VIDEO: Leto 2012: Whitney, Kate, orkan Sandy, olimpijske igre

Tudi letos je spletni gigant Google postregel s statistiko, kaj nas je v iztekajočem se letu najbolj zanimalo. Svoje pa sta dodala tudi Twitter in Facebook. Leto sta močno zaznamovali Whitney Houston in Kate Middelton.

Pevka Whitney Houston, pesem Gangnam Style, orkan Sandy, iPad 3, igra Diablo 3, britanska princesa Kate Middleton, olimpijske igre 2012, Amanda Todd, igralec Michael Clarke Duncan in oddaja BBB12 – 10 najbolj iskanih pojmov v letu 2012 na največjem svetovnem brskalniku Google.

Google Zeitgeist

Med fotografijami pa smo si, sodeč po statistiki Googla, najbolj ogledovali slike skupine One Direction, drugo mesto je zasedla pevka Selena Gomez, uporabnike Googla je močno zanimalo tudi, kakšen je iPhone 5, pa kakšni sta videti Megan Fox in Rihanna, sledijo Justin Bieber, Harry Styles, Minecraft, Nicki Minaj in Katy Perry.

Kateri dogodki in osebe so bili v letu 2012 najbolj iskani?

Po podatkih, ki jih navaja Google, je svetovno populacijo najbolj zanimalo, kakšno razdejanje je povzročil orkan Sandy, ki je pustošil po Karibih in vzhodni obali ZDA. Na drugo mesto najbolj iskanih pojmov v kategoriji ''Dogodki'' pa so se uvrstile gole fotografije britanske kraljeve nosečnice Kate Middleton, tudi na tretjem mestu je dogodek, ki se je odvijal na Otoku, in sicer olimpijske igre. Na lestvici 10 najbolj iskanih pojmov med dogodki so tudi sporazum, ki je grozil svobodi spleta Sopa, nesreča italijanske ladje Costa Concordia, predsedniške volitve v ZDA, skok z roba vesolja, pedofilski škandal v Pensilvaniji, smrt 17-letnega neoboroženega temnopoltega Trayvona Martina, ki ga je ustrelil George Zimmerman in ruska punk skupina Pussy Riots.

Mozaik 2012

Osebe in dogodki v letu 2012 (Foto: Reuters)

Na prvem mestu na lestvici najbolj iskanih v kategoriji ''Osebe'' pa je letos tragično preminula pevka Whitney Houston, sledita ji britanska princesa Kate Middleton in Amanda Todd, ki je zaradi vrstniškega nasilja storila samomor. Na lestvici so še letos umrli igralec Michael Clarke Duncan, člani deške skupine One Direction, neustrašni skakalec Felix Baumgartner, košarkar Jeremy Lin, igralec Morgan Freeman, vodja ugandske gverile Joseph Kony in maja umrla pevka Donna Summer.

Kaj pa Twitter in Facebook?

Letos sta svoj košček v mozaik, kaj je zaznamovalo leto 2012, dodala tudi najbolj priljubljeni družbeni omrežji Twitter in Facebook.

Najbolj deljen tvit je bil tvit novega starega ameriškega predsednika Baracka Obame ''Four more years'' (Še štiri leta). Zapis Obame, ki mu je priložil tudi fotografijo objema s svojo ženo, so uporabniki Twitterja delili (retweet) več kot 810.000-krat. Sledi tvit pevca Justina Bieberja ob smrti komaj 6-letne Avalanne Routh, ki je septembra umrla zaradi možganskega tumorja. Uporabniki družbenega omrežja so zapis ''RIP Avalanna. I love you'' (RIP Avalana, rad te imam) delili več kot 220.000-krat.

Obama

Fotografija, ki je zaznamovala leto na Twitterju.

''Utrip planeta'' pa so sodeč po objavah na Twitterju oblikovali poletne olimpijske igre v Londonu, ameriške predsedniške volitve, glasbene nagrade MTV, finale ameriškega nogometa Super Bowl, finale evropskega nogometnega prvenstva Euro 2012, orkan Sandy, polfinale Lige prvakov med Barcelono in Chelsaejem, japonski animirani film Summer Wars, smrt pevke Whitney Houston in sporazuma Sopa in Pipa.

Statistika na Facebooku pa kaže, da je največ ameriških uporabnikov razglabljalo o ameriških predsedniških volitvah, Super Bowlu, smrti Whitney Houston in orkanu Sandy. V Veliki Britaniji pa so se objave na Facebooku nanašale predvsem na olimpijske igre, knjigo Petdeset odtenkov sive, tekmovalcu v X Factorju Rylanu Clarku in pevki Whitney Houston. V Italiji pa so na Facebooku v letu 2012 največ objavljali vtise o hudem potresu, ki je prizadel to državo, premierju Mariu Montiju, nogometašu Mariu Balotelliju in skupini One Direction.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 27
The_only_one_smart_here 21.12.2012 13:39:14
Selena je itak 2. najbolj gledana med slikami
Več komentarjev