Znanost in tehnologija

Instagram zanika informacije, ki so razburile uporabnike

Palo Alto, 19. 12. 2012 08.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Instagram je zanikal informacije, da so spremenili pravila, na podlagi katerih bi lahko fotografije uporabnikov prodajali brez dovoljenja avtorjev in ne da bi za to plačali. Poudarili so, da gre za napačno interpretacijo.

Instagram
Instagram FOTO: Reuters

Številne uporabnike priljubljene aplikacije za deljenje fotografij Instagram je močno razjezila informacija, da so spremenili pravila in da bodo v kratkem posnetke uporabnikov lahko prodali brez dovoljenja avtorja in ne da bi mu zanje plačali. Mnogi so tudi že sprejemali odločitve, da aplikacije preprosto ne bodo več uporabljali.

Pri Instagramu so te informacije zanikali, češ da so uporabniki narobe interpretirali spremenjena pravila za uporabo. To pa se je po njihovem mnenju zgodilo zaradi napačno uporabljenih besed v stavkih, ki so govorili o uporabi fotografij uporabnikov.

''Da bo jasno: naša namera ni, da bi prodajali vaše fotografije,'' so poudarili v izjavi. Eden izmed ustanoviteljev Instagrama Kevin Systrom je na svojem blogu zapisal, da bodo odstranili zapis, ki je povzročil toliko razburjenja.

Nova pravila, ki so jih pripravili, bodo začela veljati 16. januarja. Instagram, ki ima okoli 100 milijonov uporabnikov, je za 758 milijonov evrov aprila kupil Facebook.

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Filip Ljevar
20. 12. 2012 17.24
+3
dajte prit na youtube rajš :) majo vredi zrihtano varstvo avtorskih pravic ki vedno ostanejo vaše pa namesto da oni služijo na vas si lahko s partnerstvom še kaj sami zaslužite ... :)
grmstrm
19. 12. 2012 09.32
+11
Men je dost, da zapustim tako aplikacijo že to, da te posiljujejo z updejti in že na začetku piše, da se lahko kadarkol zmisljo in spremenijo svoja pravila kakor hočjo. Pa sej uporabniki Appa gradijo njeno vrednost ne sam App. Enako se obnašajo vlade, ki misljo, da nas majo v lasti in da nas lahko stiskajo kokr jim paše. O NE, NE! Tak moteč faktor se enostavno izbriše. ENOSTAVNO. VSAK IMA MOČ SVOJE ODLOČITVE.
.::.
19. 12. 2012 09.07
+8
8 najbolj cheapass filtrov pa je že cela manija okrog instagrama, še vsaka babica bi rada mela "vintage" fotko. a ste res tako bebavi vsi skup?
iChi
19. 12. 2012 08.55
+8
Lažnivci! Korporacije nas vseskozi izkoriščajo, mi pa tega velikokrat sploh ne vemo!