Instagram zanika informacije, ki so razburile uporabnike

Instagram je zanikal informacije, da so spremenili pravila, na podlagi katerih bi lahko fotografije uporabnikov prodajali brez dovoljenja avtorjev in ne da bi za to plačali. Poudarili so, da gre za napačno interpretacijo.

Instagram

(Foto: Reuters)

Številne uporabnike priljubljene aplikacije za deljenje fotografij Instagram je močno razjezila informacija, da so spremenili pravila in da bodo v kratkem posnetke uporabnikov lahko prodali brez dovoljenja avtorja in ne da bi mu zanje plačali. Mnogi so tudi že sprejemali odločitve, da aplikacije preprosto ne bodo več uporabljali.

Pri Instagramu so te informacije zanikali, češ da so uporabniki narobe interpretirali spremenjena pravila za uporabo. To pa se je po njihovem mnenju zgodilo zaradi napačno uporabljenih besed v stavkih, ki so govorili o uporabi fotografij uporabnikov.

''Da bo jasno: naša namera ni, da bi prodajali vaše fotografije,'' so poudarili v izjavi. Eden izmed ustanoviteljev Instagrama Kevin Systrom je na svojem blogu zapisal, da bodo odstranili zapis, ki je povzročil toliko razburjenja.

Nova pravila, ki so jih pripravili, bodo začela veljati 16. januarja. Instagram, ki ima okoli 100 milijonov uporabnikov, je za 758 milijonov evrov aprila kupil Facebook.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 4
Filip Ljevar 20.12.2012 17:24:44
dajte prit na youtube rajš :) majo vredi zrihtano varstvo avtorskih pravic ki vedno ostanejo vaše pa namesto da oni služijo na vas si lahko s partnerstvom še kaj sami zaslužite ... :)
Več komentarjev