bedastoce ...
Matjaž Grahek 1
19. 06. 2009 07.21
In to je zdej kaj? Nek velik wow? Teme obstajajo že od prej in če jo je ferme hotla met, jo je že nardila. To je le lepotna niša ki bo bla in prvi mesec, nato bo tega celo morje. Po nepotrebnem. Napišite članek rajši o Opera Unite! Če ne mi pa dejte malo honorarja pa ga js spišem :P