VIDEO: Kaj je med Oskarji odmevalo na Twitterju in Facebooku?

Oskarje so številni spremljali tako, da so komentarje dogajanja zapisali na družbenih omrežjih. Tako se je ob koncu prireditve pokazalo, kateri trenutki so pritegnili največ pozornosti, pohval in seveda zgražanja.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Družbena omrežja so postala nepogrešljiv del spremljanja medijskih dogodkov. Tako so številni, ki so gledali Oskarje, dogajanje komentirali na Twitterju in Facebooku. Med tistimi, ki so si prislužili največ komentarjev, je bil po poročanju ABC voditelj Seth MacFarlane. Na račun njegovega vodenja prireditve je bilo sicer več negativnih kot pozitivnih komentarjev. Komentatorje na družbenih omrežjih so najbolj zmotile njegove šale, ki se jim niso zdele posrečene.

Seth MacFarlane

Seth MacFarlane (Foto: Reuters)

Bolj kot voditelju so bili komentatorji naklonjeni pevkam. Jennifer Hudson, Adele in Barbra Streisand so si prislužile pohvale, med petjem Adele pa je bilo 82.300 tvitov na minuto, v katerih so uporabniki komentirali njen nastop. Na Facebooku je njena oskarjevska izvedba pesmi Skyfall postala t. i. top trenutek Oskarjev. Uporabnik SororityProblem pa je tvitnil: "Zakaj imajo nagrade sploh voditelje? Naj Jennifer Hudson in Adele pojeta, medtem ko ljudje dobivajo nagrade."

Mnenja so bila deljena glede glasbe iz filma Žrelo, ki so jo na prireditvi uporabili, ko so želeli skrajšati zahvalne govore. Nekaterim se je zdelo, da je bila izbira glasbe prava, drugim pa, da so z njo že pretiravali. Na Twitterju so se uporabniki na koncu večinoma strinjali, da se je glasba iz presenetljive novosti proti koncu podelitve sprevrgla v nekaj nadležnega in celo nespoštljivega do govorcev.

Jennifer Lawrence

Padec Jennifer Lawrence (Foto: Reuters)

Ogromno tvitov, ki so jo omenjali, si je prislužila tudi igralka Jennifer Lawrence. Med njenim velikim uspehom, ko so jo razglasili za najboljšo igralko, jo je omenjalo kar 71.600 tvitov, a številni niso pisali o njeni nagradi, ampak o njenem nesrečnem padcu.

Noben oskarjevski trenutek se na družbenih omrežjih ni mogel primerjati s trenutkom, ko je zmagovalca v kategoriji najboljši film razglasila kar ameriška prva dama Michelle Obama. Tradicionalno zmagovalca v omenjeni kategoriji razglasi le en napovedovalec. Ko je igralec Jack Nicholson stopil na oder, so vsi pričakovali, da bo zmagovalca razglasil sam. A Nicholson je občinstvo presenetil, ko je napovedal prvo damo ZDA. Na velikem zaslonu se je pojavila prva dama, ki je dejala: "Hvala Jack in dobrodošli v Beli hiši!" Obamova je imela čast, da je prebrala zmagovalca in v tem času je bilo kar 85.300 tvitov, ki so jo omenjali.

Michelle Obama

Michelle Obama (Foto: Reuters Video)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 1
lukc123 25.02.2013 12:04:34
Zakaj sem jaz tako lep
Več komentarjev