Instagram zanika informacije, ki so razburile uporabnike

Instagram je zanikal informacije, da so spremenili pravila, na podlagi katerih bi lahko fotografije uporabnikov prodajali brez dovoljenja avtorjev in ne da bi za to plačali. Poudarili so, da gre za napačno interpretacijo.

Instagram

(Foto: Reuters)

Številne uporabnike priljubljene aplikacije za deljenje fotografij Instagram je močno razjezila informacija, da so spremenili pravila in da bodo v kratkem posnetke uporabnikov lahko prodali brez dovoljenja avtorja in ne da bi mu zanje plačali. Mnogi so tudi že sprejemali odločitve, da aplikacije preprosto ne bodo več uporabljali.

Pri Instagramu so te informacije zanikali, češ da so uporabniki narobe interpretirali spremenjena pravila za uporabo. To pa se je po njihovem mnenju zgodilo zaradi napačno uporabljenih besed v stavkih, ki so govorili o uporabi fotografij uporabnikov.

''Da bo jasno: naša namera ni, da bi prodajali vaše fotografije,'' so poudarili v izjavi. Eden izmed ustanoviteljev Instagrama Kevin Systrom je na svojem blogu zapisal, da bodo odstranili zapis, ki je povzročil toliko razburjenja.

Nova pravila, ki so jih pripravili, bodo začela veljati 16. januarja. Instagram, ki ima okoli 100 milijonov uporabnikov, je za 758 milijonov evrov aprila kupil Facebook.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 6
Filip Ljevar 20.12.2012 17:24:44
dajte prit na youtube rajš :) majo vredi zrihtano varstvo avtorskih pravic ki vedno ostanejo vaše pa namesto da oni služijo na vas si lahko s partnerstvom še kaj sami zaslužite ... :)
 
Alan76 19.12.2012 12:47:44
Zame aplikacija ki ime default funkcijo "Share karkoli" je neuporabna.

Kupis fotoaparat in na veliko piše funkcija "Direct Share on FB", "One Key upload to YouTube"... ma dobro se hecate?

Zanimivo da se folk buni ker mobitel lahko vidi kje se nahajate... po drugi strani pa na facebook se objavlja vsak trenutek kje si.. kaj delas... slike... itd... Se ko se z nekom na chatu pogovarjas pise zraven kje se nahajas.... IN TO LJUDJE PROSTOVOLJNO POCNEJO! Saj pa se ne potrebuje več tajnih agencij... itak je vse javno na FB :)

ma to res ni vec normalno.
 
grmstrm 19.12.2012 09:32:13
Men je dost, da zapustim tako aplikacijo že to, da te posiljujejo z updejti in že na začetku piše, da se lahko kadarkol zmisljo in spremenijo svoja pravila kakor hočjo.
Pa sej uporabniki Appa gradijo njeno vrednost ne sam App.
Enako se obnašajo vlade, ki misljo, da nas majo v lasti in da nas lahko stiskajo kokr jim paše.
O NE, NE!
Tak moteč faktor se enostavno izbriše. ENOSTAVNO.
VSAK IMA MOČ SVOJE ODLOČITVE.
 
.::. 19.12.2012 09:07:36
8 najbolj cheapass filtrov pa je že cela manija okrog instagrama, še vsaka babica bi rada mela "vintage" fotko. a ste res tako bebavi vsi skup?
 
iChi 19.12.2012 08:55:39
Lažnivci! Korporacije nas vseskozi izkoriščajo, mi pa tega velikokrat sploh ne vemo!
Alan76 19.12.2012 12:52:09
Ne veste? Raje reci "ne preberete". Na FB piše kaj lahko in kaj ne smejo. Isto velja za Instagram... Twitter...

Problem je le da folka ne zanima kaj se dogaja z njihovimi podatki... važno da so oni fancy in šerajo slike.

Zadnjic sem na neki strani prebral "Sharing is Sexy!" in spodaj valda vse ikone teh FB, Twitter.... Mislim... Sharing Is Sexy???

Folk res ni več čist.
Več komentarjev